20 jan - Don't hide yourself in regret.

Allmänt  /  2  Kommentarer
Efter en bra helg så åker jag till Montana! Big Sky här kommer vi! 
Kommer tillbaka om en vecka :D 





17 feb - Don't laugh at me it's making me cry. I know I shouldn't care about it but it hurts me inside.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Idag har det varit 17 grader varmt här ute i Hoboken! Är inte det otroligt :D Vårvärme! 
Iof så har jag hört att det ska snö/regna nästa vecka. Men vad gör det? Dår är jag i Montana! Kan någon snäll stjäl hålla tummarna och krosa fingrarna och allt det där för att det ska bli bra väder i Montana?

Men som sagt sen i måndags så har det varit sjukt bra väder. Blivit bättre och bättre. Idag med varmen grader så gick alla runt med uppknäppta jackor. Jag såg till och med ganska många i shorts och kjol! Och imorgon ska det bli ännu värmare! Känns bra. 

Veckan har gått förvånadsvärt bra! Även att min VM är i London. och imorgon hoppas vi på att sluta tidigare :D 
Sophie sov här faktiskt efter en kväll med Glee. Och sen igår var vi på stå upp komedi. En klubb som heter Comedy strip Live. Det var så sjukt kul! Oj vad vi skrattade :) 
Jag satt längst fram i mitten med, så det var många som drev med oss. Men det var riktigt kul måste jag säga.
Många bra komiker. Alla hade varit eller var med på tv också. Typ HBO, Nbc, Mtv och comedy central. Kul kul! Men jag kände inte dirket någon av dom... Fast jag har ingen koll på amerikanska komiker ändå. 
Men jag skulle lätt kunna gå dit igen alltså! 

Och här hade jag tänkt att skriva lite till. Men klockan har visst gått lite för snabbt och jag borde sova. Och jag hade faktiskt tänkt lägga upp någon bild med. Men det får bli en annan gång :)



en av världens bästa bilder? Bästa konserten, utan tvekan!

14 feb - So far away and now I just need you here

Allmänt  /  4  Kommentarer
Valentines day.
En dag precis som alla andra för mig... Typ iaf. 
Min värdpappa var hemma idag, hela dagen. Det är ovanligt. Det var 9  grader varmt! Sköönt. Jag har städat. Inte heller så vanligt. 
För mina värdbarn så var det också en speciell dag. Pappan i huset brukar tydligen varje alla hjärtans dag lägga ut presenter och ledtrådar runt om i huset som barnen ska leta efter. Det blev inte färre än 13 presenter var...

Annars flyter det på rätt bra.
Alla hjärtans dag här i USA kan man liksom inte missa. Massa människor som går runt med blommor, rött och rosa överallt. TV kanalerna med sina speciella alla hjärtans dag program. Så man kan faktiskt inte låta bli att sakna er där hemma lite extra.

Jag fick se en film på Sophie och Justin Bieber. Blev så avundsjuk. 



Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Jag skrattade så jag grät. Fick göra en till:


Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Så roligt man kan ha det såhär på alla hjärtans dag. 

Nu ska jag snart sova... Före mina värdbarn hör jag.


13 feb - But I know there's sunshine behind that rain, I know there's good times behind that pain.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Myshelg!
Fredag mys med Madde och Nathalie. 
Lördag shoppning med Nanny och Nathalie. Efter en hemsk skoskav (varför får jag Alltid skoskav av nya skor?) Så tog jag mig hem för en hammakväll. Slutade med Armageddon och massa skypeande med sverige.
Idag träffade jag Sophie för ett biomarathon. Det var myspys. Vi båda fick Bieber-Feaver.... Och jag var livrädd under Roommate. 
Och ny Grammis Galan. Sjukt bra är det! MUSE redan vunnit. Massa bra uppträdanden av alla möjliga kändisar. Så himla häftigt. Visste ni att Matthew och Kate Hudson väntar barn? Snacka om att dom kommer få en snygg unge! Men galan är riktigt bra, ni borde se den om ni kan.
Liksom just nu presenterade Neil patrick Harris Katy Perry. men hon sjunger inte Firework. Hade velat höra den live ju.


Min värdmamma åkte till London idag. Det känns nästan som hon är hemma hos mig... Så denna veckan kommer det bli mycket, mycket jobb. Men det är ju som vanligt. 
Och nästa måndag.... MONTNA! Skodor <3 oj jag har längtat.

Nu ska jag mysa vidare. 
Just det! Den text me appen funkar kanske om du har en andriod med :D så det är bara att fortsätta smsa.

Bilder från helgen, fint väder har det varit med. Skönt!







10 feb - You'd think that people would have had enough of silly love songs, but I look around me and I see it isn't so....

