26 jan - Imagine there's no heaven. It's easy if you try. No hell below us, above us only sky.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Snödag. Idag igen?
Men dagen har gått bra! Trots all snö. Lite jobbigt med vagnen och att mina skor har gått sönder. Mitt på sulan. Så dyngsur om fötterna blev jag!
Och lika kul var det att komma till Ls klass, har promenerat runt med henne för att det inte var lönt att gå hem. Så är den inställd! Jaha det i onödan.
Men hon tog en lång nap sen, nästan för lång. Alla bra program på tvn tog slut. Så till slut så gnällde hon lite och ville att jag skulle komma. Men hon ville inte vakna. Så jag fick ligga i sängen och gosa med henne. Vi är snuggle buddies säger vi... Himla mysigt är det. När det går som man vill. Ibland kommer man in och tror att man ska få gosa lite så har hon kissat igenom blöjan. Inte lika kul! 

Sen så idag när jag hade slutat satte jag upp lite dekoration på min vägg som har varit så tom. Mamma har skickat dom ifrån Sverige, för jag kunde inte hitta dom på IKEA någonstans här. Så tack Mamma!
Det var skönt att få vara lite kreativ. Jag gillar liksom göra sånt här! Skapa. Borde ta mig till något muséum här i NY snart. Jag tycker ju ändå sånt kan vara kul. Och så vitt jag vet har jag alltid varit sån? Eller Mamma?
Men jag vet inte. Blev det bra? Är det för mycket? 



Så ser det ut nu iaf. Använde nästan alla blommor...

Jaha. Det var väl ungefär vad jag hade att säga. Nu ska jag hoppa in i duschen. Och ni kan få kolla på det här.
Fint är det...... 
tänk om, tänk om



25 jan - för det är ett nytt spel och jag vill inte vara med.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Tisdag. Varför känns veckan så lång?

Helgen var kanonbra! 
Fredag hade vi middag i Brooklyn på något rooftop. Många fina människor och god mat. Sen sov jag hemma hos Sophie. Kallt var det, men kul hade vi.
Lördag morgon/förmiddag så åkte vi till Max Brenner, och fy sjutton vad gott det var! Vi åt först sen var det desserten som skrek på oss. Det är ett känt chokladställe. Och alla vet ju hur jag känner för choklad. 
Fanns allt möjligt att välja på. Vi delade på lite chokladfondue. Gott!
Så dit tipsar jag er att gå. Om ni har besök eller så. Inte speciellt dyrt heller.
Mamma, Nils, Robin, Per? Intresserade?
Sen gick vi runt och kollade i lite affärer. Hittade massa saker vi ville köpa ifall vi hade pengar :P
Sen åkte jag hem för att duscha och ladda om. Mötte Sandra och Sophie igen för att åka skridskor och myskväll!
Himla trevligt var det. Lite kallt om tårna bara. Så efter skridskorna åkte vi hem till mig och kollade på stomp the yard och never back down.
Söndag hade jag ett snabbt Au pair möte och sedan hade vi biorace. Kollade på no strings attached och Harry potter (igen) men den är ju så bra. Och sen var det meningen att vi skulle se på King's speech men den var slutsåld. Har läst mycket bra om den, 8,5 stjärnor av 10 på IMDb... Var lite kritisk till den först men nu måste jag se den! Men det får bli en annan gång :)

Sen var helgen över. Och nu är det tisdag. Bara onsdag, torsdag och fredag kvar. Sen är det helg igen! Vad händer då? Veckorna går snabbt här. Eller såhär en tisdagskväll hade jag ju velat att den gick snabbare. Men ärligt talat så går dom rätt snabbt. Mina tjejer gör det roligt!

I söndags fyllde min mormor år! Grattis till henne. 

