28 nov - My tea's gone cold, I'm wondering why.

Allmänt  /  6  Kommentarer
Helgen har varit bra! Självklart, vad är annars en helg i NYC?
I fredags så hade vi en överraskningsfest för Peter som fyllde år. Jag Madde, Nathalie och Christoffer hade planerat lite hemligheter. Patrick lurade ut Peter på middag och när dom kom tillbaka så hade vi och gästerna gömt oss i lägenheten. Det blev bra! faktiskt :)

På lördagen strosade jag och Nathalie runt i Soho och kollade lite. Sen hokade Madde upp med oss och vi drog till Petrick (Peter och Patrick) och lagade tacos och hade en mysig middag. Efter det så tog vi oss hem till Madde och kollade på Memento i hennes biosalong. 
Bra dag helt enkelt.

Och idag så hade jag och mina kvinnor Biorace, vi såg först Love and other drugs och sen Burlesque. Bra filmer. Burlesque var sjukt bra! Typ en blandning mellan coyote ugly, Moulin Rouge och chicago. Så den passade mig perfekt.

Så det var en vanlig helg i NY typ. Ganska lugn, behövde det för jag har inte känt mig helt 100 de senaste dagarna. Men det går över!
Så nu är det en hel jobbvecka tills det är helg igen. Jag längtar redan! 















25 nov - It won't be long untill I'm gonna need somebody to lean on.

Allmänt  /  6  Kommentarer
Happy thanksgiving! 

Just nu sitter jag och kollar på thanksgiving parade på tv. Tänk om jag hade stått där, jag funderade på att gå dit. Men då skulle jag behövt vara på Manhattan tiiiidigt idag på morgonen. Man ser det bättre på tv. Det är sjukt häftigt hur som helst! Och där brukar jag gå på stan.

Idag är det Thanksgiving och vi ska åka till min VM syster och fira. Det ska bli spännande eftersom dom bråkar tydligen väldigt ofta. Min VM säger att hennes syster skämmer bort sina barn jättemycket (och jag som tycker min familj skämmer bort sina barn. undra hur illa det är i denna familjen då?) 
Dom bor tydligen i ett 6000 kvadratmetershus. Det är stort...
Så vi får se om jag överlever. 

Annars är jag taggad, helgen är ju snart här!

Jag vill bara påminna er om att jag saknar er. Mina vänner. Min familj.
Jag saknar frisksport. Jag har ångerst över att jag inte kan vara med på Nyårskursen i år... Det gör ont i mig. Det är mitt första nyår på 6 år som jag inte firar på stensund... Det gör mig så ledsen.
Ni vet inte, ni förstår inte. Men frisksport och alla jag lärt känna inom frisksport. Ni är bäst! Ni är mina bästa vänner. Man kan alltid vara sig själv och man har alltid roligt. Så tänk på det. Jag är en i mängden och alla som firar nyår ihop eller är på megahelgen kommer inte märka att jag saknas. Men ni kommer att saknas. <3
(jag vill inte ens tänka på hur jag kommer känna mig när riks är!)










Och med det sagt så ska jag åka och fira thanksgiving. Såhär pepp är jag.......




24 nov - The whole world stops and stares for awhile

Allmänt  /  4  Kommentarer
En månad till Julafton... VA!?

Igår var det en lugn och bra dag. Jag var själv med L nästan hela dagen och hon sov typ större delen. Det var skönt och hon är så lätt att ha och göra med när vi bara är själva.
Z kom hem och hade haft det bra, men var inte på bästa humöret... Riktigt jobbigt. 
Hon kan liksom slå L, börja skrika och gråta bara för att hon "går för nära" och jag tål inte det. Så jag säger till Z att så säger man inte och så gör man inte. Speciellt inte om man sitter och leker med Ls grejer inne på Ls rum. Alltså jag kan inte förklara hur jobbiga dom kan vara. Och ur elaka dom kan vara. Z försöker säga till mig, säger att jag är elak om jag säger till henne att hon inte får slå L, hon skriker och gråter... Ja hujedamig. 
Och L fattar inte vad hon gör fel heller, men hon tycker att hon får en så rolig reaktion från Z så hon gör så igen.
Alltså är det här vanligt? Mamma?

Men hur som helst så är jag ledig nu på förmiddagen. För barnen är lediga från skolan men dom måste typ vara i kyrkan på någon grej. Så föräldrarna är med dom och sen får jag börja typ kl 11. Blir nog en seg dag eftersom dom gick upp tidigt (dom är verkligen inte vana vi det) iof gick dom och lade sig rätt tidigt, efter 22 någon gång (det är tidigt för dom) Och sen har vi ingen skola.. Så jag får underhålla dom hela dagen. Sjukt segt.

Igår var jag och L i en nybyggd park. Jättefin var den. Dom hade inte öppnat upp lekdelen ännu, men L hade kul ändå. Tills hon såg att det fanns en lekplats. Då ställde hon sig och sa Please?  Please? please? Och sen Thank you, please, thank you, please. Så himla söt är hon. fast hennes Please låter mer som teeeees och hennes thank you som tutu. Men det är tanken som räknas!


alltså iphonen gör inte alls verkligheten rättvisa, men igår var det lite grått men solen började gå ner och gav ett rosa sken över hela manhattan. Det är så vacker så jag kan inte ens förklara det. Ibland står jag bara och stirrar för att det är så fint. Så det är en av anledningarna att komma och hälsa på i Hoboken. 



