28 dec - Four hands and then away

Allmänt  /  5  Kommentarer
Har jag världens jobbigaste VP ibland eller?
JA, det har jag.
Dagen börjar med pulkaåkning och ute i snön. Z är på dåligt humör. (VP är med och leker) Han mutar med en kaka, två till och med tre kakor om hon ler på en bild som han så jäkla tvunget ska ha. Inte ens det går. Ge upp! Din unge är trött och sur (för att hon inte får som hon vill, för att hon har solen i ögonen, för att hon är för varm eller kall....) Och det gör han precis när jag sagt att det inte blir några kakor innan vi ätit lunch.
Efter lunch ska min VP till Home Depot och köpa massa till renoveringen. Varför ska vi med? Barnen vill för det låter så kul.... Men neej. Det tror inte jag. Det är liksom ett byggvaruhus.
Men vi ska åka, och direkt ska vi åka. Jag kränger på tjejerna kläderna snabbt som fasiken, för VP vill ju åka NU. 
Vi går ner. Och då börjar pappan skotta. Va? Okej att du måste ta bort snön på bilen och runt. Men du behöver ju inte skotta hela jäkla parkeringen. Men jo det ska han. Ungarna blir sura av att vänta förståss. 
L somnar på vägen dit, så hon får ligga i kundvagnen och sova. Känner jag mig som världens sämta au pair? Ja.
Z är uttråkad på 5 min. Kollar på youtube klipp på iphonen. Och jag dör lite av uttråking...
Efter två timmar av spikar, lampor och skitsaker så säger min VP att nu ska vi åka hem.
Ytterligare TVÅ timmar efter det så var vi på väg till kassan. Alla ville hem. Men min VP kommer på det ena efte det andra. Går in på nätet för att kolla det. Osv. Dålig planering. Inte bara dålig planering. Utan Kass planering. 
Väl ute i bilen så spänner vi fast tjejerna. Sura som dom är. 
Åker i väg.. Efter två minuter kommer han på att han glömde köpa något. 
Jag trodde han skojade. Men nej det gjorde han inte. Tillbaka igen. Jag och tjejerna sitter och väntar på honom i 15-20 min. Sen åker vi hem. Alla vill hem. 
Men då kommer min VP på att skulle det inte vara kul att åka förbi A&P och köpa varsin Kram Björn? 
Tjejerna har inte sagt något om det, inte nämt det alls. Men då ska han komma på den idén. Jaha. Varför? Vi vill bara hem.
Men tjejerna vill förstås ha dom. Så ut ut bilen och i slasket igen. Växla pengar och hålla på. 
Sen fastnar vi i världens trafik på vägen hem. 
Har aldrig varit så irriterad någon gång tror jag. Skitsur blev jag.

Men nu är jag glad igen. Jag var inne och fikade med mina kvinnor ett tag, kvällen räddad!
Nu sängen :) Godnatt!


Kakorna som vi dekorerade igår




27 dec - I just want to tell you nothing you don't want to hear. All I want is for you to say "Why don't you just take me where I've never been before"

Allmänt  /  4  Kommentarer
Nu är väl julen Officiellt över?
Och vad står näst på tur, nyår. Längtar till nyår är över med på ett sätt. Så jag slipper ha ångest över att inte vara på stensund.

Så nu vet jag att många undrar, hur var julen egentligen? 
Skulle det gå som jag hade fruktat? Skulle det bli hemskt?
Och det ska ni snart få veta. Och ja. Tyvärr så kommer det nog bli ett långt inlägg. Men för tusan! Vad gör det? Onödig tid framför datorn lägger vi ju alla ändå. Så varför inte lägga ner lite mer tid?

