31 maj - Something has changed within me, something is not the same. I'm through with playing by the rules of someone else's game.

Allmänt  /  6  Kommentarer
Då har jag sagt till värdfamiljen att jag inte ska förlänga... Det var tufft. För jag tycker om dom massor och att lämna dom känns jättejobbigt. Även om dom inte alltid gör de bästa besluten osv... Men att lämna tjejerna kommer bli jobbigt. Jag tycker ju att det är jobbigt att lämna cirkusbarn som jag bara känt i en vecka... Och de här flickorna har jag varit mer med detta året än vad dom varit med sina föräldrar...
Men om någon känner sig manad för att bli AuPair så säg till! För dom vill ha en ny svesnk AuPair.

Min långhelg var bra!
I torsdagskväll gjorde jag mer eller mindre ingeting. 
Sen i fredags så mötte jag upp Sophie och Marlén som är i stan. Vi gick runt i Soho. Jag köpte skor. Vi softade runt lite. Sen åkte vi hem till Sophie och tog en svensk fika på ett ställe i Brooklyn som heter Konditori. 
Sen åkte vi faktiskt hem till mig! Lagade mat och pratade strunt. Marlén tog sig hem. Jag och Sophie somnade framför en film. 
Lördag åkte vi in till stan igen. Försökte Shoppa lite bland alla andra miljoner människr. Sen hängde vi i Washingtn sq park och mötte upp Madeleine. 
Vi åkte hem till Sophie och sen hade vi tjejmiddag hemma hos henne. Nathalie ch Marlen slöt också upp då. Vi lagade spagetti och köttfärsås, första gången jag åt det på 8 månader!
Sen mötte vi upp peter och Patrick på stan. Men efter ett tag började jag ta mig hem igen.
Söndag så var det skype med mamma som vanligt. Åkte in och bytte ett par skor som var för små. Träffade Sophie och Nathalie. Fikade plågades i slen. Åkte upp i Central Park och hängde tills klockan började bli framåt 7. Då åkte jag och madde ner och gick på bio. Hangover part 2 och Bridesmaids. 
Efter det var jag så himla trött och ville bara hem. 
gick ner i Pathen och väntade på tåget. Hinner bli jätteirriterad för det är 20 minuter sent. Sen kommer tåget och alla går på. Tåget åker i ca 5 min sen stannar det. Det går inte längre... 10 minuter går, 20, 30. Dom säger att dom har prblem och ska försöka ta sig till närmsta station. Men det blir inget med det... Vi står stilla. Efter 1,5 timmar så har någon snubbe kommit och fixat tåget preliminärt och vi får backa tillbaka till första statinen. Vänta på ett annat tåg och sen åka hem. 
Att jag var på dåligt humör! Amerikanare är så sega också... I alla lägen. Så det hade säkert kunnat gå mycket snabbare om det hände i Sverige... Men nepp. PLUS att jag hade världens skoskav!
Sen på natten så åskade det och blixtrade. Ösregnade. Så då sov jag dåligt för den sakens skull.
Så måndag morgon var jag bara trött och irriterad. Jag skypeade med mamma, tvättade, gick till banken, gick en promenad trots skskav och 31 grader varmt. Låg på balkongen. Läste bok. Gick in för att det var för varmt. Skypeade med Simon Ingelsten! Ja.. Jag gjorde inte så mycket men det var bara bra. Sen kom värdfamiljen hem.


Jag och Sophie utanför Konditori.


Sophie och jag i Washington Sq Park

Säg mig vänner, bågen i August Rush?

Jag och Madde är laddade för att äta spagetti och köttfärsås!

Marlén och Jag


Fick en liten cirkusdos i Central Park




Petrick och Micke

Madde och Sophie


27 Maj - Vad skulle vi annars göra?

Allmänt  /  4  Kommentarer
Nu är det helg. Långhelg till och med. 
Min värdfamilj är nämligen och campar. Väldigt mysigt! Och dom är borta tills på måndag. Så vad ska jag göra nu? Softa? Ta det lugnt? Kanske.
Dock var det tornado varning dit dom skulle åka. Så håll tummarna att det håller sig lugnt! 

