28 April - How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard?

Allmänt  /  5  Kommentarer
Det blev inget Central Park Zoo idag för vädret bestämde sig att vara sämre. Men imorgon blir det! Så himla kul! 
Men idag har vi haft en bra dag med. 
Vi gick upp, gav tjejerna ett bad, klädde oss, gick ut i parken, gick till biblioteket, fick springa hem i regnet, lade L för att sova, lät Z kolla på en film, åt lite, läste medans L sov och Z kollade på film, L vaknade, gav henne mat, gick och handlade, bakade bullar med torrjäst som är en väldigt märklig sak, bakade bullar och vaktade bullar medans tjejerna lekte, bakade bullar, dansade, spelade finns i sjön, övade inför en show som vi skulle visa föräldrarna, smakade bullar, busade och sen kom föräldrarna hem. 
Bra dag helt enkelt. 

Jag läser just nu Water for elephants. Bra bok! Jag läser förståss den för jag tänkte se filmen som kommit ut till helgen. 
Läsa är en väldigt bra sysselsättning egentligen. Det är skönt. Och jag gillar det. Det enda jobbiga är att jag kan bli lite besatt om det är en bra bok. Och vill inte riktigt lägga ner den, trots att jag borde... 

Och för övrigt! Någon som bakat med torrjäst? Jag gjorde bullar idag. Och dom blev riktigt riktigt goda! Men vi gjorde bara en liten sats som blev 20 bullar. Vi borde gjort en större tycker jag nu i efterhand. Men det var ju lite speceillt att baka med torrjäst. Lite läskigt. Det jäste först inte. Fick sätta på ugnen och ha öppen lucka ett tag. Men sen kom det igång. Så bakning med jäst Sverige-1, Usa-0.

Men men, jag lägger upp alla bilder från Robins Resa på facebook just nu. Ni kan få lite mer smakprov här kanske. 
Vad ska jag mer säga... Humm...
Ibland när jag går med barnvagnen och L sover och Z är på sin kickboard lite längre bort brukar jag komma på så himla många bra saker jag vill skriva i bloggen. Men sen när jag sitter här känns mitt huvud så tomt så det nästan ekar. 
Och nu låter det som jag alltid går runt och tänker på min myckert framgångsrika blogg. Men det gör jag inte. Men ibland händer det något och så vill man berätta för någon. Och då kan man ju skriva det här. Så smidigt! Det känns som det här med bloggar kommer bli stort.. Hehehe.







Och en till liten glee bild! 




27 april - The biggest word I ever heard and this is how it goes: Supercalifragilisticexpialidocious!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Såhär en dag efter Robin har åkt känns allt som vanligt. Nästan... Bara att jag saknar Robin lite extra mycket. Men snart igen storebror, snart igen!

I onsdags förra veckan åkte jag för att plocka upp min lilla storebror. Tunnerban resan är en bit ut till JFK. Och jag satt på nålar hela vägen. Skulle han komma i tid? Skulle han komma in i landet? Skulle han hitta mig? Skulle jag hitta honom? Skulle han må bra? 
Sen stog jag där i väntsalen. Eller stog och stog. Mer varvade mellan att nervöst gå fram och tilllbaka till den där stora tavlan och kolla och hoppa av exaltering. 
Sen såg jag honom! Trött och sliten! Oj vad glad jag var! Glädjetårar glad.
Och allt kändes så vanligt. Hade vi verkligen varit ifrån varandra i 6,5 månader? Hade vi verkligen det? 
Sen hade JAG besök. Jag hade ansvaret. Jag hade en storebror i storstan. 
Och vi hade det kul! 

