26 augusti - Irene

Allmänt  /  4  Kommentarer
Uppdatering gällande orkanen:

Obama har gått ut med att man ska ta orkanen på allvar.
Folk som bor i manhattan och runt om i New Jersey i "riskzonen" uppmanas lämna sina hem
Jag ska evakuera imorgon ca kl 10 för
Dom ska stänga av alla tåg och tunellbanor runt kl 12-13 tiden imorgon
Au pair organisationen har gått ut med "akutmail"
Min LCC har ringt och kollat så jag är okej, om jag ville bo hos dom
Lika så en Nanny som jag brukar prata med mycket här. Så gulligt av dom
Vatten och andra bra att ha saker tar slut i affären.
Jag har laddat två extra batterier till min telefon så jag ska överleva ett tag iaf.


Vad händer? Vad tror ni? Kommer NYC vara sig självt efter det här?
Det är lite läskigt faktiskt.

Men Be safe så hörs vi kanske imorgon.



Nu ska jag och Nathalie äta sushi och försöka ha kul


25 Augusti - A drop in the ocean, a change in the weather.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Jordbävning i tisdags och idag har vi panik för orkanen som är på väg. Vad händer med världen? 

I tisdags när jag och mina tjejer satt på tunnelbanan in till Manhattan började tåget skaka något så fruktansvärt. Man hörde ingenting och jag skakades nästan av från sätet. Inte tänkte jag "ahaa! Jordbävning." Jag tänkte nog mer "det var då hemskt vad den här tågföraren var usel" 
När jag kommer upp från tunnelbanan med mina två flickor är det lite panikartat på gartorna. Min VM försökte tydligen ringa 1000 gånger men nätet var nere under ett tag. Men sen var det inget mer med det.
Som jag sa till ludwig, nu när det gick bra så är det ju lite lagom coolt att varit med i en jorbävning." Nu har jag ju liksom gjort det.

Och så sitter jag här idag. Med en ganska så kraftig orkanvarning. Vad är det här?
När det först var jordbävning i Nya Zealand och Kajsa var där och sen jordbävnigen i Japan när Joss var där så tänkte jag "Det kommer garanterat hända något här innan jag åker hem" 
Jaha, det kanske är det här då?

Ärligt talat vet man inte hur allvarligt man ska ta det här med orkanen. För amerikanare vet hur man överdriver! Och man vet aldrig med vädret, speciellt inte i New York. 
Men imorgon så får vi reda på om vi måste evakuera eller inte. 
Vad ska man packa? Haha. 
Min värdfamilj flyger dock till en tropisk ö på semester i en vecka imorgon på morgonen. Så dom slipper allt det här, det är bara jag kvar. 
Men min värdmamma har nästan förbjudit mig att stanna kvar i huset. Elelr jag får göra som jag vill men hon råder mig att inte göra det.
Hoboken har nämligen varit en Ö förr i tiden. Två floder gick runt ön. Nu gör dom inte det, men det betyder att vatten svämmar väldigt fort över plus att hoboken inte liger högt över havsytan alls. Eller något i den stilen. 
Lower Manhattan och Hoboken plus fler ställen förståss ska tydligen vara i största "riskzonen".
Och om nu allt svämmar över så kommer man inte kunna ta sig någonstans och förmodligen vara utan el.

Men tack och lov så har jag några fina vänner som bor djupare i Jersey och låter mig vara där. Tack tack. 
Det kommer ju inte bli mindre orkan för det. Men iaf mindre översvämmning.

Om det är någon som tycker att det är en bra ide så ska jag försöka hålla er uppdaterade.
men som sagt. Imorgon vet vi mer. Sen på lördag bestämmer jag vart jag ska.
Galet, tänk om det blir helt galet och allt förstörs? På tal om det! Vad ska jag packa?? Jag har ju så mycker grejer som jag inte hunnit använda. Som jag vill spara.
kanske är smart att ta med sig visum och pass iaf? 
Men samtidigt, när jag säger sådär så käns det som jag överreagerar... 
Det kanske blir en liten regnstorm. Lite översvämning på vägarna och sen är det inte mer med det. Då kommer man ju känna sig jättedum som överreagerat! 