Snart ska jag inte till stan och möta upp Marlén som är i NY, Sophie skulle också med. Sen kanske det blir bio eller häng i Central Park eller vad som helst.

Veckan har varit bra. En tvååring i trotsåldern, som man blir galen på ibland. Hon bet ett annat barn på hennes klass i tisdags. Inte okej! Hon rev också sin syster under ögat. 
Men jag försöker så gott jag kan. Efter hennes lilla bita olycka så lekte vi med Barbi efteråt och min Barbi bet hennes barbie. Så då var hon tvungen att säga till min barbie på skarpen att det inte var snällt osv. 
Var inte det ett väldigt pedagogiskt sätt att försöka lära henne? Hoppas det går in iaf.

Nästa vecka kommer Jeanette, Pontus och Charlie hit! Och jag ska också till Niagarafallen nästa helg. Massa att se fram emot! Looptroop spelar också i NY. Jag ska verkligen försöka ta mig dit!!
Jeanette, om du läser det här fick jag precis för 5 minuter sen ett mail att jag får ledigt nästa måndag. Alltså den 6e. Så då ska vi kunna hänga! 

Annars då? jo jag skypeade med min bror, och han berättade lungt och sansat att jag och han har blivit bilägare!!!!!!!!!! VA?! Jo. Våran lilla pappa hade tydligen köpt en bil till oss. Jag är i chocktillstånd. 
Men TUSENTACK pappa! 
En jättefin liten Kia. Som hette LEN Så det blev en liten Lena. Mycket passande. Kom igen Lena!


Här är Robin med våran Lena




23 maj - Do you hear me? I'm talking to you. Across the water, across the deep blue ocean under the open sky.

Allmänt  /  7  Kommentarer
Hur är det med er där ute? 
Jag mår bra. Lite trött. Har sovit dåligt de senaste nätterna. Och drömt konstigt. 
Inatt vaknade jag lite innan kl 4 och flög upp ur sängen och började klä på mig kläder och allt. Trodde jag hade försovit mig. Men sen kollade jag på klockan och undrade varför både den och mobilen gick fel. Kollade ut genom fönstret... Bäckmörkt ute... Jag hade visst inte försovit mig. 
Men sen efter det kunde jag inte riktigt slappna av och vaknade någon gång i timmar och kände att jag var försenad. 

Helgen var bra! 
I fredags så åt vi middag och hade trevligt på Vapiano. tog en sväng förbi Griffin med. En sjukt bra kväll :) 
Lördagen skype med familjen som vanligt. Men min microfon till datorn har gått sönder så det fick bli skype över telefonen. Det funkar men jag får nog köpa en ny mic. 
Sen efter ett tag när Nathalie hade vaknat till liv möttes vi upp för en tacolunch och lite häng i central park. Sen gick vi på bio :P tro det eller ej. 
Vi såg nya Pirates filmen och Bridesmades. 



Och jag har varkligen svårt för Pirates filmerna, jag gillar första. Men sen blir det för mycket. Men ville ändå se denhär filmen. Alltså dom är ju inte dåliga, men dom är inte bäst heller. Och den här dög. Jag tog en liten 10 minuters nap i den. Men missade inget viktigt :P 
Men Bridesmaids! Så himla bra! Jag satt och skrattade och grät hela tiden. Så himla bra. Kan säga att det hamnade bland mina favoritfilmer. Visserligen måste jag se en film minst två gånger för att säga att den är med mina favoritfilmer och mina favoritfilmer är rätt många. Men den var verkligen bra. Se den!
Sen efter det var det hem och få lite mer dålig sömn (varje natt sen i torsdags har jag sovit så himla dåligt!) 
Och skola på söndag. Sista gången innan jag åker till Niagarafallen. hade redovisning som gick ganska bra. 
Finns inte så mycket att säga om det. Efter skolan gick jag runt i en bokaffär och fick två böcker med mig och sen åkte jag hem. Skypeade lite och var helt slut. Försökte sova tidigt... Men det gick sådär. Och resten av natten vet ni ju redan.