Torsdagen så jobbade jag som vanligt. Robin som var jetlaggad borde ju vaknat tidigt. Men runt 10.30 snåret fick jag väcka honom. Förmiddagen bestod av att ta hand om tjejerna som vanligt. Men sen drog dom iväg till doktorn för L hade ett inflammerat öga. Så min VP tog dom dit. Då smet jag ut för att träffa Lotta, Olle och Petra en liten snabbis som också hade varit i stan ett tag. Så himla kul att träffa dom en liten snabbis!
Sen väckte jag Robin och han fick äta frukost sen gick vi och mötte min VP tog över jobbet med tjejerna. L och Z var lite blyga först. Men jag hade värmt upp dom lite och sådär. Så efter ett tag så var dom som vanligt.
L blev nog lite extra förtjust i Robin. För redan efter 30 minuter Robin varit med oss så sa hon "Where is Robin?" och "I need Robin" så fort hon inte såg honom eller sådär. Kanske var den lila jackan han hade på sig. För oavsätt ifall Robin sa att hans favorit färg var gul så insisterade L på att hans favorit färg var lila. 
När Z var i skolan så sov L och Robin och jag softade med lunch och How I met your mother. 
Efter skolan köpte vi glass av glassbilen eftersom det var en speciell dag sen gick vi till en park och hängde. Verkligen en bra dag. På kvällen var vi helt slut och softade med filmen superhjältar och somnade ganska tidigt.

Fredag skulle vara enda dagen med fint väder så vi tänkte oss central park. Gick upp i hyfsad tid och åkte in till stan. Gick upp längst Fifth avenue och kollade på massa olika saker Som Grand central station, New york public library och appel store som finns där. Sen var vi uppe i central park. Gick Till Alice i underlandet statyn och H.C Andersen statyn (vi skandinavier får ju hålla ihop) Sen gick vi rakt över parken till Strawberry fields som var John Lennons favorit plats i Central Park. 
Sen åt vi lunch gick tillbaka in i CP Och kollade in något som skulle vara "swedish cottage" Och vi tänkte! Vad kul! En röd liten stuga med vita knutar. Hur många andra länder har en stuga i central park liksom? Har ens USA en "american cottage"?? Nä! Just det! Men ack vilken besvikelse. Ett Brunt hus som inte alls var så imponerande det var iaf en svensktillverkad stuga impoterad för en massa år sen. 
Sen kollade vi inte shakespeare garden. Mycket fint. 
Efter det tog vi tåget ner till Times Squere och kollade in lite. Och efter ett tag mötte vi upp Madde och hennes kusin Max som var i stan med. Vi gick till How I Met Your Mother baren. Som heter McGee's. Dom som är grundarna till HIMYM bodde över den här baren och var ofta på baren och det var den här baren dom tänkte på när dom gjorde MacLarens. Det är inte den dom spelar in i för HIMYM spelas in i typ LA eller något sånt. Men men hur som helst så var det en mysig bar. 
Efter det åkte vi hem till Maddes biosalong och tittade på film. Men Robin somnade mest. 

Lördagen så vaknade vi åter igen i hyfsad tid. Och idag skulle vi göra SOHO, i regnet. Men det gjorde inget. I början så var det rätt folktomt men sen efter ett tag när regnet slutade så kryllade det av folk. Och inte minst svenskar! Svenskar har det varit i var och vartannat hörn här i NY i veckan! Helt sjukt. Man möter alltid svenskar på stan. Men nu var det grymt mycket! Vi gick liksom in i en liten restaurang i SOHO och skulle äta lunch och blev plaserade mellan två svenska sällskap! Kryllat med svenskar!
Men Robin och jag shoppade iaf, gick runt bra länge. Åt som sagt en god lunch med grillade revben. Och sen köpte vi oss också varsin cheescake på stället som jag var på min Allra första vecka här i NY. Så himla goda! Var överlycklig när jag fick reda på vart det stället låg igen. Våran NY guide sa då att det här var lätt den godaste cheesecaken i NY. Och jag tvivlar inte.
Sen efter några timmar med shopping så åkte vi hem och åt lite middag och tog en powernap. Sen mötte vi upp Elin för en utekväll med henne. Mycker kul hade vi!

Söndag så gick vi upp lite senare och åkte in för att träffa Madde och Max igen. Tog en crepes på Max Brenner, mums! Sen var det sådan sommarvarne så jag var tvungen att gå in och köpa en kjol på Forever 21 och sätta på mig. Vi åkte och kollade in Brooklyn Bridge, och den var 1000 gånger bättre än London Bridge. Sen åkte vi tillbaka in till union sq. Gick upp till the flat iron buildning och kollade. Gick upp till 34 gatan och sedan ända upp till typ 55 gatan för att kolla in LOVE statyn, som nu stod under en byggställning. Inte alls lika fins som annars. 
Sen åkte vi hem och åt lite middag och sedan åkte vi tillbaka till stan för att se en film på bio. Vi hade tänkt se två men den andra vi ville se funkade tydligen inte och då kände vi oss lite för trötta och åkte hem istället.