Det börjar med Fredagen den 24e. 
Jag tog mig upp runt kl 8 för att kolla på Kalle Anka och skypea med familjen. Och det gick så bra så. Vi pratade och jag fick se alla. Sen funkade inte Kalle Anka att se över SvtPlay som jag hade hoppats. Eftersom jag var i USA. Vet inte varför men. Så jag fick kolla genom webbcameran. Och det gick mer eller mindre bra. Såg knappt något, men hörde allt. Och eftersom man har haft 20 år med Kalle Anka visste jag ju ändå vad som hände. 
Jag pratade med lite annat folk med, Tex Arne. Vilken killa han är alltså! 
Efter Kalle Anka så satte familjen mig mitt på Tv bordet och skulle börja öppna paket. Dom snurrade mig runt och visade vad dom fick. Jag öppnade några av mina paket med. Vi rimmade och hade mysigt. Kändes nästan som att jag var där. Så det var snällt av dom! 
Efter ett tag så fick jag ett sms av min värdfamilj att flickorna ville visa mig hur deras bubbelbad hade översvämmat i badkaret. Och jag som hade skypat länge med familjen kände att det inte gjorde något att vi la på. (Jag började dessutom bli lite frukost hungrig) Gick ner till familjen och bubbelbadet hade verkligen översvämmat hela badrummet! Nästan iaf. Det var lite kul.
Efter det gjorde vi oss iordning för att åka till Farmor och Farfar.
Väl framme så var jag förståss nervös. Men vi åt och hade trevligt. Den sidan av släkten är lite kaotisk på ett familjärt sätt liksom. Så det var mysigt!
Paket fick barnen inte för lite av. Dom fick massa paket av kusinerna och Farmorn och farfarn. Det var ett under att allt fick plats i bilen kan jag säga. Till och med jag fick två paket. ett från pappans syster (en liten fickspegel) och så fick jag en väldigt ful stickad klänning av farmorn och farfarn. Men det är väl ändå tanken som räknas? Så jag blev glad!
En av de ingifta var Irländare och musiker dessutom så efter maten och paketen så satt han och spelade och alla sjöng med. Riktigt mysigt! Jag fick sjunga några låtar på svenska själv. Och det spelade ingen roll att man sjöng fel eller dåligt. För det gjorde de flesta ändå. Jättehärlig stämning!
Sen åkte vi hem och var hemma runt kul 10. Då öppnade jag mina sista paket, myste lite. Kollade färdigt på sista minutrarna av Ensam hemma !. Sen kände jag att jag behövde något lite roligare eftersom jag kände mig lite ensam. Så jag satte på Magnus Betnér, för himla rolig kille det där! Och somnade till det sen.


Skypear med Familjen och öppnar paket. Helt okej!

Lördagen den 25e.
Runt klockan 8 hör jag några små elefanter springa upp till mig. Helt upphetsade av alla paket dom skulle öppna. Dom väckte mig och drog ner mig. Vi drack varm choklad och kollade på när barnen öppnade sina paket. Och OJ! Det var inte lite paket. Det här var då bara paketen från mig och föräldrarna. Och det är helt sjukt vad paket det var! Det finns inte i min värld att man får så många paket. Det var så många paket att L vägrade öppna fler efter hälften. Hon totalvägrade.
Alla blev väldigt glada för mina paket. Föräldrarna fick en tavla med bilder på barnen och en chokladask och små tomter som jag och barnen gjort tillsammans (fast jag skrev på dom att dom var från L och Z)
Tjejerna fick Rapunzel Barbies och Rapunzel Nattlinnen.
Jag fick också paket. Verkligen inget att hurra för. Jag kan säga att jag lade ner ganska många fler slantar och tid än vad dom gjorde. Men jag är bara glad att dom gillade det.
Sen åt vi en jättegod frukost med amerikanska pannkakor, fruktsallad, bacon, varmchoklad och sånt där mumsigt.
Efter det gjorde vi oss igordning för att åka till Mormor och Morfar. Det visste jag skulle bli annurlunda, eftersom jag firade thanksgiving med dom. Lite stelt. Väldigt fint. inte den här goda stämningen. men det var okej. Bättre än vad jag hade förväntat. 
Och här snackar vi ännu fler paket. Jag förstår liksom inte! Herregud. Dom har fått lika många paket den här helgen som jag fått under hela min livstid i princip. (kanske inte riktigt med, nära!)
Om det finns något som dom här tjejerna inte har nu så blir jag förvånad. Och L ville inte öppna paket efter ett tag, inte så konstigt känner jag. Så mycket som dom fick öppna.
Z var lite ohyfsad och slängde iväg en jättefin klänning som var svart/grå och skrek "not Pink" Skitsur. Då blev jag så in i helskottas arg. Så gör man inte. Och för en gång skull höll min VM med mig. Skönt. 
Mamma, gjorde jag sånt när jag var liten? Hoppas verkligen inte det!
Och det är bara inte då, utan det är jämt. Men men. 
Annars så lekte vi och hade ganska kul. Jag och min VP lekte kurragömma med alla barnen i den gigantiska källaren familjen har. Det var riktigt kul!
Sen kom vi hem rätt sent. Och jag kröp till kojs och var rätt nöjd över julen ändå. Lite ensamt men.


Tjejernas presenter.

Lite av paketen, det här är nämligen inte i början utav paket öppningen. Och sen tänker ni den här mängden av presenter tre gånger. Kära hjärtanes!

Söndag 26e.
Snö! Det hade börjat snöa. Mysigt!
Jag åkte in till NY och mötte upp Madde och Sophie på macy's och tillbringade en evighet att köpa nyårskor som jag inte hittade. Sen kommer vi ut i snöstormen. Tar oss ner till Burton affären och jag köper en ny Skidoutfit :D Oh vad lycklig jag är! Efter det hittade jag mina nyårskor lite snabbt. Och vi åkte upp till Madde. Åt mat och kollade på film. Och sen skulle jag ta mig hem i snöstormen. Oj! Mitt Pathtåg var 40 minuter försenat pga snöstormen. Ofta en tunnelbana blir påverkad av det? Den går ju under marken?
Väl i Hoboken får jag ta mig hem i knähög snö och världens blåst. Kaos var det! Bilar körde fast både hemma hos mig och NYC. Jag kunde inte öppna dörren för all snö.
Snö snö snö. kan säga att jag köpte Burtonkläderna i rätt tid!