Allmänt  /  5  Kommentarer
Förlåt vad seg man kan vara på att blogga. Men så blir det... Har varit helt slut på kvällana.
Så vad hände i helgen? Den var jättebra. Jag slutade tidigt på fredagen. Åkte hem till Sophie. Gjorde igordning oss för kvällen. Vi åkte in till Petrick och umgicks med dom. Det fanns ingen taxi ledig när vi åkte dit... Så det fick bli en Limousin! det var en kanonkväll som vanligt!
Lördagen så skypeade jag med familjen. Och sen drog jag in till stan för att träffa dom andra. Det var ett hemskt väder. Regnigt och sådär... Usch och fy! Sen åkte vi till Sophie och gjorde igordning oss för att fira Elin som fyllde 21 :) Vi gick till ett drag queen ställe först. Riktigt kul att se alla drag queens. Men det var för mycket folk så vi fick ta plan B. Som var att bara gå längst gatan till nästa ställe som såg bra ut. Kareokekväll blev det! Kul kul! Dessutom om man sjöng Don't stop beliveing med Jurney + spelade luftgirarr solo inför alla :D Haha.
Sen sov jag hos Sophie. Vi tog oss upp så tidigt vi orkade för att åka upp i Top of the rock och kolla lite. Sen lämna av Sandra (sophies syster) På JFK ariport. Och sen snabba oss hem till Hoboken för att ha en mysig superbowl sunday! Lätt en av de bästa "högtiderna" här i USA. God mat, avslappnat, bra reklam. Det var himla mysigt. Mina värdbarn tycker om Sophie jättemycket med. Haha men vem gör inte det :P

Veckan har gått snabbt. Mycket jobb som vanligt. Men också en Sophie som har tittat in hos mig med. Helt okej! Har sett nya Glee och How I met your mother avsnitt. Nya Big bang theory kommer ikväll. Mysigt! 
Imorgon slutar jag tidigare. Kan behövas. eftersom jag redan jobbat över 40 timmar denna veckan.
L och Z sköter sig galant! Min VP pratade i telefon inatt i rummet jämte. Så jag kunde inte somna.... hemskt jobbigt. Och jag är så trött på att gå utan schema... vet aldrig när jag börjar eller när jag slutar. Det är väldigt utmattande.
Z var så rolig hör om dagen när det var så ruskigt kallt. Då frågade jag henne 
"brrr why is it so cold Z?"
Hon svarar "well I really don't know. Because I ordered warm weather online!"
Och när vi kom ut i kylan idag stannade hon upp och sa...
"Man! I guess my weather didn't delivered yet... I'm sure that I ordered WARM weather...." 
Rolig är hon. Och bara 4 år. Och säger något sånt här. 
Lilla L bara lär sig mer och mer. Pratar och pratar. Gosar och pussas. Hon är en liten stjärna på musikklasserna. Showar för alla och kan alla sånger. 
Igår när vi släppte av Z på hennes dansklass så var det en annan liten tjej som var i samma åler som L som började gråta för något. L gick fram till henne och klappade henne försiktigt på armen och säger "no baby... no baby"  Det märks att hon har en storasyster.

Och för övrigt har jag laddat ner världens bästa App till min Iphone. Text me heter den (den med en blå glad pratbubbla) Så kan man skicka gratis sms hem till sverige! Tipptopp. Har känts som jag var hemma då jag kunnat smsa med lite folk hela dagen. Så ladda ner den om ni har Ifåne och lägg till mig Lisahammarang. Kanon!
Annars så tror jag att jag kan Skypea en del i helgen. 
Imorgon ca kl 14-16 snåret min tid alltså 20-22 för er... ni kanske har bättre för er en fredagskväll. 
Och lördag ca 10-12 alltså 16-18 för er (Mamma, Nils, Per?)

Och nu bilder...

































Jag hade ett svagt ögonblick där i slutet...  En vakt sa till mig "det ser ut som att du ska hoppa... Kan du snälla ta rulltrappan." Helt seriös.
Kom igen USA. Jag skojar bara!
Fint är iaf NY när det är soligt!

Vill ni inte bara komma hit och hälsa på?