Dom här kikarna som fanns på piren var sjukt bra. Jag kunde se människorna som stod på Empire, jag kunde se blixten från deras kameror. jag blev imponerad. Jag kanske kan se in i Peter och Patricks lägenhet?



22 nov - Hold on to that feeling

Allmänt  /  5  Kommentarer
Idag har varit en hyfsat bra dag måste jag säga. Barnen har varit snälla och dagen har gått snabbt, riktigt snabbt. Så det är skön.... T.
När vi lämnat Z på skolan och L somnar på vägen hem och sover tills vi ska hämta Z så är det verkligen extra skönt. Då får jag lite kvalitetstid, haha. Nej men jag hinner göra lite lunch och vila lite. Det är faktiskt riktigt skönt. Och det är liksom mellan 2-3 timmar hon kan sova. Men ibland sover hon inte och då är det värre. För hon blir rätt svår att ha och göra med när hon är trött.
Föräldrarna har varit helt lyriska över hennes ordförråd, dom tycker att hon är så bra på att prata (jag vet inte riktigt hur bra man ska vara på att prata när man är 19 månader?) men hon är duktig. Och idag har föräldrarna varit så stolta över att hon precis börjat säga "Yes" ordentligt istället för "yeah". Och ärligt talat så är det jag som har lärt henne det, inget jag säger till föräldrarna dock. Men sen jag kom hit så har jag liksom "rättat henne" för det är så svårt att höra ibland om det är yeah eller naeh. No är visserligen ett ord hon kan väldigt bra och använder väldans ofta. Men om hon säger "yeah" och jag inte hör vad hon säger frågar jag om hon menar Yes. Och då säger hon klart och tydligt Yes. Dessutom har jag börjat säga "Yes or No" efter varje fråga jag vill ha ett snabbt och tydligt svar, sjukt smidigt. Kanske har med det att göra med. Så det är ju inte direkt att jag läxar upp henne. Men hon har lärt sig nu och hon är jätteduktig! 
Det är liksom nu man förstår att jag har stort inflytande på barnen. Och jag lär mig massor och det gör dom med. Sjukt. 

Och det blir lättare och lättare. L älskar och mysa och pussas och kramas. Det är så mysigt. Och jag blir så glad varje gång hon sträcker ut armarna mot en. Då känner man sig så uppskattad.

Z har svårare med känslor. Hon vill oftast vara själv när hon blir ledsen eller arg. Då stänger hon in sig på rummet och målar en arg teckning. Och det är ju bra att hon kan uttrycka sina känslor så. Men hon är svår. Hon skriker och gapar. Man kan inte alls prata med henne. Det är riktigt jobbigt. Och jag vill veta varför hon blir arg och ledsen. Och jag vill förklara för henne när jag blir arg på henne. Oftast ger jag henne den tiden hon behöver beroende på vad det är. Men ibland stannar jag kvar och förklarar eller försöker trösta. Hon gör så med sina föräldrar med. Men jag vill verkligen inte för hennes egna del att hon ska bli "instängd" med hennes känslor och sådär. Så idag var hon jättetrött och L råkade måla lite på hennes teckning. Och det var katastrof, sen blev allt fel. Och hon var jätteledsen. Men för första gången kunde jag krama om henne och trösta henne i min famn tills hon blev lugn. Det är nog svårt för henne. För hon är storasyster och måste vara så duktig. Men hon har svårt för att förstå att L inte är på samma nivå som henne och därför blir hon så lätt frustrerad på L.
Men vad vet jag. Jag kanske inte gör rätt alls... haha.

Så där har ni problem som uppstår i mitt jobb och hur jag försöker lösa dom... Men hur fasen ska man veta att man gör rätt? 

Imorgon blir nog en soft dag. För jag behöver inte plocka upp Z på skolan. Hon ska på playdate. Så jag och L får vara ensamma rätt länge. Gosigt tycker jag :)

På tal om gosigt så såg jag detta paret i Central Park, ser det inte härligt ut?






21 nov - Happiness can be found, even in the darkest of times. If one only remembers to turn on the light.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Helgen har varit bra, mestadels. 
Maddes plånbok blev stulen igårkväll och det suuunger så hårt. Hon hade allt där i och jag tycker så synd om henne. Hon hade allt där i. Men hon är förvånadsvärt lugn och tar det sjukt bra. Jag hade fått panik och det får jag nu med. Men det verkar att ordna sig, så håll tummarna för henne!

Annars så var helgen bra. I fredags så gick vi på bio. Nya Harry Potter, jag kan inte beskriva hur bra jag tyckte att den var. Jag satt på helspänn hela tiden och jag tyckte inte alls att den var tråkig. Tycker den stämde bättre in på boken än vad typ någon film gjort med :) Jag spillde några tårar med. Usch att det är så lång tid tills nästa kommer... Fast efter den är det slut.
I lördags så skypade jag först med familjen sen träffades jag och Nathalie i Soho för lite shopping. Det var väldans trevligt. Jag handlade lite snygga kläder på American Eagle. Sen åkte vi hem till Nathalie och gjorde oss i ordning för kvällen.
Sen drog vi till grabbarna, åt lite och sen drog vi ut. Det var Axwell som spelade på klubben. Så det var najs. Tills plånboken blev stulen. Sen sov jag hos Madde. Jättemysigt, vi låg och bara pratade om allt i säkert två timmar innan vi somnade.
Sen idag så åkte vi till svenska kyrkan och gick på deras lilla julmarknad. Jättemysigt. Killarna kom in och fick sin glögg och så gick vi till bryant park och myste på ett litet café som typ bara hade choklad (snacka om mitt ställe!)