Min nya Outfit!! 



Måndag 27e, Idag.
Jag fick sovmorgon. Och skypade lite med mina bröder. Z och L kom uppspringades och jag visade dom för min familj på Skype. Så söta är dom. Robin och Nils sa"fattar du verkligen vad dom säger?" För Z pratade om allt samtidigt och jättesnabbt för hon var så lycklig över att få gå ut och leka i snön. "det ser ut som sverige ute" Sa hon flera gånger.
Vi klädde på oss hela familjen och pulsade ut i ett fortfarande oskottat Hoboken. Hjälp vad dåliga amerikanarna är på att skotta! Dom har fortfarande inte skottat vägarna utanför...
Men vi hade det mysigt och kul. Tog oss hem och åt soppa och drack varm choklad. Sen gick vi upp här uppe och spelade x-box. Dansspel och sådär. När man rör sig framför en kamera. Men Projektor och allt hade vi. Riktigt kul var det. Vi spelade i några timmar. Kollade sen på en film på projektorn. Gick ner och åt mat och sen dekorerade vi kakor. Hela familjen hela dagen. Mysigt faktiskt!


Idag på våran oskottade gata.

Imorgon ska jag ha dom själv lite mer iaf. Och det blir ingen sovmorgon. 
Men ut i snön ska vi iaf. Man får ju passa på. Jag har har hört att det ska bli varmare igen nu till nyår... Lagom kul om all snö ska smälta bort.

Men det var min helg. Och den har varit riktigt mysig och bra. Så just nu har jag en lycklig klump i magen. Även om jag är lite ensam och Nyår på Stensund inte lär bli av. Oj vad jag kommer sakna det! 





24 dec - God jul

Allmänt  /  1  Kommentarer


Jag önskar er en riktigt God jul.

Och fira lite från mig med! 
Och njut av snön åt mig!
Ät lite julmat åt mig... Jag som inte ens gillar julbord saknar det.
Och framför allt! Kramas lite åt mig med!

23 dec - Something magic in the night, can't you see it ?

Allmänt  /  2  Kommentarer
Nu är det julafton hemma hos er. Jag har en timma kvar tills klockan slår 12. 
Inget känns som det ska. 
Jag önskar jag kunde vara med. Men ska skypea med familjen på morgonen...
Försöker komma i stämning med julklappsinslagnig, jullåtar och gamla julreklamer... konstigt nog funkar den här lite...?



Går nog in här och säger mer god jul sen.
Önskar jag kunde skicka personliga julhälsningar till alla...

22 dec - My brothers, my friends you are there till it ends.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Julafton närmar sig. 
Och jag har ingen aning om hur dagarna kommer se ut. Känns som värdfamiljen tror att jag vet hur att ska gå till. Och glömmer bort att jag är nybörjare. Men det ska nog gå bra. Eller vad tror ni?
Det enda planerade är att Madde och Nathalie ska sova här på julafton. Och på julafton morgon ska jag gå upp tidigt. Sätta på skype och skypa med familjen innan Kalle Anka vid klockan 3 (9 för mig) och sen ska jag kolla på Kalle på SvtPlay hade jag tänkt. 

Idag har jag varit sjukt trött. Så det ska snart bli mysigt att krypa ner och sova lite. 

Lite bortglömda bilder från helgen innan vi sover.
Och om ni bläddrar ner så får ni se dom finaste julkorten jag fått! Inte alla som får sånna fina julkort :)


Madde gör sig bra som indian tycker jag ;)


Medans Madde och Nathalie tyckte jag passade i den här och såg ut som en hippie.....









Igår fick jag Nils Julkort och idag fick jag Robins, Ottos och Ludwigs. Fint av er allihopa!
Igår hämtade min värdmamma upp posten och tyckte Nils var väldigt söt och att det var gulligt av honom att skicka ett brev.
Idag hämtade jag upp posten och tar förståss med mig till familjen med. Visar kortet på Männen... Båda värdföräldrarna vrider sig av skratt. 
TACK! Hur som helst.
nu känner jag mig skapligt dum som inte skickar riktiga julkort till alla





Vilka bröder och vänner jag har i livet!



21 dec - I turned my face away and dreamed about you

Allmänt  /  5  Kommentarer
Vart tog den där helgen vägen?
Helgen såg alltså ut såhär.

Jag mötte Nathalie på fredagskvällen efter jag slutat jobba och åkte upp någonstans för att möta upp ett gäng på en bar eftersom Charlotte skulle åka hem. Så vi hade en mysig "avskedsträff" för henne där. 
Det var en mysig bar med live musik. Men Musiken var alldeles för hög. Så efter ett tag tog vi oss till en annan bar som var tiptop! Med massa rolig musik som man kunde sjunga högt till för att man kunde alla texterna. Så det gillade vi! Dit ska vi igen. Kvällen avslutade med att sova hemma hos Madeleine.