3 feb - I've traveled half the world to say, I belong to you.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Färdig jobbad efter lite mer än 12 timmar. Vilken härlig dag. . . 
Nä men dagen har varit okej. 
Jag började ca 8.30 och slutade nu innan 21. Har varit ett massa spring hit och dit för pappan vill ha hjälp med ärenden och sådär... Han vet verkligen hur man förstör rutinerna på en vanlig dag. Men det har gått bra ändå. Dagens höjdpunkt var när Sophie och Sandra kom med Nell. Så nell och Z kunde leka. 
Dom har aldrig träffats innan och Z var rätt så märklig... Skulle höras och göra galna saker. Typiskt beteende antar jag. Visa sig lite rolig liksom. Stackars Nell trodde nog Z var galen. Men dom hade kul i Bouncern. Och det hade Sandra och Sophie med :P

Okej, jag har gått runt och irriterat mig på några saker. Det första är att jag är avundsjuk på alla andra au pairer. Som är lediga sådär 3-5 timmar på dagen när deras barn är i skolan. Det är inte jag. Man för höra hur alla hinner träna, shoppa, fika, jobba extra och tjäna pengar... Ja ni vet. Det gör mig grön av avund. Jag vill också hinna med det där! 
Som idag. Jobbat i 12 timmar, slutar kl 21. Tro sjutton inte jag vill träna då? Det pallar man inte. Speciellt inte om man håller på och jobbar 10-12 timmar fem dagar i veckan. Men helgen då? Nä, då vill jag inte träna. Då vill jag träffa vänner. Slappna av... Förstår ni?

Det andra jag har irriterat mig över är att jag jobbar mycket. Och innan jag kom hit så sa dom att jag skulle få ut extra pengar eller extra ledig tid. Okej.... Pengar har jag som ju precis de flesta andra svenskar svårt att fråga efter.... Och hur skulle det funka? Och ledig tid? Det har jag inte märkt. Jag får ledigt när dom vill/inte behöver mig. Det skulle jag ju få ledigt ändå? Jag får ju inte välja själv. Om dom åker iväg så vill dom inte ha med mig. Och då blir jag ledig. Men om jag nu hade tagit pengar istället så hade jag ju ändå blivit ledig, för dom vill inte ha med mig....
Vad ska jag göra åt det här? Jag kan ju inte jobba som en liten slav och inte få något för det?
Det var en tjej som när hon jobba de över 10 timmar på en dag fick hon alltid en viss summa pengar. Whaaaaat? förstår ni vad rik jag hade varit?
Men på samma gång vill jag inte förstöra den "goda" stämningen vi har i huset...

Så det är det jag går sunt och är lite små irriterad över... Men men. 
Annars är det helg imorgon! :D Sköönt.


Är den här bilden på riktigt? Så himla söt!

godnatt!





2 feb - the best thing about a picture is that it never changes, even when the people in it do.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Idag var skolan inställt... Pga att det skulle "is-regna". Men det regnade bara hela natten. Skolan inställd! Vad är det här för tramserier undrar jag? inställd skola pga lite regn? Vad ger det för signaler till barnen? 
Men det var lite tur i oturen för oss. För Z var dålig idag igen. Så vi kröp i våra cozi-clothes och myste framför tvn. Eller dom gjorde. Jag fixade med disk och städade lite... Sorterade lådor med barnens grejer i. Det känns som det är min uppgift att göra dom fina. Och så sorterar jag jättefint. Och håller det så. Sen tar det en kväll eller en helg så ser det ut som ett bombnedslag igen :S lagom kul att sortera det när ingen visar uppskattning. Men det är sånt jag passar på med när barnen är sjuka. Z var riktigt dålig igår kväll, bättre idag men jag hade fått stränga order på att hon skulle vila! Vet ni hur svårt det är att försöka få en 4,5åring att vila när hon bara vill leka men egentligen inte orkar att leka? 
vi kollade på den nya Rapunzel filmen när L tog en nap. Den är riktigt bra!
Sen dansade vi faktiskt lite med. Håkan och Miss Li. Z tycker att jag låter precis som Miss Li när jag sjunger. Haha tack sötunge. 
Robin pratade lite med oss, vi skypeade lite över telefonen när barnen lekte. Lite snabbt sådär (så sjukt bra att ha skype på telefonen!) Och han fick höra när Z sa " kom igen Lena"
Och sen bakade vi faktiskt chokladbollar idag! Inte helt fel :)






Hunden Weenie som är med i ett av alla barnprogram vi tittar på här hemma.


Tack alla ni som berättar vad som händer sär hemma och ger tips på vart man ska åka :) Fortsätt med det! Eller skype? Jag saknar er typ såhär mycket:




Så hittade jag den här gruppen på Facebook. Kunde inte låta bli att skratta lite. Vissa punkter stämmer verkligen, andra inte alls. Eftersom jag tex inte har bil eller för att dom överdriver en aning. Men så här är det. Typ......

1. You always introduce yourself with : 'Hi! My name is [your name), I'm from (country) and I have (amount of children you are taking care of) children!!'