Så spännande var min helg. Hur var eran?

Jag har precis skrivit ett långt mail till min VM med och frågat massa om när min familj kommer hit och ledighet och sådär. Alltid lika svårt att fråga. Och aldrig vet man om dom kommer svara på allt. Och man vet inte hur stämningen blir. Jag har försökt ta upp en del grejer muntligt men det är så svårt. Dom lyssnar liksom inte riktigt, för barnen är liksom där. Men för mig går det lika bra och maila.
Vad kan jag mer säga? 
Vädret är botten här. Regn hela förra veckan. Solen har tittat fram lite. Mycket åska... Och det är fortfarande sånt tråkigt väder! Vad är det här! Det är liksom kvavt och varmt med. Jobbigt väder. 

Här är ett poträtt av mig som Sophies värdbarn målade av mig förra veckan. Snyggt va? Lisa Fisa kallar han mig med.


Jag och Natta i Central Park


Sen har jag två korta klipp ni måste se! 

Det här första var det ludwig som skickade till mig, känns bra att sverige saknar mig så mycket :P




Och det andra.. Har ni sett Despicable me? Om inte gör det! 
Här är det ett av barnen som älskar enhörningar som är så himla rolig. Skrattar varje gång.
IT'S SO FLUFFY!


18 maj - If you wait for me then I'll come for you. Although I've traveled far, I always hold a place for you in my heart.

Allmänt  /  7  Kommentarer
bloggorka?
Det skulle man kunna kalla det.

Min VM är bortrest denna veckan vilket betyder lite mer jobb än vanligt... Men det är lungt. Klarar mig fint. 
Min fökylning börjar sakta men säkert att försvinna. I söndags när ja gvaknade hade jag något så fruktansvärt lock för örat och kunde knappt höra någonting. Sen övergick det till väldigt ont i örat och jag var rädd att jag fått öroninflammation. Men efter nässpray och ipren blev det bättre... Men till min besvikelse har jag fått tusen gånger värre tjut i örat... Hör det hela tiden :( Inte bra! Tänk så går det inte över...??
Min läxa går bra. Har skrivit hela historien och nu ska jag bara måla.... ca 12 sidor! Hjälp. Orkar inte...
Vädret denna veckan är verkligen botten. Regn, regn, åska, regn, kvavt, regn, kvavare, klibbigt.... Lite jobbigt. Fast iof gillar jag regn, faktiskt. När det inte är ivägen.

Helguppdatering? 
Jaa visst. Ärligt talat så var helgen inte så spännande. Men det var rätt skönt. 
I fredags jobbade jag och sen efter det gick jag en promenad. Köpte hem mat och kollade på Garden state, för jag hade hört att det skulle vara en bra film... 
Sen sov jag, gick upp tidigt på lördagen för att gå på au pair möte. Med våran nya LCC (kontaktperson) Och hon var så himla bra och trevlig! Känndes bra :D Hade en ny au pair i Hoboken med. Bor rätt nära! Kille från tyskland...
Sen åkte jag in till Cenral Park för att tråffa Nathalie, Sophie och En dansk tjej som heter Josefine. Vi åkte hem till Sophie efter ett tag eftersom hon skulle jobba. Lagade mat och kollade på film. 
På söndagen så gick jag, Nathalie och Sophie på en marknad i brooklyn. Åt crepes till frukost. Åkte in till en bar på times sq och kollade på VM hockeyn. Lokalen var proppfull med Svenskar och Finnar. Sen gick det ju inte så bra. Men trevligt var det ändå. 
sen åkte jag hem och åt med värdfamiljen... Gjorde lite läxa.
Sen var det måndag. 

Helgerna går fruktansvärt snabbt!

Och veckan vet ni ju redan om.... Jahaaa. Det var det.
Bilder kanske jag skulle vara så gullig att lägga in med :P Vilket krångel. Tror inte att storbloggare är ett yrke för mig.