Lördag morgon gick vi upp tidigt för att hinna med en dag på IKEA, så himla mysigt att gå runt där och låtsas att man är på IKEA hemma. Sen åt vi köttbullar och det är ju inte helt fel det heller! 
Sen lämnade jag och Madeleine Nathalie i Brooklyn för hon skulle jobba och vi tog oss upp till times squere för att jag behövde gå in på Toysrus och Disney affären som är suuuuper stora. Men också smockfulla med folk. Jag och Madde klarade knappt det. Men presenter till värdbarnen var tvunget att fixas. vi fick stå i kö för att komma in på Disney affären. (himla turister alltså :P) 
Så nu blir jag besviken ifall mina småttingar inte blir glada för presenterna.
Efter det åkte vi hem till Petrick och fikade svenskt fika. Himla mysigt var det. Och övertrötta var vi med.
Efter en liten stund med männen så drog vi med oss Patrick och träffade Nathalie för att kolla på bio. Nya Narnia såg vi, den var mysig. Hade inga större förväntningar. Men jag tror inte riktigt att Patrick tyckte att den var något att hänga i granen... Sen tog jag mig hem till kära Hoboken.

Sov ganska länge på söndagen. Skypeade med mamma, Per och Nils.
Sen tog jag mig in till Manhattan och shoppade lite med Sophie. Som resten av NY också hade tänkt sig tror jag allt! Macy's var galet. Men jag hittade en bra present till Nils! :D
Vi strosade runt. Träffade en tjej som Heter Hannah. Gick lite på Urban. Köpte en mössa. En trevlig söndag helt enkelt. Sen mötte jag och Sophie upp Patrick igen för att köpa varm choklad och titta på film hos Petricks.
Mulan blev det. Har en känsla av att det inte heller var killarnas favorit film. Men äsch! Vad gör det?

Sen var helgen slut. Alldeles för kort! 
Och jag har också kommit på att det hade varit bättre om Julen i år inte hade varit på helgen. För nu tar liksom julen upp helgen och min lediga tid! Jättejobbigt. Man slösar värdefull tid. 
Visst julen är mysig med. Men det är skönt att vara helt ledig. 
Och nu när Z inte går i skolan är det långa dagar.

Idag har det varit en slapp dag. Mamman har varit hemma för vi har haft en playdate med 16 ungar hos oss idag. 16 st! Plus alla Nannies. Men det var lyckat. Så fick jag vara ledig på eftermiddagen sen när playdaten var slut. För mamman var ju hemma. Sen bakade vi lite kakor. Och sen åkte jag in till Manhattan för att träffa kvinnorna i mitt liv och fika lite. Och nu sitter jag här. Vilken dag va!

Igår var det en mindre kul dag. Eller den var lång. Jobbade 12,5 timmar. Och hade dom heeela dagen. 
Mamman och Pappan slog in presenter hela dagen. HELA DAGEN! 
Dom åkte till någons kontor och slog in presenter.... Tar det verkligen så lång tid?
Men annars känns det rätt bra. Barnen är glada i mig och sådär. När jag skulle gå idag så säger liksom Z "No! I don't want you to go. I don't want to play with mommy"
Så då känner man sig uppskattad. 
Tjejerna är så roliga. Och jag önskar jag kommer ihåg allt dom säger och gör. Men det går liksom inte...
Men här om dagen så hjälpte Z L med något. Och jag hör henne säga "L, you can ask me anything! Because I and Lisa are the only grown ups here. Because I am your big sister you know" Haha. 
Och vi är bäst på att göra "silly faces" Och "silly dances"
Så vi har kul för det mesta.

Idag ramlade L ner för trappan dock, inte kul alls. Mamman hade henne där uppe och jag var där nere. Och L började gå ner för trappan. Mamman märkte inte det och jag var inne i ett annat rum.
Min värdmamma hinner säga. L jag tror hon är på väg ner.
och jag börjar gå mot trappan. Och i samma sekund så hör vi världens brak. 
Då har hon ramlat ner för trappan. Världens blåöga kommer hon få. 
Men grejen är att hon försökte hoppa ner för trappan (pucko!) Hon leker det med sin pappa, hon älskar att hoppa. Och kan hoppa från nedersta trappsteget. Men inte mitt av trappan som hon försökte med nu. Usch jag höll på att få hjärtattack. 

Jul om bara några dagar. Va? Vart är min julkänsla? Glömde nog packa den när jag åkte. För jag hittar den inte. Men det kanske kommer? 
Jag saknar alla mina nära och kära massor. Om ni bara visste.
Och Nyårskursen. Hur fasen ska jag klara mig? Tur att jag har fina vänner här som är tiptop. Och det är tur att stensnud finns kvar. Och det är tur att mina vänner finns kvar med. Jag saknar er.