Nu kommer en jäkla massa bilder, för jag hade faktiskt kameran framme i lördags :)
Sen längst ner kommer en videoblogg.

















































Massa bilder!
Och här kommer videobloggen. Allt på en gång? Ja.
Men videobloggen gjorde jag igår (så det är därför jag säger tex att mormor fyllde år igår, men det var ju i söndags) Jag glömde bara lägga upp den igår.
Mest vill jag lägga upp den för att L sjunger så sött. Hon kan mycket mer och bättre. Men det blir aldrig lika bra när man ska filma in det. Man sätter väl press på ungen.
Hon har verkligen utvecklats sen jag kom hit! Hon använder liksom riktiga ord och lär sig nya varje dag. Hon är en riktigt liten person nu. Det är härligt. Lätt bästa tiden när dom lär sig så mycket.
Och vet ni, det är jag som lär henne saker!

Och ja... jag ser sliten ut.


19 jan - När du kom behövde jag en vän.

Allmänt  /  8  Kommentarer
Halvdag... Mmmhumm så skönt. 
Efter fika och lunch på stan så tog jag mig hem från Manhattan för att städa... Wooho..... Men sånt som måste göras eller hur. Och jag antar att Mamma och Nils hade rätt ;)
Nu ikväll så var jag på en liten middag med värdfamiljen för att fira att min VM har fått en promotion. Kul för henne! Och barnen var verkligen överallt på mig. Z somnade till och med i mitt knä. Mysiga är dom. 

I måndags började jag kolla på despicable me (dumma mig) kollade färdigt på den igår. Det är en tecknas/animerad film. Men ändå så sitter jag där och gråter i slutet. Den var ju så fin! Undra varför jag är en sån lipsill ibland. Gråter till allt möjligt, det är inte bara nu när jag är "nere" utan det är jämt. Monsters inc, the notebook, pearl harbor, august rush, dear john, marley and me, dumbo, wall-e, björnbröder och för att inte tala om Hachiko a dogs story... Jag kan fortsätta på listan, den är lååång.
Jag undrar varför jag är en sån lipsill till filmer. 
Jag vet att det började tidigt det där med att gråta till film.
Jag, mamma och robin var hos några kompisar när vi var små... Har ingen aning om vilka det var hos. Men tror det var en av mammas bekanta. Och vi skulle kolla på Landet för längesedan. Ni vet den med Lillefot? Och när mamman dog i filmen höll jag på att dö. Jag grät och grät. Fick springa ut till mamma i köket. Jag minns hur hon frågade varför jag grät. Men jag kunde inte svara. Sen var hon tvungen att sitta med mig i soffan. Det måste varit när jag var typ 5-6 för jag tror inte mamma hade träffat Per ännu.
Sen när jag var typ 8 så började jag kolla på det där "spårlöst försvunnen" där dom hittar familjemedlemmar som varit borta typ. Och det satt jag och grät till varje söndag.
Lipsill? Ja!
Haha massa onödigt prat för er som orkade läsa det.... Men ibland känner jag mig så löjlig. Speciellt när det är bara jag som gråter och man kollar på en disneyfilm. 
Och då kan jag inte låta bli att undra. Varför är det så?

För att väga upp det här tråkiga inlägget så får ni nu världens fulaste bild på mig. Den är hemsk. Och jag kan inte sluta skratta när jag ser den.... Haha




och en på Sophie


Och Nell (sophies värdbarn)



Varsågoda! Hemskaste bilden ever. Haha och mamma kommer nog säga "nä men lisa då!" Kommer ihåg när mamma bad en sluta göra grimaser när man var liten för att man kunde fastna så... Haha. Så här får du ett försök till en fin bild mamma:





18 jan - Yes, I know that the goal is to keep me from falling.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Efter en lång dusch sitter jag nu här och laddar inför att se det nya How I met your mother. Spännande! Har hört att det ska vara bra.