New York är verkligen mysigt såhär på Julen. Det är som Jul på liseberg fast en hel stad... Typ... Jag har iof aldrig varit på jul på liseberg. Men jag kan tänka mig att det är såhär det känns. Och det har precis börjat.
Vi skulle ha åkt skridskor idag, men det blev inte så. Men jag längtar tills vi ska åka skridskor och mysa på ett café efter. Nu när det börjar bli lite kallare så vill man gärna mysa och sådär. Det gillas! Det gillas nog extra mycket i NY.

Så tack tjejer för helgen. Ni är verkligen super. Får så mycket skratt med er, det är härligt. Så nu längtar jag tills nästa helg.




en dålig bild på julmarknaden.



Bryant Park



Nathalie med pojkarna







Macy's kör hårt på julpynt.

19 nov - the fool that falls in love with you.

Allmänt  /  2  Kommentarer
Nu sitter jag här och väntar... Som vanligt. Det är inte lika bra när pappan är hemma, helt klart. 
För på morgonen ska jag vara färdig kl 08.30 men vänta tills jag fått ett sms av pappan som säger att dom är vakna. Igår fick jag vänta till kl 10.30. Det är ju liksom inte så att jag kan sova. För jag måste var afärdig med kläder och allt. Och om jag somnar kanske jag inte vaknar av smset. Och jag kan ju inte direkt göra något heller... Det är sjukt irriterande. Jag önskar pappan bara kunde ha en tid han stack till jobbet, oavsätt om barnen var vakna eller inte. Han skulle nog må bra av lite rutin :P
Igår försov han sig tydligen också... 
Nej men ni kan förstå att det är jobbigt kanske?

Skypade nyss med broder Robin lite snabbt. Jag ville få lite saftig information om Harry som vi ska kolla på ikväll. Men det fick jag inte... Han sa bara att den var lite seg. Hände inte så mycket... Och det kan jag ju förstå med, denna filmen är väl lite en "transportsträcka" till den andra filmen som kommer till sommaren. 
Men vi får se hur den är ikväll.

För övrigt är det helg snart... Så vi får se hur mycket uppdatering det blir. Men förhoppningsvis blir det en grym helg som vanligt i NY!

Min käraste vän Emily sa något om att hon saknade mig. Och hon kan slå sig i backen på att jag saknar henne minst lika mycket!





17 nov - You with the sad eyes

Allmänt  /  5  Kommentarer
Nu ligger jag och kollar på nya Glee. Så jäkla bra. Sen blir det att kolla lite på en HP film. Vi laddar hårt inför fredag då det är premiär här i NY. 
idag har det varit en riktigt bra dag! Barnen har varit glada och så. Dom verkar ha haft det riktigt bra på sin semester. Föräldrarna är sjukt trötta dock, disney world kan nog vara ganska så hektiskt. Jag fick en tröja med musse på. Så det var gulligt av dom!
Jag tog en runda med mina nya träningskor med. Fick inte skoskav.

Dagen har gått fruktansvärt snabbt hur som helst. Fast ändå så har den varit jobbig. 
Vi lekte i parken och Z ramlade av gungan... Inte kul. Hon släppte typ taget i en hundradels sekund och ramlade bakåt och skrapade i rumpan i marken. Hon skrek över hela parken... Men jag kunde lugna ner henne efter ett tag, kände mig dock som vääärldens sämsta au pair när det hände. Stackarn kunde inte sitta heller...
Och ni måste förstå att den här tjejen är en Drama queen. En riktig drama queen på 4,5 år. Hon gillar att ställa till med en scen. Så när hon gråter vet man aldrig om det är på riktigt eller om hon bara gör en scen. Det är lite jobbigt. Nu förstod jag att hon skadade sig förstås. Men annars är det svårt.
Hur som helst så var detta min första "olycka" med något av barnen (lite större då) och jag var skitnervös över vad mamman skulle säga. Om hon skulle bli arg eller så. Och jag tänkte typ "aja jag klarade iaf mig i 6 veckor..."
Men hon tog det bra. Förvånadsvärt bra. Och hon satt och pratade med mig när jag kom hem och frågade hur jag hade haft det och sådär. Tog med thai mat gjorde hon också. 
Så ibland klagar jag för mycket. Dom är bra, för det mesta...

Här har jag gjort en hemsk videoblogg. Haha. Jag pratar om vädret..? och att L gått på pottan...? (Tro mig det är en stor grej i det här huset!) Sen säger jag att vädret är konstigt och att allt är dåligt. Men jag menade att det var ganska bra. Äääh jag är väl lite sinnesförvirrad. Men vad gör det?
Anledningen jag lägger upp den är för att min lilla skrattar så sött i bakgrunden hela tiden. Hon säger också hejdå till er. Hon var verkligen på toppenhumör hela dagen, sa hej till exakt alla vi mötte. Satt och vinkade och gav löv till främmande människor. 





Förresten Mamma! (och ni andra med braiga ideer) idag samlade vi löv i parken och tog hem dom. Målade på baksidan och tryckte sedan på pappret, det var ganska populärt. Dom älskar ju samla löv och måla så. Vad finns det mer för pysselgrejer och lekar man kan göra?