Nu till bilder då. Jag har varit dålig på att ta bilder i helgen så jag snor några av mina vänner ;)
Dom första är snodda av Nathalie och dom andra av Sophie






















Min nya mössa :D




19 dec -

Allmänt  /  5  Kommentarer
En bra helg såklart. 
Vad annars? 
Det enda som är synd är att tiden inte räcker till! 

Klockan är mycket och jag orkar inte lägga in bilder från helgen förrens imorgon. Så då kommer en utförlig uppsats på vad helgen har handlat om.

Just nu har jag fixat med presenter och sitter och är lite sur för att jag inte fixat med det här tidigare. Men som sagt tiden räcker inte till! 
Har ändå hittat bra presenter till alla nu. Hoppas, hoppas, hoppas dom tycker det med bara!
Speciellt min värdfamilj. Vill att dom ska bli glada för all tid och pengar jag lagt ner. 
Hoppas!
Sen troooor jag att jag har hittat en extra bra present till Robin. Haha, jag tycker det är kul iaf. 

Nog om det! Nu ska jag snart sova, en lång jobb vecka framför mig.

Sen är det julafton... Julafton! Det känns så konstigt. Ingen julkänsla i kroppen. Inte den som jag brukar ha...
Undra varför det är så? 
Här har dom massa med julpynt, tomtar som går runt på stan. Man kan liksom inte missa att det är jul i New York.
Men det är ingen snö, inte speciellt kallt och jag vet att julafton kommer inte bli som vanligt. Och jag känner mig nästan lite oönskad på julafton när dom ska iväg och jag ska hänga med.
Jag saknar snön! Massor! Kyla kanske inte är speciellt kul. Men kyla utan snö är så mycket sämre!
Jag vill gå hem från en kompis på kvällen pulsande i snö. 
Så jaaa, lite hemlängtan får man såhär innan jul. 
Men det ska jag nog ta mig igenom.




14 dec - Love is all you need.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Sov dåligt inatt igen, sjukt jobbigt. Sömn behöver man när man jobbar med barn.
Dagen började med att jag kommer ner och möts av två glada barn. Härligt!
Lyfter upp Lila och då "Smäller" det till i en muskel vid ryggen. AJ! Det gör liksom ont när jag andas. Precis vid skulderbladet med. Ajaj... Vet att jag har haft dfet någon gång innan. 
Sen fortsätter vi morgonen och jag har ont. 
Tills pappan ska gå, då han kommer upp igen och säger "du måste få ut flickorna ur huset direkt"
Det visar det sig att vi verkar ha en gasläcka. Luktar gas på hela undervåningen... Så ut i kylan helt oförberedda. Jag gjorde Z lunchbag på två sekunder typ. Så då hade vi ungeför två timmar att döda innan vi skulle till skolan.
Kallaste dagen hittills med! Flera minus. 
Vi beger oss till biblioteket och försöker döda lite tid där. Har inget bibliotekskort dock. Tänkte att jag kunde öppna ett ändå. Men det fick jag inte för att jag inte hade något papper på att jag bor här med mig...
Jaha. två sura ungar på köpet för att dom inte fick böckerna med sig.
Sen går vi till skolan. Fryser ihjäl.
Sen får vi komma tillbaka till huset. Någon gasläcka var det inte. Men något var det. Så kaos med det.
Lila tar iaf en nap! Tack och lov. Det gör jag med på soffan... Skööönt. 
Sen fortsätter dagen och jag har ont i ryggen. Fram och tillbaka från huset till skolan och dansklass. Det gör sällan L glad, speciellt inte nu när man måste klä på och av henne heeeela tiden. Vi går ju överallt.
Så L var lite bitter då och då.
Min värdmamma kommer hem jättesent. Barnen vill leka massa jobbiga lekar. Och jag har fortfarande ont i ryggen. Men Z tycker gott allt jag kan lyfta henne ändå.
Mitt tålamod vill inte alltid hålla liksom.
Så två små monster var dom idag ibland....
Sen kommer jag ner till brevlådan. Och där ligger det ett stort paket från familjen.... Och ett brev från Mormor och Morfar.
Så nu sitter jag här och snyftar.
Så himla fint! 
Har aldrig blivit så glad över att få något på posten innan.
Att ni bara tänkte på att skicka saker. Och så fina saker. Det gör mig väldigt lycklig! 
Att jag ska få julklappar i år med. Tack!





Lite paket, pyssel, fingerdockor, julpynt, ljudbok... Fint! Tack!!

Och ja, jag måste täcka över adressen på paketen. Men om någon vill ha min adress är det bara att säga till :D

13 dec - I know that I’ve got issues, but you’re pretty messed up too.