Dagen var lång, riktigt lång. Jobbade 13 timmar och 20 min. Fy sjutton. Och dagen var inte den bästa. 
För det första har jag fått Z förkylning. Så jag hostar och min näsa rinner heeela tiden.
Jag märker att Z ännu en gäng ligger i Ls säng. Det är världens sämsta idé! Jag tog upp det med min VM att det är jobbigt när dom sover i samma säng. För Z klagar på morgonen att L sparkar henne och väcker henne. Så jag sa till min VM att Z inte sover så bra. Hon kollar på mig och säger "det är inte jag som bestämmer att hon ska sova där. Det är hon själv" (lite kaxigt) och jag säger liksom. Aah vad konstigt att hon inte tänker på det... men vill liksom inte göra ett bråk av det. Det var ju tydligen känsligt. Men tänker hela tiden "det är visst du som bestämmer var hon ska sova. Det är väl bara att säga: sov i din egna säng?" Fattar inte hur hon tänker där. Gör ni?
Men iaf så sover tjejerna i samma säng. L vaknar tidigare än vanligt väcker Z också. Båda tjuriga förståss... Men det funkar helt okej.
Senare är det bara att packa in ungarna i barnvagnen. För det regnar ute. Hade snöat hela natten och ösregnat idag. Ett helvetesväder rent ut sagt. Två ungar i en barnvagn, Vattenpölar man skulle kunna drunkna i, slask som ligger i drivor, iskallt regn. Barnvagnen blir verkligen tung med två ungar i. Jag hade helt fel skor på mig. Försökte rädda dom från vattenpölarna med det var omöjligt. Så jag blev dungsur med.
In med Z på skolan och sen hem igen. L somnar i barvagnen och jag blir överlycklig. Och tror hon ska ta en lika lång nap som vanligt. Men tji fick jag...
Sen ut i vädret igen för att hämta Z hem och byta om till danskläder och sen till lektionen. Fram och tillbaka. Stackars L. på och av med jackor och rengskydd.
Men men. Sen på kvällen så bakade vi brownies och lekte lite.
Så nu ligger jag här i min säng. Supertrött. Supernanny? Njaaee..

Mellan dansen och skolan ville Z har några vindruvor. Så det gav jag henne. När hon bara hade några kvar lade hon dom på soffan för hon skulle sätta på sig jackan. Hon frågade mig om det var lugnt. Och jag svarar snabbt. "haha ja om du inte sätter dig på dom" jag springer runt och fixar med grejer vi behöver ha med oss. Sen ropar Z och vill ha hjälp med en knapp. Jag sätter mig jämte henne och ska fixa det. Och hon ska sträcka sig och ta en vindruva.... en hundra delsekund senare kollar både jag och hon skräckslaget på varandra. Jag hade satt mig på vindruvorna förståss. Båda brister ut i skratt och vindruvorna klarade sig faktiskt. Haha riktigt kul hur som helst!

Helgen var kanonfin :) Lördagen bjöd på middag med Emma, Lindsey och Nathalie. Sen gick vi ut till ett ställe. Men det bästa på hela kvällen var nog att jag hade någon att åka hem med! Emma bor nämligen i Hoboken! Är inte det förträffligt? 
Söndagen så åkte vi upp till Madeleines krokar och gick runt i den underbara solen som tittade fram och senare tog iv oss ner till Peterick för en äkta svensk tacokväll! Med Solsidan på köpet. Trevligt värre!
Igår var jag ledig. Typ. Jag jobbade en timma. Min VM var ledig nämiligen. Det var någon röd dag här. 
Så jag åkte för att träffa Sophie och hennes värdbarn och ett av Madeleines värdbarn på times square vi gick in i både disney affären och toysrus. Det var populärt. Sen var det myskväll i Brooklyn hos Sophie. Trevligt värre.

Imorgon jobbar jag bara 7-13. Kan ni tänka er!? Så himla skönt.
Nu HIMYM :D 









(sista bilden är tagen från Nathalie)





15 jan - So I start a revolution from my bed .

Allmänt  /  4  Kommentarer
Slö och slapp helg? Kanske det?

Igår myste jag med Madeleine hemma hos henne. Vi kollade på the Notebook och skrattade. Och Madde somnade inte heller! En bra och mysig kväll. Sen sov jag där... 
Idag har jag bara kommit hem. Och duschat. Ätit med värdfamiljen... Vet inte vad som händer med dagen. Vart tar den vägen? Känns som alla är lite slöa. Ingen vet vad dom vill göra. Inklusive jag. Men ändå vill jag inte bara sitta här heller. Och sjuukt kallt är det ute! 
Vi får väl se.