16 nov - Lean on me

Allmänt  /  3  Kommentarer
6 dagar sen jag bloggade. Ajaj inte bra. Men jag har en bra ursäkt! Jag har varit ledig. Och då har jag inte haft tid att sitta här.
Så mycket har hänt sen senast. Jag vet inte var jag ska börja.

I torsdags åkte min värdfamilj då till Disney world. Och jag startade min lediga vecka. 
I torsdags åkt jag in och shoppade med Madde. Hennes familj var också bortrest under helgen så vi passade på att umgås lite. Jag köpte nya träningskor, jacka och halsduk. 
Sen hade vi sleepover med Ben och Jerry. Inte helt fel.
Fredag så åkte jag hem efter ett försök till en promenad i central park. Jag fick nämligen VÄÄÄRLDENS skoskav. Jag har fått lida av det hela helgen :( Så vi får se hur det går med mina nya träningskor.
Och pricken över iet så har jag dessutom haft visdomständer som har vuxit... Hemskt!
Men efter lite vilande så träffades vi hemma hos Peter och Patrik och hade en trevlig kväll. När dom andra sedan drog vidare så åkte jag hem. Jag skulle ju ändå sätta mig på en buss dagen efter.
Och det gjorde jag.
Jag åkte till Boston och träffade Emma. Och fick på köpet också träffa Amanda och Malin. Härligt. 
Vi shoppade, åt på cheesecake factory, shoppade lite till, åkte till världens outlet, gick på bio, umgicks. Det var en bra helg alltså. 
Jag shoppade inte allt för mycket. Jag köpte ett par Lewis jeans för 20$, en väska och en julklapp! och lite småsaker. 
Men verkligen en bra helg. Har varit så himla trött bara, det är ju full rulle alltid annars ju.

Nu ska jag fixa lite mat. Familjen är inte hemma ännu och jag har ingen aning om när dom kommer hem. Har inte hört något heller... Irriterar mig lite. Dom bryr sig liksom inte alls. 
Och samtidigt som jag hör så många som har det sämre än mig så kan jag fortfarande inte säga att jag är nöjd. Men jag vänjer mig och jag försöker verkligen! Tro mig... Man vill bara ha lite uppskattning då och då.

För övrigt längtar jag ihjäl mig tills vi ska se Harry Potter filmen. Jag ska ha lite filmkväll med mig själv och kolla ikapp några filmer. Jag har en känsla av att denna filmen kommer att vara riktigt bra, det är ju trots allt den bästa boken. Hoppas!

Men nu bilder från alltihopa. Enjoy!


Maddes Hemmabio.


Shopping.


Julpynt? Ja.


Central Park


Madde och jag (det syns inte i mitt ansiktsutryck hur ont jag hade från skoskav och visdoms tänder)


Äntligen min storlek!

Jag och Emmas familjs hund


Emma!





10 nov - You can't always get what you want. But if you try sometimes, you get what you need...

Allmänt  /  5  Kommentarer
Alltså, vad glee är bra! Jag såg avsnitt 6 precis av säsong 2. Jag kommer på mig själv att jag ligger och småler. det programmet är verkligen uppmuntrande! Haha men som sagt, jag tycker det är bra. Jobbigt att behöva vänta i en vecka på nästa avsnitt dock.

Just nu sitter jag och håller på med musik och filmer till min Bostonresa. Det går väl sådär skulle jag säga. Vill verkligen inte åka buss jättelänge utan film... Och min dator blir helt seg av att jag konverterar filmer. Blir lite lätt irriterad! Önskar jag hade Bobin här som kunde hjälpa mig. Om det inte funkar så lär ju du få ett skypesamtal imorgon broder!

Idag har dagen också gått snabbt. Z hade playdate, utmärkt sätt att döda tid på :) Nää men mitt jobb är ändå rätt skönt faktiskt. Om imorgon jobbar jag bara till kl 12 och sen är jag ledig! Semester i USA. Inte helt fel.
Z gav mig en väldans massa kramar idag när hon insåg att hon inte kommer träffa mig på en vecka. Sådana småsaker värmer faktiskt lite. Z och jag lekte en lek tidigare idag då hon hade gömt lappar med alla i familjens namn på jag trodde jag hade hittat alla (mamma, pappa , Z och L) Men hon tyckte jag var knäpp för jag hade ju glömt mitt egna namn. Så hon ser mig tydligen som en i familjen!
Och L söker verkligen tröst hos mig nu. När hon gråter och sådär. Och jag kan få pussar och kramar när som helst. Så det är också skönt. Det blir bättre! Att föräldrarna är lite heybaberiba får jag väl vänja mig vid.

Imorgon ska jag in till stan med Madde, och vi ska försöka ta oss igenom all shopping som behövs göras tillsammans. Så håll tummarna :D Annars får jag väl shoppa lite i Boston. Men det är väl inte hela världen...

Sen när jag kommer hem på tisdag så har jag en ledig dag kvar på onsdag. Så då skulle jag vilja ta mig till ett museum eller något sånt. Turista lite. Det behövs faktiskt! 

