Torsdag, fredag, lördag, åkdag!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag har precis gjort min sista föreläsning i skolan innan vi åker. Var lite lagom konstigt att säga "vi ses nästa år" till mina klasskompisar.
Nu är jag på väg för att jobba mitt sista pass på världens bästa jobb, så himla tacksam att jag faktiskt kunde jobba på halloween på Liseberg innan jag åker! 



Min packning är fortfarande inte klar och jag har en lång lista på saker jag måste göra innan jag åker. Men har egentligen ingen tid till att göra det! (Plus att listan blir längre och längre hela tiden). Jag har nog aldrig varit såhär lugn inför en längre resa innan... Förstår inte varför. Förstår liksom inte att jag ska iväg någonstans. Är nog lite trög fakriskt! 

Jag tänkte bara berätta vad vi faktiskt ska göra nere i Tanzania i nio veckor. Jag och Jannike har fått ett MFS stipendie och ska till Tanzania för att skriva vår c-uppsats. Vi ska undersöka hur engelskundervisningen går till där nere och intervjua några lärare. Vi ska dessutom kombinera detta med volontärarbete. Något som jag alltid har velat göra! Så vi ska volontärarbeta på en skola i Moshi, Tanzania. Det ligger precis vid Kilimanjaro. I slutet av vår vistelse ska vi även resa runt lite. Fira jul och nyår i Tanzania blir det alltså! 


Såhär små var vi när vi åkte iväg för en termin utomlands.



Donationer - 5 dagar kvar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Med bara fem dagar kvar så börjar vi få lite lätt panik. Vi hade tänkt vara klarare nu än vad vi är. Min packning är inte ens en packning ännu. 

Jag har under de senaste veckorna samlat in lite olika donationer som vi har förstått kan behövas där nere. 
På min fina skola där jag hade praktik fick jag massor av pennor, block, sudd och pennvässare av både elever och lärare. 
Av min volleybollklubb har vi fått volleybollar, såklart! (Kan ju inte åka iväg utan en volleyboll!) 
Och av Elfsborg har vi fått fotbollar och tröjor! Tydligen så är fotboll en stor favorit i Tanzania med...
När jag talade med vår kontaktperson som befinner sig i Tanzania tyckte han att volleybollar var en bra ide att ta med, för att kanske kunna lära eleverna en ny sport på skolan... Men sen la han försiktigt in att fotboll annars är väldigt populärt och uppskattat. Så ja, jag får bara inse att volleyboll inte är den populäraste bollsporten, packa några fotbollar och lära mig sparka på en boll då. Jag vill ju inte göra eleverna i Tanzania besvikna! 



 



Tanzania

Allmänt  /  0  Kommentarer
Om 22 dagar åker jag och min fina vän Jannike på nästa äventyr- Tanzania.

Jag hade faktiskt tänkt att försöka blogga om denna resan, det tänkte jag iof om min utbytestermin i Spanien med. Det gick sådär... Men denna gången hoppas jag på bättre resultat! 9 veckor i Tanzania kommer dock gå snabbt!