I torsdags så fick jag hämta Z från skolan för hon hade ont i magen. Och dom visste att jag hade varit magsjuk. Så jag fick springa och hämta henne. Men hon var okej. Lite snuvig och lite feber. Men ingenting som lite svenska pannkakor inte kunde fixa! 



och igår så var hon också lite sjuk... Så hon stannade hemma från skolan och vi mös med hitta nemo och bakade chokladbollar. 
Som z sa då "Swedish food is yummier than Hoboken food!"





Morfar! Jag ska försöka komma på ifall jag har några amerikanska fraser som vi använder som är roliga. Ska tänka på det :)

Och sist. Nothing but a Glee thang!


12 jan - and whatever they say your soul's unbreakable.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Efter en helg och en maginfluensa senare är jag tillbaka.

Helgen var trevlig som vanligt! 
Åt ute i fredags och hade det trevligt. Skypeade med Mamma och Nils på lördagen. Åkte in till stan och shoppade. Tog med mig Sophie och Calle hem till mig för en gång skull :D Och vi kollade på film och myste. Sen på söndagen åkte jag in och shoppade lite till. Blir lätt så... Sen åkte jag hem till Madeleine och vi hyrde film och bara myste. Himla trevligt! 

Sen kom måndagen. Hela dagen gick bra... Helt felfritt! Tills på kvällen då jag fick ont i magen och började må illa. Sen började Maginfluensan.... Fy sjutton vilken natt. Var på toaletten varje kvart mellan 12-05.30... Uaaah!
Kan säga att jag inte kommer äta Thai mat på ett tag... 
Sen sov jag mer eller mindre hela dagen igår. Och idag fick jag sovmorgon och har jobbat med tjejerna i några timmar med. 
Det kom lite snö inatt nämligen. Så skolan var inställd... Inställd för typ 20 cm snö? Mesar...
Men jag mår bra. Hade feber igår, lite idag... Men man får ju kämpa på endå. Får lite ont i magen när jag äter. 

Så det är mina spännande dagar, det är därför jag inte har uppdaterat. 

Men imorgon är det torsdag redan! Känns helt knäppt. Det borde vara tisdag. Men jag klagar inte...

Så ni kanske tycker att jag borde vara lite bitter över att jag har haft maginfluensan. Och tro mig! Det är jag. Men det kunde varit värre. För i helgen köpte jag ett par asfina skor! 
Vi var inne i den nya converse affären och kollade in dom fina skorna... Och där stod dom. Deras Julspecial (möjligen för barn, men dom fanns i min storlek)...
Mina nya grinchen converse!





Snygga va? Och det är inte allt!
Dom lyser i mörkret med! 
Och JA. Dom var på REA.

Våran älskade Burton affär <3



Converse? 



Idag gjorde jag Zs naglar:



Och hon gjorde mina:



På tal om det så måste jag gå och ta bort det nagellacket...
Men ha det så bra! 

6 jan - Seven billion people in the world, seven billion souls. And sometimes... All you need is one.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Hej hur är det med alla er?

Jag ligger här helt klubbad. Skittrött är jag, långa dagar när VP är i Kina. Inte kunde jag sova heller igår natt... Vet inte vad det berodde på. Men hur som helst. 
Nu har jag bokat en resa till Klippiga bergen! Skidresa med Sophie och hennes värdfamilj vecka 8. Som ni vet så är jag ledig då. Min värdfamilj ska iväg och jag får inte hänga med. Jag blir lite tvingad att ha en semestervecka då.... Och jag har haft lite av en skräck att jag skulle få sitta hemma själv hela veckan, för alla andra jobbar ju. Men så ska Sophie till Montana och åka skidor med sin familj. Så varför inte?
Först ville jag spara pengar till en annan resa. Men sen kom jag på att det inte ens är säkert att jag får ledigt någon annan vecka. Så klart jag ska köra på det här!