Vad ska jag skriva mer... Min värme funkar numera! Så jag har inga frostskador längre. Känns skönt.
Och just det, ibland drabbas jag av hemlängtan... Eller saknad. Vet inte riktigt. Fick mail av min låtsas mamma, mega helgen är på gång, facebook som visar vad alla andra gör... Hur obetylig kan en liten människa kan vara, i mängden?
Jag saknar alla! Jag saknar allt.
MEN
Jag vill inte åka hem och jag skulle sakna alla här om jag åkte hem. Jag har det bra. Jag har fått underbara vänner. 
Men jag tror att jag är en ganska känslosam människa, Kanske... jag har ingen aning om det är bra eller dåligt. Men ibland går det en över huvudet. Det finns så många människor som jag verkligen tycker om och vill att dom ska må bra. Till och med sånna som jag inte ens känner speciellt bra. Men sen är också min sämsta egenskap att höra av mig. Skriva mail och sådär... Och det hatar jag med mig själv. Jag vet inte hur det blev så.
Äh jag vet inte hur jag ska förklara... Det är rörigt i mitt hjärta.
Jag lider nog av någon konstig beslutångerst-förmångakänslor-dåligpåatthöraavmig syndrom. 
Dom kanske har några piller mot det här i USA? Skulle inte förvåna mig! Dom har piller mot allt här.

Såhär fint var New York idag. Min Iphone räcker egentligen inte till...







It's like wishing for rain as I stand in the desert.

Allmänt  /  1  Kommentarer


Typ världens finaste låt... Har lyssnat på den i något år, men var har jag fått den från? Någon serie?
Fin är den iaf. 

Läs förra inlägget, där är min dag!

9 nov - Like I'm the only one who knows your heart

Allmänt  /  4  Kommentarer
Want you to make me feel like I'm the only girl in the world. Like I'm the only one that you'll ever love, like I'm the only one who knows your heart. Only girl in the world...
Jag har den låten fast i mitt huvud! Har säkert hört den 20 gånger idag! Det är Z nya favorit låt. Nu är det Lady Gaga och den här alltså.

Min dag har gått riktigt snabbt! Jobbade inte alls speciellt mycket. Såhär ser en bra dag ut alltså, men också en rätt vanlig dag:

Barnen hade varit uppe jättelänge igår och vaknade inte förrens 9.30. vi lekte och åt frukost till kl 11. Då är det dresstime (har äntligen fått in lite rutin! Så när jag säger
"oh do you know what time it is?" säger Z- "11...?" Jag-"Well yes! What happens 11 o'clock?" Z- "dresstime!!"
och på så sätt så blir inte det så krångligt. Förut kunde det ta timmar att få henne klädd. Idag bråkade vi bara om vilka skor hon skulle ha. Jag tycker inte sandaler är speciellt bra när det är ca 10 grader ute. Sen kollade dom på en show innan skolan.
Lämna Z på skolan och L somnar i vagnen. Bär upp L och lägger henne i sängen (ibland har man tur och hon vaknar inte) Så passade jag på att fixa lite med deras kläder medans hon sov. Fixade lite lunch och kollade på Kanalen SOAP. (bra skit)
Hon sov tills jag var tvungen att väcka henne, innan kl 15. Då vi måste bege oss för att hämta Z igen. Väldigt skönt att hon kan sova så länge ibland! 
Vi hämtade Z och bytte om till hennes dansdress på skolan. Mötte upp Mamman (som slutade mycket tidigare från jobbet för hon skulle kolla på Z dansklass)
Jag och L gick hem och busade lite. 1,5 timmar senare kom dom hem och vi busade lite till och sen slutade jag runt kl 6. Galet skönt.
Jag passade på att ge mig ut på en liten runda efter middagen.
Det var min dag, väldigt lite hände. Men det är skönt det med.
Nu väntar jag på Glee avsnitt 6. Sjukt jobbigt att behöva vänta en vecka varje gång man vill se ett nytt avsnitt!

Veckans Pao ord! 
Våran duschlåt! Jag saknar dig Pauline.



Ett otroligt tråkigt inlägg måste jag säga, om man bortser från Paos ord. Men det struntar jag i just nu. Ni fick ju faktiskt en videoblogg igår! Haha. 

Säg till eller fråga vad som om det finns något ni vill ha svar på!

8 nov - Life is full of ups and downs

Allmänt  /  7  Kommentarer
Nu sitter jag här och fryser igen. Men numera med en stor plattTV på rummet. Inte helt fel. har fått lösenordet till Hulu accountet med. Så nu vet jag vad jag kan göra om jag har tid över :P

Idag var en kille här ock kollade på värmen och allt var trasigt. Dom ska komma tillbaka imorgon och fixa det. Men jag har haft runt 14 grader kallt hela helgen. Inte kul. Jag sa till i torsdags att det var kallt. Men nu har dom fattat att det verkligen är det med. Jag har fått en liten värmefläkt som puffar ut lite värmluft. Men den är inte i toppform.

Alla vaknade på fel sida idag. Och stunder med ungarna har varit jobbiga. Men eftemiddagen har varit riktigt bra faktiskt! Jag hittade på en ny lek med den äldsta. Jag hade ord nedskrivna men som saknade en bokstav i varje ord. (bara ord hon kan skriva) och så fick hon gå runt i huset och leta efter bokstäverna och göra ordet helt. Sen gjorde jag liknande med siffror och målade bilder med tex tre möss så skulle det vara trean som passade ihop med den. Det var en hit! Så om ni har tips på liknande lekar säg till!
Och mina värdföräldrar har varit riktigt snälla idag med. Så en bra dag blev det trots allt. 

Mina boston biljetter är bokade och jag åker på lördag! 
I söndags träffade jag upp Nathalie och shoppade lite. Och jag shoppade faktiskt! Jag köpte ett par svarta converse i skinn, en gråsvart kofta från Urban outfitters (på rea) och en lila Burton mössa (funderar på att gå tillbaka till burton affären och köpa mig skidkläder!! det var paradiset).
Sen gick vi på bio och såg due date. En bra söndag helt enkelt!