Annars har jag haft en bra helg och vecka. Mycket mys och kräfskiva! Galnaste kvällen på länge :)

Första sidan på aftonbladet just nu.
Om ni tänker er där fotot typ är taget från, där bor jag. Typ. haha



Kräftskiva:
















Samtliga bilder är tagna från Madde :)




19 augusti - Jag blir aldrig den samma som förut.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Hur mår ni där ute? 
Jag mår ganska bra, en fredagseftermiddag såhär... Lite ont i huvudet och halsont. Men det går nog över snart hoppas vi.
Tiden springer förbi och datumen då jag ska hem är närmre än någonsin. Det är så konstigt. 
Jag är ett känslomässigt vrak. Vill hem ena stunden, andra stunden inte. Jag kommer lämna en del av mig här, både hos barnen och i New York. Men samtidigt kommer jag få tillbaka en del när jag kommer hem. Är det inte underligt?

Veckorna går som vanligt, barnen är lite mer Alisiga än vanligt. Z lämnar gärna mig inte. Många kramar och pussar blir det. 
I helgen tog jag min sista kurs ute på Long Island. Det var bättre än väntat ! Träffade många trevliga människor. Men lektionerna var något så grymt tråkiga! 
Men bara för att man skulle hänga med på klasserna så hade vi ett quiz på både lördagen och söndagen. Vårat bord vann först tävlingen på lördagen och då fick vi en Campus t-shirt. Sen på söndagen vann vi igen! Så då slapp vi hemläxan med! Så himnla gött. Resten var tvugna att skriva en uppsats efter helgens gång. Nöjd var jag! 
Så nu har jag alla credits som man behövde ta.

annars så händer väl inte så mycket... 
Kräftskiva imorgon! Det ser vi fram emot. Det är madde som har lärt känna lite svenskar ute på Long Island. Så vi ska dit, har inte varit på kräftskiva på evigheter. 

Jag gjorde faktiskt en videoblogg innan till er idag. 
Kände att det var länge sen. Pratar mest bara strunt och L är lite för upptagen för att prata med er med. 
och mycket är på "engelska" Med... Men kolla om ni vill. Såg precis att den var 4 minuter lång, 4 minuter med i princip ingenting... 





Hoboken, no joking! 


Jag och fina Nathalie för två helgen sedan-

8 augusti - It starts in my toes and I crinkle my nose. Wherever it goes I always know that you make me smile please stay for a while now.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Ännu en vecka har seglat förbi. Och helgen bara rann igenom mina händer känns det som! 
Veckan som var, var som vanligt. Jobb och sådär. I torsdags så var både tjejrna och jag så himla trött och allt bara gick dåligt! Det värsta är att dom håller på och retar varandra. sen gör som samma sak tillbaka. Gärna när jag inte kollar. Och när dom är övertrötta så går det inte göra något åt det! I sånna lägen försöker jag få dom att leka i varsitt rum. Men det är lättare sagt än gjort. För dom är inte vana vid att leka själva... Men jag gör så gott jag kan med mina små. Men efter just torsdagen var jag helt slut, och jag bara fasade över fredagen. För jag skulle jobba till midnatt ungefär. Och barnen hade varit monster och min värdmamma varnade mig att läggning nog skulle bli jobbigt.
Inte då! båda tjejerna var som små änglar. Somnade innan 9 och var världens sötaste. Sen somnade jag på soffan i väntan på att mina värdföräldrar skulle komma hem.