2. Everybody is greeting you with a 'Hi. How are you!' and you can't respond fast enough, so you say it first!

3. The worst thing is, the daddy is working from home

4. You know what a S'MORE is.

5. You spent all your money at the MALL and you still have nothing to wear

6. You hate Dora, The Wiggles and Thomas

7. You say silly instead of stupid

8. You go to PLAYDATES

9. You've seen more movies in one month than in your whole life at home

10. You drive over 30 minutes to a friend and you think it's not far

11. You only have other Au Pairs as your friends

12. You can make bacon

13. You say 'like' and 'totally' every three words

14. Someone has asked you stupid questions like: 'do you have cars in your country?' -- 'You don't have Valentine's Day?' -- 'Where is your country?'

15. You don't think it's wrong to have cake AND ice cream.

16. You park as close to the store as possible so you don't have to walk even one yard too far

17. You cherish moments of silence more than ever before

18. You notice yourself saying 'GOOD JOB' a hundred times a day

19. You wonder why you slept the whole night long so uncomfortable and you notice the next morning, you slept on a Barbie, a lollipop, sand toys etc.

20. You need to be creative to find new punishments because a time-out doesn't work anymore.

21. You have to admit to mistakes you never did or put the blame on you day for day

22. You're sure you don't want own kids within the next 100 years 

23. You know now exactly how difficult it was for your parents to have little kids and you feel like saying thanks for all you've done to your Mom and dad every day

24. You start to love Disney movies again and can copy every passage of them

25. You've learned what it means to be patient

26. You know what a LCC is

27. You know that you should NEVER SHAKE A BABY!!! (Thanks to the endless long movie ^^)

28. You take a nap, after you dropped of the kids at school (after being up for just 2 h :-D)

29. You are DRIVING to the bus stop to pick up your kids, which is only 200 meters from your house.

30. The kids call you Mom cause you spend too much time with them

31. You think $160 every weekend just for shopping and coffee are much in your country but not that much here

32. The cup of coffee doesn't make you awake anymore, it just makes you alive.

33. You miss the good old' days when you were able to go to the bakery and get bread w/ real butter (yellow)

34. You don't walk into the bank, you use the drive inn to get your money

35. You use Purell instead of washing your hands

36. Instead of singing song from the radio your singing children's songs

1 feb - These precious moments, we have so few.

Allmänt  /  8  Kommentarer
Hej igen. Ny vecka. Nya tag. Ny månad? Oj.

Helgen var bara finfin! 
Fredag så lagade vi mat och kollade på film i Brooklyn hemma hos Sophie. Det var mycket mysigt, fast det var bara jag och Madde som höll oss vakna hela filmen.
Sen på lördagen skypede jag med Mamma, Per och Nils. Vi planerar lite smått för resan dom kommer ta hit i Juli. Kommer bli så kul!
Förmodligen kommer det bli så att dom kommer hit till NY och vi är runt här lite och sen drar vi till Californien, vegas och grand canyon. 
Någon som har tips på vad man borde se, boende, var man kan hyra bil, vad man inte borde se, vad man ska lägga pengar på eller vad som? Det är väldigt uppskattat i så fall! Jag ser fram emot det så mycket.
Efter skypeandet så åkte jag in till stan och mötte upp dom andre små filurerna. Vi gick runt och shoppade. Sen åkte vi hem till Sohpie igen och gjorde igordning oss. Frida fyllde nämligen år. Så vi skulle fira henne lite grann. Sophies värdfamilj var nämligen inte hemma. Men det var sjukt trevligt! Tack för den kvällen. 
På söndagen vaknade vi upp och lagade äggröra och bacon. Gav oss ut för en shoppingrunda i SOHO. Jag köpte två tjocktröjor och ett par välbehövliga skor... Inne på Converse store förstås. Men dom här är faktiskt mer vintriga. Det behövdes efter att mina skor från forever21 gick sönder. 
Sen var helgen över. Nu längtar jag till nästa!

Och Måndag-tisdag har gått snabbt med. Båda tjejerna är lite halvsjuka. L igår och Z idag. Stackarna. Får se hur det blir imorgon. Om det blir hemma dag eller inte. 

Vad mer kan jag säga. Jag längtar tills vi åker till Montana och åker skidor. Kommer bli grymt kul!
Sen längtar jag faktiskt till våren... Skulle vara skönt att gå utan jackor och sådär. Men det kommer väl, så småning om.

Jag tog inga bilder i helgen men...










Men Nathalie och Frida gjorde.
Tack på förhand ;)


Så till er mina vänner. Tips om ni hade inför resan. Och uppdatering tack!

Jag vill veta vad som händer runt om i sverige hos er. Eller Japan? Nya Zeeland? På nya skolan? I nya lägenheten? På nya jobbet?
Kom igen! Jag vill veta!
Tack så hjärtligt!