Jag i söndags


Brooklyn


Hockey!


Min nya fina beatles tröja.


Såhär ser Z naglar ut. Pilligt? Ja.


Såhär ser mina naglar ut. Pilligt? Ganska. Bästa är glada munnen.


Zs presenter.


och en av de finaste låtarna... Som en liten bonus en onsdagskväll (natt för er andra)
Den är värd att lyssna på! Så gör det.
Tracy Chapman - The promise

.

10 maj - You’re the apple of my eye.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Dunderförkyld, skulle man kunna säga. Men det är mest hosta.

Helgen var faktiskt riktigt bra! 
Fedag blev det tacomys hemma hos Jenny. Efter så skulle vi på bio men det var slutsålt! Så vi kollade på film istället. En välbehövlig tjejkväll! 
Lördag skypeade jag först med mamma och familjen och sen Emliy! Härligt! 
Efter det tog jag och elin en frukost i solen med manhattan skyline som utsikt. Härligt! 
Sen var det in till stan och shoppande på H&M. 
Sen gick vi upp till bryant park och satt och väntade på peter och patrick i två timmar! Sen gick vi hem till dom och lagade mat och hade det trevligt. Sen drog jag och madeleine med Sophie på bio. Water for elephants. Den var bra! Men boken mycket bättre! 
Ska försöka hitta en till bok som jag kan läsa nu.. Boktips någon? Ingen allt för läskig...
Sen var det söndag och skoldags... 10-16 var det skola och med redovisning och studiebesök på the MET. 
Etfer det åkte vi till brooklyn och spelade brännboll. Så himla kul var det! 
Sen var helgen sluuuut och jag somnade väldigt tidigt. Med en dunderförkylning. Mest hosta som sagt.

När jag kom hem i söndags så var Path tåget jättesent och jag blev så irriterad. Men sen när jag kom till Hoboken kryllade det av poliser mer än halva stationen var avstängd och när jag kom upp ur tunnelbanan så var det massa nyhetsbilar och nyhets människor som gjorde repotage. Konstigt tänkte jag och googlade vad som hade hänt... Tydligen så hade ett Path tåg kraschat på stationen i Hoboken. Av okänd anledning... Stod det i söndags. Ska kolla om dom kommit hitta felet. Men liksom kört för långt eller så och 34 personer var skadade. Någon som stog på perrongen hade också blivit skadad hörde jag. Och nu är det massa polis utreding, hela pathen ska vara nerstängd nästa helg. Så då är frågan hur jag ska komma in och ut från Hoboken då? 
Det "läskiga" är att det hände kl 9 på morgonen i Söndags. Och om inte jag skulle sovit hos Sophie så skulle jag stått på perrongen och väntat vid kl 9. Så där hade jag lite tur (peppa peppa ta i trä)

Idag har L varit sjuk med... Men min VM kom hem tidigt, så det var riktigt skönt! 
Nu vet jag inte vad jag ska göra. Man blir helt splittrad när man slutar såhär tidigt. Jag hade lätt sprungit en runda om det inte vore för hostan :P 
Men först av allt ska jag försöka börja på min läxa jag har till nästa söndag. Ska bara skriva en barnbok på 10 sidor. Om niagarafallen... 
Önska mig lycka till! 







3 maj - If it comes back, love it forever.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Hur är det med er där ute? 