Allmänt  /  4  Kommentarer
En awesome helg som vanligt! Det tackar vi för :) 

Helgen började med att jag åkte in till Manhattan och träffade Madde. Vi satte oss på ett starbucks och fikade lite innan det var dags för bio. En sen bio blev det eftersom det var slutsålt på den första (filmen gick typ bara på tre biografer på hela manhattan. Sjukt konstigt)
Black Swan var det iaf vi såg. Den var läskig men bra. Nathalie Portman är ju sjukt duktig... 
Det var en Psykisk Thriller, så den var både läskig och knepig. Jag skrek högt två gånger. Och drömde lite mardrömmar efter. 
Lördagen så hade jag au pair möte först klockan 2. Sen tog jag mig till ett Mall här i New Jersy. Sjukt stort. Gick verkligen vilse flera gånger. Men sjukt bra Mall annars! Det finns ju inte det dirket på manhattan, så det var skönt att gå runt där inne lite. Dom hade liksom forever 21 och massa andra "vanliga" affärer. Bra skit! 
Jag skulle shoppa julklappar och kom därifrån med en... Måste hitta till mina tjejer i helgen!
Efter det var jag helt slut. Men jag skulle snart ta mig in för att träffa Madde och Nathalie för att gå på Lucia. 
Luciat var jättefint! Så mysigt. Man kände sig verkligen hemma, nästan.
Efter det gick vi till en restaurang på times squere och åt. Himla mysigt var det. Efter det så tog vi oss till en klubb som hade skandinavisk fest typ. Jättetrevligt!
Söndag så tog jag mig lite sovmorgon och mötte upp Madde på urban. Där jag shoppade loss lite. Sen gick jag och hon och tog lite kort och mös. Hade en bra dag och sen åkte vi upp och satte oss i hennes biosalong och myste ännu mer. Och då slöt förståss Nathalie också upp!

Så det var helgen i stora drag. En riktigt bra helg. Sånna fina vänner jag har hittat <3

Nu är det en ny jobbvecka. Och måndagen gick snabbt. Sista veckan Z går i skolan nu innan jul. Sen blir det tunga dagar... Det är liksom 1000 gånger jobbigare att ha dom heldag.
Sen är det jul och sånt. Konstigt. Får liiite hemlängtan. Julen är mysig i Sverige. Får se hur den är här!
Veckan känns så mycket längre för att det inte sänds något GLEE heller. Hur ska jag klara mig till februari?
Och How I met your mother har jag snart tittat ifatt med. (Det är sjukt hur man kan sluka dom avsnitten snabbt!)
Men jag får helt enkelt klara mig :P

Idag är det andra dagen det snöar. Eller första dagen det snöar lite mer. Det ligger ett tunt fint täcke på bilarna och taken utanför nu. Fiiint! 
Jag älskar ändå snö. 
Och jag måste åka skidor i år! Har bestämt mig att jag ska köpa en ny skidoutfit med. Så jag ska börja leta det med. Vill ha en snygg och bra. Men helst inte betala en förmögenhet... Får se hur det går.



Luciat! 












Och slutligen, my life would suck without you. På riktigt. Det är så tur att jag har alla er. Kvinnorna, familjen, vännerna, frisksport, bröderna.
Lyssna och njut, för GLEE får vi ju inte se förrens i februari igen.



8 dec - It's a new dawn, it's a new day, it's a new life for me and I'm feeling good.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Alisa. Är mitt namn nu för tiden... Z säger inte Lisa. Hon säger Alisa... Och jag försöker gång på gång.Och hon " Men jag säger ju det... Alisa" Föräldrarna försöker rätta henne med. 
I början när jag var här sa hon rätt, ibland Alisa. Och nu är det bara Alisa... Hon kan inte ens säga Lisa. 
TRODDE jag. Men sen kom hon hem från skolan och sa att dom hade haft en Miss Lisa på besök. Och att det var samma namn som jag har. Fast med Miss framför... 
Jag tappade hakan. Och försökte rätta henne. Men Nepp, det går inte. Så tyvärr mamma, Alisa är det nya Lisa.
Jag bryr mig inte så mycket egentligen. Det gör inget, jag reagerar på Alisa med. Hon kallar mig Cutie-Head, Silly-goose, cutie-puff, sweetie med. Men Alisa börjar sprida sig. För när hon pratar om mig så kallar hon ju mig Alisa. Så hennes kusiner, andra nannys och hennes kompisar kallar mig också Alisa.

Z har haft playdate med sin "pojkvän" idag. Eller förlåt mig, hennes "Man". Dom gifte sig idag nämligen.
Vi är uppe och leker i hoppborgen. Jag leker med L utanför, Z och hennes pojkvän leker. Men plötsligt hör jag dom säga "let's get married" Och så bråkade dom lite om hur man gjorde när man gifte sig, men kom fram till att man iaf dansar. Så då famnade dom om varandra och började dansa vals inne i hoppborgen. Jag höll på och dö! Haha. Så söta är dom!

Här är min lilla julgran jag fick idag. Jag klädde den omsorgsfullt i två minuter. Men den ger mig helt klart lite julkänsla.






Längtade lite extra efter dig nu när megahelgen var Pauline!