Måndag åkte vi in till Times Sq. Missade Glee gänget som hade filmat in just där med 5 minuter! Så himla typiskt tänkte jag och blev lite leden. Men robin och jag ställde oss i kön till att få bra biljetter till bra priser till en broadway show kö. Och kom typ tionde plats i kön. Vilket är väldigt bra! Vi köpte Mary Poppins Biljetter 40% off och ändå kostade dom 80 dollar! Dyrt.
Vi träffade en annan svensk kille som stod bakom oss i kön till biljetterna och han kom ifrån Göteborg men bodde i Oslo och hade åkt till New York själv! Oj. Det märktes att han var lite pratsjuk. Men han var trevlig och sen hände han med oss hela eftermiddagen tills showen började. Han skulle se en annan. 
Vi shoppade efter vi fått tag på biljetterna. Sen åt vi på Shake Shak som är ett känt hamburgare ställe i New York. Typiskt New York ska det vara. Och så himla gott är det! Vi hade dessutom sådan tur för att det var ingen kö alls när vi kom (alla andra gånger jag gått förbi någonsin, typ, är det VÄääääärldens kö!) men när vi gick var det världens kö igen. 
Sen efter det gick vi och såg Mary Poppins som var så himla bra verkligen! Jag är fortfarande såld! Jag har ändå alltid varit ett musikal freak, och gillat musikaler. Men den här var det bästa jag sett! Så sjukt duktiga och sådär. 
Mamma, jag har väl alltid gillat musikaler? 

Sen var det tisdag :( 
Och Robin skulle hem. Vi gick upp tidigt och stack till JFK, gick mycket snabbare att ta sig dit denna gången och vi kom dit rätt tidigt. Vi tog en fika och checkade in. Tog det lugnt... 
Hela tiden var jag förståss ledsen att han skulle åka. Men jag visste ju att han skulle behöva åka. Och jag var liksom 100% på att jag inte skulle gråta eller sådär. 
Men sen när han ställde sig i kön för att gå igeonom säkerheten (längre än så fick jag inte gå) så började det bli jobbigt. Men jag lipar väl inte? 
Sen när han gick igeonom och jag inte såg honom mer så började jag lipa... Men guuuuud vad pinsam jag är tänkte jag och försökte distrahera mig med allt möjligt annat på tåget tillbaka. 
Tänk när det är hela min familj som går där igenom nästa gång... Hur jobbigt kommer det inte vara då? 
Jag saknar Robin. Och att ha honom här är typ det bästa som har hänt sen jag kom hit. 
Det och att jag fick se GLEE Gänget igår då. Va? Sa jag inte det? Jag såg glee gänget live igår!!! 

Efter jag släppt av robin ringde Elin och sa att hon skulle in i stan. Och jag hade kommit över lite info att Glee skulle filma i Central Park. Först hittade vi dom inte. Men sen gjorde vi det! 
Och det var toppen! Så himla kul! Jag såg nästan alla. Nästan hela gänget! 

Så himla värt. Det känns nästan som jag kan åka hem nu. 

Och idag har jag jobbat med mina tjejer, jag har faktiskt saknat dom. Vi har bara varit ute hela dagen. Sommar ute nu ju! Dom är nämligen lediga från skolan och allt denna veckan. Imorgon blir det Central Park Zoo.

Ett litet smakprov på bilder som kommer komma upp i veckan. 
Har lite mobilbilder med också. 
Men idag får ni bara smakprov, för nu är det läggdags!















Jag fick verkligen inga bra bilder på Glee gänget. Men här är på Diana som spelar Quinn. Ska kolla igenom bilderna sen imorgon och se ifall jag ser någon mer bra. 
Jag var lite upptagen med att vara exalterad. Så jag tog inte så många bilder.