Jag har ju ingen kamera, Madde har ju den. Så jag kan tyvärr inte bjuda på några roliga bilder. Men jag gjorde en videoblogg där jag babblar lite, ser sjukt sliten och trött ut. Och det är jag med. Kolla om ni  vill.




It reminds me that it's not so bad, it's not so bad.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Jag har nu kommit hem efter en bra dag och kväll med Madde och Nathalie. Så himla härliga är dom. 
Shopping stod på schemat. Och vi gick runt och tittade massor. Men jag var nog inte på shoppinghumör. För jag kom bara hem med en Marabou chokladkaka (mmm svensk choklad!) 
Problemet är att det finns FÖR mycket saker att kolla på och saker att köpa. Klädaffärer överallt. Och om man inte vet vad man vill ha riktigt så är det knepigt. Och om man vet vad man vill ha hittar man inte det för att det finns för mycket.
Vi var på IKEA med där jag hade massa saker jag ville kolla efter. Men nej jag pallade inte. Men oj vad hemma man kände sig där. Så himla härligt. Fick lite Sverige längtan faktiskt.
Och nu ikväll så tittade vi på film i Maddes biosalong hon har i byggnaden hon bor i, inte helt fel :)

Något som jag irriterar mig sjukt på är servicen när i detta landet! Dom är fruktansvärt långsamma och tröga. Och otrevliga. Kan stå och smsa och prata med varandra istället för kunden. Man får alltid vänta jättelänge på allt. Om man har tre stycken i kön före så kan man få vänta i en kvart. Och tex McD som ska vara så himla snabbt (i sverige är det verkligen sjukt viktigt) är lååångsamt här. Så uppskatta det hemma!

Nu när jag gick hem ifrån Patten (mitt tåg) så var det fullt med människor i alla barer som finns här i Hoboken. Och det var riktigt mycket folk ute på gatorna med. En himla mysig känsla, god stämning. Jag ville knappt gå hem. Och det är alltid så skönt. För man behöver inte direkt vara rädd på Tåget från manhattan till Hoboken, oavsett hur sent man åker hem så är det alltid mycket folk på tågen. Och det är skönt!

Och nu skulle ni fått se massa bilder från helgen men jag glömde min kamera hos Madde... Så himla klantigt. Vet inte hur jag ska få tillbaka den. Eftersom hon jobbar imorgon...

Imorgon är det New York City Maraton så det lär vara sjukt mycket med folk på manhattan. Och det lär vara avstängt på massa ställen. Hade varit häftigt att se kanske? Kan tänka mig att Per kanske hade tyckt att det var häftigare än vad jag tycker...? Men det är ju trots allt världens största maratonlopp!

Men det jag ser mest fram emot är att skypa med Familjen imorgon.
Nu ska jag sova om jag inte fryser ihjäl innan. Det är jättekallt här inne och jag höjde värmen tillmax igår. Men inget händer. Måste säga till min värdfamilj om det.
Godnatt!

Sjuukt mycket folk på NYC maraton.


6 nov - I've got a pocket full of dreams

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu ska jag ut och göra stan osäker..... Eller? (tror det är svårt att göra NYC osäker av någon anledning)

New York city here I come! Jacka, skor, vantar, mössa, IKEA. Ja det står en massa på listan idag! 

(bilder från imorgon kommer senare!)



4 nov - You don't know me, you don't even care

Allmänt  /  5  Kommentarer
En månad sen flyget lyfte från landvetter. Är inte det sjukt?
En månad...

Idag har allt gått hyfsat bra. Med två trötta barn så är det inte alltid lätt. Men jag har haft kul ändå. Vi har målat med vattenfärg och dansat till lady gaga. Jag fick sovmorgon idag. Började inte förrens 7! Haha. Men imorgon börjar jag 8.30. Sköönt! Det betyder att VP är hemma. Jag hoppas självklart på en kortare dag imogon, fredagar vill man inte ha långa.
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra imorgon kväll. Hoppas inte gänget har glömt bort mig :P Men jag räknar med att hänga med dom :) Jag har för mig att det skulle bli middag på något ställe, eller hur det var. Jag hade helt glömt bort att det var fredag imorgon. Helgen redan här! Shopping står på listan. 

Jag vände ner kameran idag med. Får se vad som händer här näst... 
På tal om sånt så är det något äckligt som mamman lägger i allt hela tiden! Typ en salladsliknande sak, som smakar surt. Smakar jätteilla! Men hon lägger det i allt möjligt. Idag vågade jag säga
- vad heter det här?
- (hon svarar vad det heter)
- vi använder inte riktigt det i Sverige, har aldirg stött på smaken innan (fast kan tänka mig att det är precis såhär två månads gammal mjölk smakar... tänkte jag)
- Aaah jag använder det i allt! Så om du inte gillar det skulle det var bra och veta.
- Alltså... Eeeh Jag vet inte riktigt... ( jag vill verkligen inte såra henne eller vara elak. Men jag kunde inte heller ljuga. För det är inte gott!)
- Jaha det var det. Nu kommer lisa åka hem till Sverige.
- Jaa alltså det här funkar inte längre.
Sen skrattade vi. Så ibland har även dom humor! Det ni.