För övrigt så har min familj fått sina julklappar ( i grevens tid dock!) Och julkorten verkar ha kommit fram. 
Jag har satt upp lite bilder på rummet. Också lite sent sådär. Men nu är det uppe lite på väggarna iaf.
Har börjat kolla på Bid Bang theory innan jag går och lägger mig. Verkar som en bra serie! 
Kollade på nya HIMYM avsnittet med. Var det bara jag som la märke nedräkningen med siffrorna? Eller är det bara Otto och Robin som är lite efter?

Barnen har kommit in i rutinerna igen. Himla skönt! Dagarna har gått snabbt, trots att jag har varit skittrött. Alla vill ha playdates med Z och det är rätt skönt egentligen. Man slipper underhålla henne hela tiden då. Men ibland blir det jobbigare eftersom man har fler barn att underhålla med.
Här om dagen hade vi över 4 stycken kompisar och vi hade ett "Danceparty" som vi brukar säga. Sätter på hög musik och springer runt i köket och dansar (det här göt vi nästan varje dag) Och favoritlåten varierar från Lady gaga, Rihanna, justin beiber. Men just nu är favoriten Glee hos mina barn ! YES!
Men hur som helst att springa runt med 6 st barn är ganska så mycket jobbigare än 2. 
Men våra dancepartys är galna. Vi går helt bananas. Barnen älskar det!


Häääär ska jag åka skidor!



Och i brist på andra bilder.....




Och förresten, alla ni. Jag saknar er!
Och nyårskursdeltagare vad säger ni om nästa år???








4 jan - Tonight I'm not taking no calls, because I'll be dancing!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Jag håller med. Dålig uppdatering... Har ju inte bloggat sen förra året! 
Men här kommer ett blogginlägg om Nyår här i New York. Det ni!

4 Januari dessutom, det betyder att jag har varit i USA i Tre månader. Är det bra tre? Men samtidigt känner jag. Oj vad tiden har gått snabbt. Tre redan? Konstig känsla det där.

Nyår alltså. I stora drag var det bra, härliga människor, god mat, limousin hela kvällen, bra musik... Det var en bra kväll!
Men oj, Stensund vad jag saknar dig <3

Tack Peter med som planerade allt, har nog aldrig sett killen så stressad. Men det gjorde du bra :)

Vi var väl ungefär 20 personer som åt middag hos Petrick (fast Patrick var inte hemma) vi hade beställt mat i förväg, så det var ingen stackare i sällskapet som fick stå och laga middag. Vi åt och hade trevligt. Dansade. Sen åkte vi till en klubb och dansade ännu mer. Härlig kväll helt enkelt.
Vi missade nästan 12slaget, lite tråkigt. Missade ha nedräkning och sådär. Men det blev tiptop ändå.
Jag sov hemma hos Madeleine och på lördagen så åt vi brunch med hennes värdfamilj. 

Sen tog jag mig till Brooklyn för att kolla på lite film med Nathalie, Anna och Lee. Mysigt.
Sen tog jag mig hem till Hoboken för att äta mat med min värdfamilj och spela lite x-box. Det är för himla kul det där danssspelet.

Söndagen så åkte jag in till Manhattan och åt brunch/lunch med Alla Peters killkompisar, Sophie och hennes två kompisar och lite annat folk. Pannkakor och fruktsallad. Vi satt och pratade rätt länge tills vi beslutade oss för att dra vidare. Vi gick runt och slöade. Jag köpte en pjamas och tofflor. Som jag ligger och gosar i just nu.

Och sen var helgen slut. Aldeles för snabbt gick den! Igen!

Igår så var det sista lovdagen för Z. Vi hade tre barn på playdate här hemma och dagen gick hyfsat snabbt. 
Och idag var det tillbaka till rutinerna. Skönt faktiskt! Måste jag säga. Dagarna känns inte lika långa då.
Imorgon åker min VP till Kina och kommer stanna borta i två veckor. Det är galet. Kommer bli jobbigt... långa dagar. Mycket jobb. Oj oj. Det kommer bli tufft.
Så önska mig lycka till?

Bilder? 
jo men visst!