20 April - Brothers and sisters, we know each other as we always were. We know each other's hearts.

Allmänt  /  6  Kommentarer
Efter lite mer än 6 månader så har jag äntligen besök!
Har precis hämtat upp en trött Robin på JFK. 
Och oj vad jag bara ville gråta av lycka när jag såg honom komma ut lite vilsen och trött. Några tårar kom det allt fram, och nu med för den delen. 
Min alldeles egna storebror ligger i rummet jämte. 
Imorgon är en vanlig jobbdag och det ska bli kul att ha med robin så han får träffa mina små tjejer. Annars har jag fått ledigt alla andra dagar. Fast jag sagt att jag kan jobba. Så det är snällt! 
Robin sa för en stund sen, jag trodde du skulle bo finare. Och det tror jag säkert alla tror. 
Att jag bor superfint och lyxigt. Det gör jag inte. Det är som ett vanligt hus, förutom att dom bygger om här uppe. Så det är en röra för den sakens skull. Och sen är det ju inte ett hus utan det är två lägenheter dom har. Och den lägenheten som dom har är finare än den jag bor i. Men jag är nöjd!
Grejen är at lägenheten i sig är sjukt dyr för den ligger så pass bra, så mina värdisar känner sig väldigt speciella. Även om det inte är lyx inne i huset. Men men. Nog om det!
Nu ska jag sova så det blir torsdag så jag kan umgås med Robin! 
Kan någon pausa eller iaf sätta livet i slowmotion så han inte åker hem så snart?






19 April - Sometimes being a sister is even better than being a superhero.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Superuppdatering? 
Okej då! 

Vi börjar med att prata om Miami! 
Det var en härlig resa med mycket sol. 
Kanske lite för mycket sol....



Jag drog tyvärr på mig en förkylning så kvällarna blev hyfsat tidiga för mig. Inte varje kväll dock. Vi träffade mycket folk och hade det bara skönt! En av kvällarna var vi först på en hemma fest på en av de små öarna runt Miami Beach. Och det var galet! Som hämtat från ett OC avsnitt eller något. Vet inte hur jag ska förklara annars. Men huset var liksom nästan lika stort som Stensund. Och sjuuuukt fint!
Vi bode på vandrarhem och där var det drama varenda natt... Oj oj oj, jag hade tur och blev inte av med något. Men det var nog rätt nära ögat. Min syn på vandrarhem i USA försämrades alltså lite. Kanske hade jag bara otur denna gången.
Men allt gick verkligen kanonfint! Det var så vackert väder och sådär. Synd bara att jag skulle bli förkyld och ha en stressad mage. Som sitter i sig fortfarande.

Sen efter Miami gick veckan helt okej. Min dator krashade och det var därför jag inte kunde uppdatera er tyvärr. Men min värdpappa var så snäll och fixade den! Vet inte vad som var för fel. Men nu funkar den som vanligt igen. Tur jag har!
Jag fjällade bort min bränna och barnen lekte och var glada.

Och sen i fredags åkte vi till Washington DC. 
Min värdfamilj skulle ändå dit. Så jag och Sophie tog bussen och sen fick vi sova på min värdfamiljs hotellrum. 
Lördagen ösregnade det heeeela dagen. Men vi trotsade vädret och såg det mesta av Washington ändå! Vita huset, Pentagon, washington memorial, den stora kyrkogården vad den nu heter där Jfk ligger begravd. Jaa och allt det där.
Efteråt var vi blöta in till underkläderna och kände för inget annat än god mat och en bio faktiskt! Så vi såg på Arthur och mådde bra. 
Söndagen sken solen och vi undrade varför den inte hade kunnar göra det dagen innan. Men vi strosade runt lite, tog en glass och gick in på en museum och kollade på The declaration of independence (om ni sett National tresure så vet ni vad jag pratar om, Haha!) det var just därför vi gick in där. För det fanns så många olika museum, men ärligt talat så var varken jag eller Sophie så bra på Amerikanska historian och ville hellre se något som vi skulle känna igen. Annars fanns det sjuuuuukt mycket museum och sådär. Mamma hade säkert gillat det!
Sen åkte vi den långa bussresan hem igen. 