På tal om mjölk! Så har dom sjuuuukt långt bästföre datum här. Mjölken vi köpte förra veckan går ut den 12 december!  Det är väl ändå lite konstigt? Över en månad. Och smöret som dom har på mackor, det käper dom inte som vi på förpackning utan dom tar vanligt smör och lägger det i en specialskål som man sen stoppar i en annan skål som har typ saltvatten i sig och sen har man det stående i ett vanligt skafferi. Va? På något sätt så känns det väldigt... Tyskt. Verkligen något tyskar skulle kunna göra.

Jag håller just nu på att försöka få tag på Emma, tanken är ju att jag ska till henne nästa vecka. Och det vill jag verkligen. Men jag blir lite nervös med alla olika stationer och tåg och bussar jag måste ta. Dessutom tar bussen typ 6 timmar. Woohoo. Och jag tror fasen inte jag ska ha med mig min dator... Eller? en Ipad hade ju inte varit fel i det läget.
Men priserna på bussarna går uppåt och jag vill kolla med henne så att allt verkligen stämmer. Boston alltså. Det är inte helt fel antar jag? Fast Emma bor en bit utanför boston, men vi ska hänga lite i boston ändå. :D Min värdmamma sa nyss att 25% av befolkningen i Boston är studenter. Så det borde ju vara en trevlig stad.

Bjuder er på Boston med Augustana. Tror bestämt att det var Hanna som presenterade den här låten för mig för några år sen. Den är fin! 





Jag och tjejen som kan allt. (speciellt vilken tunnelbana man ska ta, oavsett var man är :P)

3 nov - I'm all alone and I need you now

Allmänt  /  5  Kommentarer
I dag hittade jag en Nanny cam... Och jag vet inte vad jag ska göra. Det är ju inte så att jag gör något fel med barnen ( vad jag tycker) Men vi har ju inte samma syn på allt, jag och föräldrarna. Jag ger dom tex inte allt bara för att dom gråter. Och Ja, det får mig att känna mig obekväm... Sen är jag inte helt 100% att dom använder den och sådär. Men det är garanterat en kamera som står riktad så man kan se allt i vardagsrummet och köket. Men jag vet inte... Jag ska vända bort den imorgon och se ifall något händer. Jag tänker banne mig inte bli övervakad hela tiden. Dom har ju inte sagt något om det ens! 

Annars har det gått bra idag. Jag slutade en timma tidigare än vad jag brukar! Wooho! Så jag begav mig på en rask promenad i höstmörkret. Det är så sjukt fint när man går nere vid hamnen här i Hoboken! Jag försökte ta en bild med min Ipohne. Men det gick inte så bra. Jag tror inte ens min vanliga kamera kan göra New Yorks Skyline upplyst i mörkret rättvisa. Men Tro mig, det är vackert!

På tal om något helt annat så när vi var på bio i söndags och kollade på Saw 3D (Saw filmerna är långt ifrån barnvänliga, som jag tror många vet) Så efter typ 10 minuter, efter första "blodbaded" Så hör vi någon som börjar gråta. Det låter ruskigt likt ett barn. Men det kan det ju inte vara? Gråtet fortsätter och efter ett tag fattar vi att det är ett barn som sitter någonstans i publiken. Shit vad arg jag blev. Ett tag senare så gick personen framför oss ut bärande på kanske en fyraåring. En del människor borde ju inte få ha hand om barn....


Något speciellt ni vill veta eller ha bild på? Jag vet att en del har frågat om barnen och huset. Men jag får inte lägga upp det. Kanske mitt rum iof... Och jag ska ta lite kost på hur det ser ut i Hoboken med. Så får ni se lilla Hoboken. Men något annat?



Och förresten tack alla ni som kommenterar och skickar mail. Det känns verkligen bra :) Jag tror hela släkten följer mig här!

2 nov - Can miles truly separate you from friends?

Allmänt  /  5  Kommentarer
Fryyyyser. Svinkallt är det här. Och jag har jättekallt på rummet. I helgen ska jag banne mig shoppa. Och det ska förhoppningsvis bli en varm jacka, skor, träningskor, träningskläder? och varma tröjor.
Men det ska vi nog kunna lösa i helgen. 
Veckorna här är lite sega ibland. Man lever på helgen liksom. Julia kanske ska komma och hälsa på mig med i helgen. Det ska bli kul! 
Idag jobbade jag 6-19. Som igår...  Lagom segt. Dom hade gått och lagt sig "rätt" sent ska VM. Efter klockan 23...Det är så konstigt. Så jag trodde jag kunde sova lite på soffan även att jag började kl 6. Men L vaknade tidigt och var skittrött. Jag gjorde allt för att få henne sova. Men neej det ville hon inte. Så hon vaknade på fel sida idag. Men efter hennes tre timmars nap senare så blev det bättre. Z har dansklass på tisdagar. Så då är det 1 timma mindre man behöver underhålla dom. Och det är skönt. När L är på bra humör är det inte alls svårt att underhålla henne. Då är det riktigt kul! Vi har börjat leka "var sitter dina kroppsdelar" Jag vet inte om det är normalt att det ska vara roligt i den åldern (Mamma??) men hon gillar det. Jag frågar alltså var hennes tår är så pekar hon och sådär. Jag har världens sötaste video på henne. Som jag önskar jag kunde dela med mig av... 
Sen har vi också haft danceparty med Lady Gaga. Ungarna kan dansa runt i nästan en timma till Lady Gagas låtar :) Jag vet inte om jag har sagt det men Z var utklädd till Lady Gaga på Halloween. Så himla cool var hon. Det blev värsta uppståndelsen runt henne på skolan när hon kom utklädd i fredags. Och hon gick fullt in med att posa för alla kameror som kom fram. Det var så roligt! Önskar jag kunde dela med mig av dom bilderna med. L var utklädd till apa. 