Jag mår bra! Det hände inte så mycketi helgen. 
Jag jobbade till kl 11 i fredags. Sen efter det gjorde jag läxan! Tro det eller ej :P Och jag var inte färdig förrens mellan kl 2-3. Då var jag heeelt slut. Men jag ville ha det gjort innan lördagen. Min VP jobbade i på renoveringen här utanför mitt rum till kl 3 typ och på lördagen kl 8.30 började min VM städa här uppe. 
Så jag fick väl ungeför 5 timmars sömn. Men dom gjorde fint inför barnkalaset. 
Sen skypeade jag med Mamma, per och Nils. Jag var kanske inte världens trevligaste, men jag var väldigt trött. Och saknar dom alldeles förfärligt mycket. 
Sen åkte jag in till stan. Köpte en till present till Z, jag hooppas verkligen att hon kommer bli glad för presenterna nu! 
Efter det gick vi runt på stan lite fick en sminkning på Sephora. Min var väldigt naturlig och synde knappts medans Sophies kanske var lite mera utstickande. Sen gick vi in på Macys så sophie fick ta bort sminket. 
Sen hänge vi i Central Park i det fina vädret. Jag och Patrick tog en fika. Sen åkte jag hem. Jag var jättetrött och ville ta en liten nap. Men det hann jag inte. Jag gjorde iordning mig och åkte in till Nathalie som fyllde år i söndags. Och det skulle vi fira lite på lördagen. Jag och hon satt på en uteservering och åt, sen mötte vi upp Patrick, Ellen och hennes storebror för att gå till Micke som var med och annordnade en välgörenhetsfest där all inkomst skulle gå till Japan. Det var ett band som spelade och sådär. Mycket trevligt. Sen hade Nikki Beach ett skandinaviskt valborgsfirande som jag gärna hade gått på. Men eftersom jag var så trött och skulle upp tidigt på söndagen så åkte jag hem istället.
Sen var det söndag och skola. kl 8 gick jag upp... Suck. Skola 10-16, lagom segt. Kunde varit värre dock. Sne efter det gick jag, nathalie och sophie på bio. Först såg vi Prom och sen Soul surfer. Prom är en typisk disney, high school film och soul surfer är en film baserad på bethany hamlitons liv. En av världes bästa surfare som var med i en hajolycka och blev av med vänsterarmen. Den var väldigt fin och riktigt bra. 

Sen var det helt plötsligt måndag och det var dags att jobba igen. Det vi ser fram emot denna veckan är torsdag då det är Z födelsedag. Jag bara längtar tills hon får mina presenter. Hoppas, hoppas, hoppas att hon blir glad! Det bästa är att hon knappt inte tror att hon ska få något av mig. För jag har varit väldigt noga med att förklara att alla älskar presenter men det är inte dom som är viktigast. Ni vet... Hon hör ju inte det ifrån någon annan så. 
Men inatt hade hon haft en mardröm att huset hade börjat brinna och att alla leksaker hade brunnit upp. 
För hon hade ju kalaset i söndagas och då fick hon massa presenter och hon fick föräldrarnas med. Så hon har liksom inget kvar till på torsdag... Är inte det konstigt? Konstiga födelsedagsrutiner i det här landet alltså. 

Min VP tog också upp med det här att förlänga eller inte. Jag har inte sagt rakt ut att jag inte ska förlänga... Det är så svårt... Att lämna tjejerna liksom. Att säga att jag inte vill vara kvar.
Men dom hade tydligen bestämt om jag vill förlänga så betalar dom mig $50 dollar mer i veckan och betalar flygbiljetter så jag kan åka hem och hälsa på min familj över julen. Det är verkligen snällt! Och då kändes det att dom ville ha kvar mig... Men det kommer bli ännu svårare att säga nej. 
För det är klart att dom här erbjudandena fick mig att fundera en extra gång och det är jättekul att bo här. Utforska stan och göra massa saker. 
Men jag vill hem. Och om jag inte ska börja plugga så skulle jag hellre vilja ha ett kort äventyr någon annan stans, så man får mer erfarenhet. För om jag stannar här längre så blir det ju samma visa igen liksom. 
Men det kommer bli svårt. För min värdfamilj kanske inte är perfekt. Men den är faktiskt bra! Oavsätt om min VP renoverar tilll sent och barnen är lite bortskämda. Jag tycker om dom så mycket. Och barnen skulle kunna vara mina egna. Så mycket tid, energi, kärlek, tjat, lek, tröstande, skrik och skratt som jag lägger på dom... Att vara au pair borde alla vara innan man skaffar barn tror jag. Bästa övningen.
Dessutom sa min värdmamma igår att jag är som Mary Poppins! Det tar jag som en komplimang.






Nu ska jag sova! Godnatt!