Så fredagskvällen var jobb. På lördagen träffade jag Malin och satt och chillade lite med henne innan Nathlie kom till Hoboken. Vi lämnade Nathalies grejer hos mig och mötte upp Madde för att åka till ikea! 
Mysdag på ikea är ju finfint! Vi åt kötbullar och testade soffor. Sa att det inte fanns något svenskare än en Billy bokhylla. Sen åkte vi hen till mig för att förbereda oss för utgång! Kvällen började inte så bra men slutade desto bättre. Nathalie sov hos mig och vi tog oss hem i lagom tid. 
Men sen på söndagen hände inte så mycket. Hänge med nathalie till stan och hängde lite i NY. Köpte en bok och började läsa... Mötte en vän i Hoboken. en bra söndag helt enkelt. 

Och idag så ska Rene, den tyska au pairen sova över här. För stackaren är i rematch och har ingenstans att sova. Eller reglerna säger att han måste få bo kvar hos sin värdfamilj men dom pratar inte med honom och stämningen är inte på topp. Så jag känner mig lite som en räddare i nöden faktiskt! 

På torsdag är jag ledig och kanske tar mig ut till Nathalie i Westfield. Åker alltså ut redan på onsdagskvällen. Men det betyder att jag inte kan gå på utomhusbion... vilket är lite synd. Men stt spendera lite extra tid med Nathalie gör ju inget :) 

Jaha, min mamma tycker att jag är lite tråkig på bloggfronten nu för tiden. Och det tror jag säkert fler tycker (läs Madde) men får man dålig feedback så :P hahah neeej. Men min mamma tyckte att jag borde ta upp mer roliga saker som jag berättar för dom när jag skypear med dom.  Som  tex

- L som är den yngsta tycker att det är väldigt roligt med klistermärken. Och hon sätter gärna dom överallt. Jag har alltid klistermärken på tröjan. 
Men här om dagen när vi alla skulle på Zs föreställning säger min värdmamma, påväg där ifrån "bara så du vet så har du ett dussin klistermärken i rumpan" Och det hade han. ett högt antal princessklistermärken som L så fint hade satt dit. Haha vd vi skrattade.

- Jag och tjejrna har ju ofta danspartyn. Och det är jättekul. Men dom tycker att det är extra kul om jag bär på dom och dansa med dom när jag håller dom. Efter en snabb dans när jag fick bära dom båda till kom igen lena sägger jag ner Z varpå hon säger "Oh Lisa! You are red all over your face!" Och jag sucker och säger "Yeeeah...." Z säger "It's just because you are SO HAPPY!!" Haha jag önskar att det vorde så :P

- I lördags så jobbade jag inte och min värdfamilj var på zoo. Z somnade på vägen hem och när mamman bar in henne i sägnen så vaknade Z och hade bara en sak att säga "mommy? Is it a Alisa day tomorrow?" "No sweetie, it's a Mommy day" "But, i really missa Alisa" Söta lilla du! Vad jag kommer sakna henne.

-Också L hade saknat mig för när dom skulle sätta på en film och ha filmkväll vägrade hon Det skulle hon bara ha ifall det var med mig. Och sen hade hon tydligen lekt kurragömma hela morgonen med mig, fast jag inte varit där...? Haha gått runt och sagt "Alisa! Come out, come out wherever you are!" 

Var det något mer kul Mamma? 
Detta var bara saker som dom sa nu i helgen/veckan. Dom säger ju saker varje dag! Det är bra att mamma påminner mig att skriva ner det. För jag glömmer det så snabbt. Önskar jag hade skrivit ner allt från början. 
Nu ska jag kolla på Glee Project och må bra! 

Alla bilder är tagna från Madde, för jag hade inte kameran uppe riktigt...










1 augusti - When you were angry you had love in your eyes, when you were sad you had a dream in your voice.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Första augusti är det idag. 
Tiden går fort, alldeles för fort! 
Och jag glömmer att blogga, alldeles för ofta. 
Det var en vis kompis till mig som sa att jag borde gjort det i söndags då jag i princip inte gjorde någonting... Men nepp, är man lat så är man. Haha.

Nej men nu kom jag till skott och skulle uppdatera er hade jag tänkt! 