7 dec - Symphony

Allmänt  /  3  Kommentarer
Ännu en dag i Hoboken har gått. Känns bra! Ett steg närmre mot helg! Jag längtar redan :)

Dagen har gått bra. Jag önskar dock att dom inte sov så länge på morgonen. Det är segt och L tar inte sin nap när jag vill när hon sover för länge... Vet inte hur jag kan ställa om henne heller faktiskt.
Vi har lekt och busat.
Jag blev tagen för att vara flickornas mamma idag med, igen. Jag och L sitter och väntar på att Z ska sluta sin dansklass. Och en annan mamma börjar prata med L och hur söt hennes mössa är. Och babblar på massa och säger vilken söt mamma du har som ger den en sån fin mössa och din mamma har också fin mössa, lila. Gillar du lila som din mamma? 
Jag hinner liksom inte stoppa henne mitt i allt och bara låter det va... Men tvåbarnsmamma vid 21 års ålder låter inte jättelockande. 
Men annars har vi varit snälla och glada idag. Det tycker jag bestämt. Dagen gick snabbt. Och ikväll sänds glee, men kollar inte på det nu. Utan kollar på det imorgon istället :) 

Jag kom på att alla kanske inte vet hur Nils ser ut. Och kunde inte jämföra det jag lade in igår ska få se här vad jag menar:


Kusinen?




Lillebror Nils?



Här om dagen så lekte vi kurragömma, ser ni Z? Ganska bra gömställe såhär framifrån :)



6 dec - I get a little lonely everyday around this time

Allmänt  /  6  Kommentarer
På tiden va?
Hur är läget?

Jag har haft en toppen helg och en bra start på veckan måste jag säga.

Helgen började med att jag gick med min värdfamilj och köpte julgran och julgranskulor. Det var så mysigt! Där snackar vi riktig julkänsla!
Sen hade vi myskväll hos Madde. Vi kollade på film och ptarade. Fast Madde sov mest.
Sen på lördagen så träffade jag Petrick och vi hängde lite, shoppade klocka till deras lägenhet (men misslyckades lite) Och sen så kom Sophie, Madde och Nathalieoch vi hade en riktigt trevlig kväll allihopa!
Söndag var det mys i NYC med Sophie. Vi gick runt och kollade på julklappar och bara pratade och frös ihjäl. Bryant Park är verkligen mysigt såhär på julen! 
Sen begav jag mig till Times Square för min värdpappas överraskningsfest. Han fyllde 40 i söndags och jag kände att det var trevligt av mig att komma med. 
Det var lyckat och trevligt. Alla ca 10 ungarna var galna i mig. Så jag höll på att dö på slutet. Har nog aldrig varit så populär! Barn grät för att dom inte fick sitta jämte mig... 
Och ja, det var massa ståhej. Men det var trevligt ändå. 
Deras familjer är inte allt för trevliga, dom är lite fina i kanten ibland. Men jag struntade i det och tänkte på något roligt istället :P

Idag har jag jobbat förståss. Vi gick på bio nu ikäll. Såg Tangled. Den var riktigt bra gjord tycker jag. Jag tror jag och min värdpappa upskattade den mer än var barnen gjorde. Haha. 
Och nu när vi skulle hem tog det en evighet! Barnen fick verkligen allt dom pekade på. Leksaker och godis från automaten, Bullar och pizza... Jag hade aldrig gått med på det! Och min värdpappa är verkligen slö... Pratar mycket, går långsamt, stannar överallt. Och det är han som frågar barnen "vill ni ha det här" klart dom säger ja då? 

Som Z uttryckte sig "It look like christmas in here!"











Det här är mina barns kusin. Är han inte lite lik en ung Nils?
Jag har ingen aning om jag får lägga ut honom. Men kom igen! Visst är han lik?!?!








2 dec - The most wasted of all days is one without laughter.

Allmänt  /  6  Kommentarer
December. Redan.. Sjukt!

Så vad händer? 
Förra natten vaknade jag runt 4 snåret av att mina värdföräldrar sprang runt i lägenheterna och smällde i dörrar och höll på. Julpyntade och städade gjorde dom visst? VA? vem gör det mellan 4-05.30 på morgonen? 
Tydligen dom! Och sen mellan 6-7 så tog min värdmamma ett samtal i rummet jämte mig. 
Usch jag var så sur. Och mitt humör blev ju inte direkt bättre när det var storm och regn ute. Man kunde knappt ta sig någonstans! Med barnvagn också... Sjukt sur var jag.
Och min yngsta har tydligen slutat med sin Nap mitt på dagen. Vilket gör allt så mycket jobbigare! 
Hon tjurar och bråkar. Men vägar att sova... Och jag får mindre vila. Så nu när jag jobbar 10 timmar på en dag så jobbar jag verkligen hela tiden. Innan fick jag lite vila när hon sov och Z var i skolan. men nää tydligen inte. Jag ska försöka vänja tillbaka henne. 
Annars har det gått bra. 
Jag tycker verkligen om mina två små flickor. Dom är söta och snälla (när dom vill) 
Ibland  är dom monster. Men man blir ändå så glad när dom springer med öppna armar mot en.
L väljer liksom bort sin mamma för mig ibland, kunde jag aldrig tänka mig att hon skulle göra i början. Och ändå har jag bara varit här i snart 2 månader.... 2 månader. Är det mycket? Känns det som två månader? humm vet inte riktigt... Det känns som en evighet sen jag åkte men ändå som att det var igår.