Jag somnade snabbt och sen var det ny vecka! Redan!
Och nu sitter jag här och försöker göra en snabb uppdatering innan jag somnar. Jag vill bara att dagen ska ta slut och att det blir onsdag och att onsdagen går super snabbt.
FÖR ROBIN KOMMER HIT IMORGON!!! Hur bra är inte det!? Jag är så lycklig! 
Imorgon kväll landar han och håll tummarna att flyget är i tid och att allt går bra. Så ska jag hämta honom. Sen har jag en jetlaggad storebror i New York. Men ni vet ju vad jag brukar säga "Hellre en jetlaggad storebror i New York än ingen broder alls" (eller brukar jag det....?)
Men hur som helst! Kul kul kul! 
Tjejerna är också exalterade över det. Dom undrade om han kunde leka med dom med. Och jag sa "han är iaf ett väääldigt bra monster!" Och mina tjejer älskar leka monster!


Miami Beach




Mmm! Det var skönt innan jag brände mig.


Miami Ink!




Hemma festen.


Jag och Elin.




Regnit i Washington!




Vita huset. 








En kopia av The liberty bell.


Här inne är the declaration of independence


IMORGON KOMMER ROBIN! 
Och jag känner mig lättare än vad jag gjort på länge!

7 April - Alla utom jag vet hur det skall gå

Allmänt  /  6  Kommentarer
Det var i grevens tid. 

Jag sitter här på mitt rum, lite lagom nervös inför Miami resan. Som jag åker iväg på ikväll! Men det ska blir kul. 
imorgon ligger jag på stranden och vilar upp mig. Känns bra.

men veckan har gått snabbt med det här att se fram emot! 

Helgen var mysig. Och jag var ju ledig lite extra! 
Så i torsdagskväll så åkte jag hem till Sophie. Vi mös lite och kollade på film. 
Fredag morgon trotsade vi vädret och gick på promenad. Regnat förvandlades till snö men vi gick ändå. Väl hemma igen så duschade vi och mös ner oss under täcket och satte på ytterligare en film. 
Sen var det dags att hämta Sophies värdbarn. Vi åkte in till en svensk affär som precis öppnat på christopher st. Sockerbit heter den och där kunde vi köpa vårat älskade svenska lösgodis! 
Hem igen och tog hand om Sophies värdbarn tills hemmes värdfamilj kom hem. 
då åkte vi hem till mig och åt middag med min värdfamilj och den gamla au pairen C som var på besök! Jag tyckte det var jättekul att träffa henne igen, och det tyckte mina värdbarn med. 
Sen efter det så sov vi hos mig.
Lördag morgon skypeade jag med Mamma och sen åkte jag och sophie in till manhattan och kollade lite skor till både mig och Per. 
Vi gick av tåget på 33 st och gick upp till svenska kyrkan som ligger på 48 st. Åt lite svenska mackor! Mums! Sen gick vi ända upp till 100 st! Bara för att gå in i en Pysselaffär. Men det var en skön promenad! Vårväder och vi gick igenom central Park. 
Sen tog vi tåget hem till sophie för att gå en till promenad och sen mysa loss på kvällen igen! 
Söndag morgon gick vi och badade med Sophies värdbarn. Och sen åkte vi till IKEA och åt lunch.
Tillbaka för att färga sophies hår och sen sitta i solen för att spana efter kändisar.

Sen åkte jag hem för att gå och lägga mig tidigt. 
Helt slut var jag, även att vi mer eller mindre inte gjort speciellt mycket. Men jag behövde verkligen en slapphelg. Speciellt eftersom jag var lite förkyld och ska till Miami idag!

Så ikväll åker jag, och jag är sååååå nojig. Vad har jag glömt? Har jag glömt något viktigt? 
Men håll tummarna för att allt går bra tack!

Vad kan jag säga mer? 
Jag har haft en snabb vecka och barnen har varit hyfsat snälla. L ligger här i sängen jämte mig och kollar på cinderella då städerskorna är där nere. Och det har varit sånt krångel pga min värdpappa... Dom ska egentligen inte vara här idag. Så L som har en hemsk förkylning får ett special treat och kolla på film. 



Sockerbit :) 





Soligt i central park



Vi gjorde lite pyssel som mamma tipsade om. Z målade kycklingar.



Och sen tycker jag det här är lite konstigt... Här sätter alltid polisen upp "parkerings lappar" Här får du inte parkera då och då. 
Ser nya på olika ställen verje vecka. Det konstiga är att dom sitter kvar. 
I sverge hade ju folk dragit ner dom! Eller? Det är ju bara papper och tejp?