Nästa vecka ska jag ju vara ledig lite med :) vilket känns riktigt skönt. Blir som höstlov för mig.
planen är nog att vara hemma tills på lördag eftermiddag (och spendera lite tid med Madde, hennes värdföräldrar är också bortresta) Och sen åka till boston och hälsa på Emma :D Och stanna där tills på tisdagen. Åka hem och vara ledig tills på torsdagen. Kanske hinna gå på något museum? Eller Ikea kanske? Haha. 
Så det ser vi fram emot. Måste bara boka bussbiljett och så

Nu har jag inte Skypat med någon på ett tag med. Lite med Robin i typ torsdags. Men jag saknar alla jättemycket! Familjen, vännerna, frisksportarna (ni är mina vänner med iof!!!)
Men jag blir riktigt ledsen när jag kommer på att jag inte kan vara med på Nyårskursen, Megahelgen, Branäs..... Allt. Alla dom grejerna som står så himla nära mig och mitt hjärta. Som betyder så mycket. Och Emily som passar på att flytta tillbaka till värnamo när jag inte är där. Arne som beställer 3D glasögon (varför?! Någon som vet?), cirkusbarnen, riksläger i Forsheda?!... Alla mina bästaste vänner som bor i Göteborg numera och har startat deras nya liv, jag är inte ens där. Mina bröder...
Jag kan inte nämna alla jag saknar. Jag saknar sånt som jag inte trodde jag skulle sakna.
Det jag försöker säga är att jag saknar er. Mycket! 
<3
Skype snart?


Veckans Pao Ord! (egentligen förra veckans)
Tack Pauline! (sådan liten grej som verkligen hjälper)






Nu blir det förhoppningsvis Glee S02E06 Om jag har lite tur. Annars får jag se det imorgon. 



1 nov - Save the last dance for me

Allmänt  /  3  Kommentarer
Förlåt för dålig uppdatering. Men helgen är så helig så det känns som man inte hinner med annat än att ha kul! Och sova då... :) Men helgen har varit bra. Gick alldeles för fort dock. Jag jobbade ju i lördags med så det blev ju lite mindre helg helt plötsligt.
Idag har jag jobbat lääänge. VP är bortrest igen och jag får börja jobba senast kl 6 som när han var i Kina. Och idag jobbade jag till kl 7. För min VM hade tur och kom ifrån tidigt på jobbet. 
Den lilla är fortfarande sjuk och hon hostar tills hon kräks. På riktigt. Har fått torka mycket idag. Men annars har det varit bra. Idag har det känts som den lilla har tyckt om mig extra mycket. Jag har fått kramar och pussar hela tiden. Kanske hatar hon mig inte ändå? 

Men helgen i stora drag. I fredags var jag, Madde och Natta på restaurang och åt. Eller dom åt och jag tittade på (hade ätit med familjen) Sen mötte vi upp Sophie och hennes pojkvän som är i stan och drog och bowlade. Jag hade skitkul! Men var riktigt dålig på att bowla... 

Madde och jag:


Madde gör en spärr! Den första och sista eller hur var det? (säger jag som också bara fick en)


Nathalie laddar.


Sen på lördagen blev det maskerad! Halloweenfest. Vi började kvällen hos två unga män som jag har fått lära känna. Jättetrevliga och har Empire state building precis utanför fönstret. (på riktigt! Väldigt nära. Ska ta en bild på det nästa gång jag är där!) Sen gick vi till ett uteställe. Det var sjukt mycket folk ute och alla var utklädda. Det är konstigt hur annorlunda det är här! Vilken känsla när man står mitt i NYC och alla runt om kring en är utklädda. Och vad folk går in för det!

Änglen Madde, Nerden Nathalie och jag som Ladybug.






Sötaste paret Sophie och Christoffer.


Peter, en av killarna som bor i den grymma lägenheten.










Och på söndag så gic kvi på Bio. Först Jackass 3D och sen Saw 3D... Var det en bra ide? Njaae. alltså Jackass var ju ganska kul. Påminde mig om när jag, robin, sebastian och alexander brukade kolla på Jackass när vi var små. Och Saw... var inte speciellt bra. Alltså... Alla är ju läskiga och så. Jag hatar dom. Men dom första är ju ändå rätt bra. Bra handling och det känns läskigt. Nu var det mest äckligt. Fast jag var rädd ändå. 
Efter bion så skulle vi se den stora Paraden som går igenom NYC. Trodde vi. Det var så fullt med folk så man knappt kunde röra sig. Och såg gjorde man inte heller. Men fast var man. Vi såg dom stora grejerna som typ stora sklett som folk hade byggt upp. Men inga utklädnader typ... Vilket vad tråkigt. Men å andra sidan var alla i publiken med utkäldda så.

Jag okar inte lägga upp halvdåliga bilder på paraden (heldålig till ock med! ) 
Men nu vet ni varför jag inte har hunnit att blogga. Jag har haft helg. Nästa helg måååste jag shoppa. För dom där 23 graderna vi hade förra veckan som jag gick runt och skröt med är som bortblåsta. Nu är det svinkallt här.