Sååå vad har hänt sen senast?
Förra helgen var helt underbart bra! 
Nathalie kom in till mig, lika så Elin och Sarah. 
Vi hade en utgång i Hoboken, en av de bättre kvällarna här i staterna faktiskt! Härligt tjejer! Kvällen var underbar men varm! 
Nathalie sov hos mig och kl 8 dagen efter så vaknade båda och det var för varmt för att somna om! Så då tänkte vi att vi äter frukost på starbucks och tar oss in till stan.
-250 dollar senare åker vi tillbaka från stan fortfarande lika varma. 
Vi åker hem till Nathalie och har en myskväll med bio, något annat kan man knappt göra när det är 40 grader varmt ute! Vi såg Friends with benefits och den var riktigt bra. Vi åt på en sånhär riktig amerikansk bio när man äter middag samtidigt. Med servitriser och skönare stolar och sådär. Lite kul att ha testat det med! Men vanlig bio är bättre :)
Söndagen var stackars Nathlie tvungen att gå upp tidigt och jobba. Men med dom barnen utanför dörren så var jag snabbt uppe också. Hon jobbade bara till strax efter 11 och sen åkte vi för att köpa scrapbook grejer till mig. Jag tänkte nämligen göra album till tjejerna innan jag åker. Och vill vara ute i hyfsad god tid. Har redan börjat rensa lite bilder till och med! 
Sen åkte jag hem och hängde lite i Hoboken.

Sen var den helgen över. Bra var den dock! Tack för det mina vänner.

Sen går faktiskt veckan hyfsat snabbt... Måndag och Tisdag går båda småtjejerna på skola. Så jag blir liksom ledig två timmar där mitt på dagen. Så det är skönt även om det är mycket fläng fram och tillbaka. 
Sen är det plötsligt onsdag och då, nu på sommaren iaf så går jag på utomhusbion om jag kan! 
Och sen torsdag, och då denna veckan var det au pair möte och jag fick träffa Malin som är en ny au pair ifrån sverige som bor i Jersey City. Kul att ha någon nära, även om det var i grevens tid! 
Sen var det fredag och min VP var hemma från jobbet. Och den mannen vet hur man vänder upp och ner på en dag. Jag var så arg, så arg när jag slutade jobba. Men det är inte värt att ta upp här. Men fråga Nathalie, jag överreagerar inte! 

Sen var det ju helg igen! Wow, veckorna går verkligen snabbt! Även om det inte känns så nu när jag sitter här en måndagskväll. 

Men denna helgen då, Vad gjorde jag då...? 
Det var hejdå fest för Elin i fredags :( Vi åt på restaurang och tog oss till ett annat ställe för dessert. Mysigt! Tidigare på dagen kände jag för att gå ut med tjejerna med. Men efter att ha jobbat världens jobbigaste dag så kände jag att jag bara ville hem och sova efter middagen. Så det gjorde jag.
Sen på lördagen mötte jag upp Malin, Madde och hennes kompis Ingrid. För en tur i Soho. 
Efter att ha gått runt där och svettats ett tag så åt jag och madde middag och körde ett biorace. Varför inte tänkte vi? Haha, Men vi hade ett sånt Harry Potter sug! Så vi kollade på HP igen och sen såg vi Crazy Stupid Love. Se den! Jag skrattade högt. Den var bra! Kan lätt se den igen. 
Sen var det helt plötsligt söndag och det kändes som alla jobbade, var iväg eller upptaga... Så jag gjorde ingenting. Behövdes för jag har varit helt snurrig i huvudet dom senaste dagarna. 
Så jag tog en promenad, lång dusch, läste, såg en film, somnade tidigt. Det var skönt, även om det kröp lite i fingrarna på mig.

Och sen var det måndag. Och här sitter jag!

Bilder! 


Utgång förra helgen.


Snabba bågar?


Finaste Nathalie


Skobyte! Kommer sakna Elin så mycket!


Dessert time!


Jag i SOHO

Jag och Madeleine i SOHO
(har dessutom snott bilderna från henne)





Sötnos! <3