Redan helg imorgon! Häääärligt! 
Vet inte riktigt vad jag ska göra, men jag kommer väl sitta ihop med mina kvinnor som vanligt :D Och det gillas!

Jag vet inte vad det är för fel på mig, men alla barnprogram som mina barn kollar på gör mig hjärntvättad.
de senaste timmarna har jag suttit och sjungit på Team Umizoomi låten... Den går runt och runt i mitt huvud. För att inte tala om Pinky dinky doo, fresh beat band, yo gabba gabba, jack's big music show.... Allt fastnar i huvudet! 


Våran hoppborg som vi använder flitigt. ( det slutar alltid i tårar) eller börjar i tårar för den delen med. Men det är kul!

Dom är så söta. Jag vill så gärna visa dom. Men neeej. 



På tal om den här lillfisen så var så för rolig igår! Jag höll på och dö av skratt.
Hon tog såklart inte sin nap men vi lekte lite istället. 
Och då tog hon på sig sin filt (båda mina flickor har "snuttefit", ganska stora filtar)
Hon slängde den över huvudet och hon såg ingenting. Sen sprang hon. Hon höll på att skrämma livet ur mig. Men det var så roligt! hon sprang in i stolar och bord och väggar. Jag passade ju förstås henne och hon sprang inte in i något hårt. Vill inte att dom små godingarna ska skada sig i onödan. Men oj vad jag skrattade! 
Det var som hämtat ur "Americas home videos". Hahah



Förresten har jag världens roligaste Skype dialog med Madeleine och Nathalie. Jag döööör! Tack för att ni finns tjejer!



30 nov - Take a bow

Allmänt  /  6  Kommentarer
Ibland så känns det som jag har inget att berätta, men ändå så känns det som jag har massa jag  vill säga!

Mamma! Ja jag har fått ditt kort fick det i helgen. TACK! 
Mormor och Morfar, TACK ni med. Jag fick erat kort idag. Eller jag läste det idag. Här tömmer vi inte brevlådan varje dag.
Det var skönt att få lite handskriven kärlek. Så tack. Skönt att veta att adressen funkar med.

Idag så har det varit en seg dag. Alla vaknade på fel sida och det var tungt... Jag sov så dåligt inatt med. Så jag var för trött för att ha tålamod.
Dagen börjar med att min yngsta biter mig! VA!? Z berättar att L hade gjort det på henne igår och då springer L fram och biter mig. Jag blir skitarg och tar upp henne. Sätter henne på hennes säng och går ut. Stänger dörren med gör jag.
ungen tror alltså att det här är kul. Varje gång hon gör något fel och jag säger till henne så skrattar hon. VAD SKA JAG GÖRA ÅT DET?  Snälla. någon som har tips? Hon tycker väl att uppmärksamheten är rolig eller något. Men jag är allvarlig och säger 
"L, you are very naughty right now. It's not funny, I'm not laughing." och sånt där. Hon fattar inte det med förlåt heller. Jag får panik. Hon bryr sig liksom inte.
Man hon blev väldigt ledsen och sa förlåt och pussade och kramade mig efter hon bitit mig. 
Så det är riktigt svårt.... Hur löser man det liksom? 

På tal om post så fick jag för ungefär en vecka sen hem världens bästa sjal. Som snart har rest jorden runt.
Så nu efter lite mer än en vecka så ska den åka tillbaka hem till Sverige till Isabelle. Den började hos Joss i Japan och sen Kajsa på Nya Zeeland och nu jag. Får se hur många varv den hinner med. 
Jag lade till en liten personlig touch på den och det har dom andra tjejerna med gjort. 
På något sett så känns det skönt att sjalen ska hem till Sverige nu, den får representera lite av min hemlängtan och framför allt saknad. 

Annars då? Hur är läget med alla er? 

Jag kollade på den stora Julgranständningen på tv som dom har i NYC. Och det såg så mysigt ut och jag önskade jag hade haft tid för att ta mig in dit. Men det hade jag inte... :( Jag får gå och kolla på den till helgen.
1 dec imorgon. Helt sjukt! Redan? Ingen snö än så länge, men hörde ett ryckte om snöblandat till nästa vecka. Tror ni att det är något att se fram emot?

Jag och den absolut bästa sjalen! Som snart åkt ett varv runt jorden. Inte alla sjalar som gjort det?
Kortet från mamma.



Veckans höjdpunkt: GLEE <3