23 juni - Brother I can't get through. I've been trying hard to reach you, because I don't know what to do. Brother I can't believe it's true! I'm so scared about the future and I wanna talk to you.

Allmänt  /  10  Kommentarer

Innan jag gjorde beslutet att jag ville hem kändes det självklart att jag ville hem. 
Efteråt, nu när jag sagt nej så käns det lite läskigt, jobbigt... Lite ledsen blir jag faktisk.
Nu ska någon annan komma och ta över. Göra mitt jobb. Ta hand om mina värdbarn. Någon som ska ta min roll. Någon som får pussa och krama mina värdbarn.
Jag visste ju att det skulle komma. Självklart. Och alla au pairer måste ju lämna sin familj, jag är ju inte den enda som går igenom det här. 
Och det är jobbigt! 
Kommer den nya au pairen vara 100 gånger bättre än mig, kommer mina värdbarn gilla henne mer än mig, kommer värdföräldrarna gilla henne mer än mig, kommer hon göra bättre jobb än mig??? 
Alla löjliga frågor går runt i mitt huvud...
Men på ett sätt så vill jag ju allt det här. Jag vill att hon ska vara bättre. För barnen förtjänar ju det! Jag vill lämna dom i trygga händer. 
Jag har varit med dom mer än dom har varit med sina föräldrar detta året. Jag är deras extramamma. Jag är en tvåbarnsmamma. Från att vara en "vanlig" 21 åring. Blev jag en 21 åring tvåbarnsmamma på nolltid. Lika snabbt ska jag försöka bli en "vanlig" 22 åring sen. 
Så jag har splittrade känslor för att åka hem... Det kommer bli tufft. Tuffare än att åka ifrån sverige... För vet jag om jag kommer tillbaka? Kommer jag träffa dom? Jag vet ju att jag har kvar min familj och mina vänner i sverige. Men här är jag bara en i mängden. Min värdfamilj kanske kommer att ha 10 au pairer till efter mig? Vem säger att dom kommer komma ihåg just mig?

Men samtidigt. Även om jag älskar tjejerna, älskar bo i Hoboken, älskar NY, älskar mina nyfunna vänner här, älskar det jag gör på fritiden så är Au pair jobbet jobbigt. Och för mig så räcker ett år, man kan ju inte leva såhär för alltid! 
Och sverige i mitt hjärta. Jag saknar maten, människorna, vägarna, skogarna, godiset, den friska luften, att veta hur allt är... till och med vädret ibland!

Idag sa Iaf en tjej ifrån Sverige ja till min familj och hon ska nu alltså komma i slutet på September. Redo känner jag mig inte. Men ändå längtar jag lite....
Så konstigt. Obehagligt. Jag får tårar i ögen jag bara tänker på det. 
Men hur som helst så ringde min värdmamma mig precis när den här tjejen sagt ja och frågade en sista gång "vill du inte förlänga? Är du verkligen säker på det?"
Och jag sa att jag var säker. Och det är jag. Men jag vill inte hem. Fast jag vill hem.
Men den här nya tjejen verkar jättebra! 

Hur förvirrande är inte det här inlägget? Förstår ni då hur förvirrad jag är? 

Jag funderar dessutom på att bli baby whisperer! Ni vet... Mannen som kunde tala med hästar Aka The HorseWhisperer, det finns Dog Whisperers, Ghost Whisperers, Book Whisperers... Och jag tror jag ska bli Bebisviskare. Supernanny och Mary Poppins är jag ju redan... Eller? 

Nej men min Värdfamilj vill ju tydligen inte släppa mig. 
Och igår kom det fram en mamma från Music together som jag och min yngsta alltid går på (det har slutat nu dock) Och hon stoppade mig från andra sidan vägen och spran fram med hennes lille son och sa
"hej! Vilken tur att jag sprang på dig! jag har velat fråga så länge ifall du vill sitta lite extra barnvakt någon gång? Jag vet att jag knappt känner dig och vi har redan en kvinna. Men du verkar så himla bra och härlig! Jag skulle bara älska att ha dig någon kväll om du kan?"
Jag förklarade hur läget ser ut men att jag kanske skulle kunna ställa upp någon lördag eller så. Hon blev jätteglad och sa 100 positiva saker till
"Jag trodde L var din dotter hur länge som helst för det känns som att du verkligen älskar henne och tar hand om henne, du bryr dig om henne. Och din familj ska vara hur lycklig som helst för att ha dig" Osv. osv.
efteråt gick jag lite stolt där ifrån. Chockad förståss! Men glad ändå... Det är alltid kul att få uppskattning!
En av L kompisars mamma kom fram till mig och berättade hur mycket hennes 2 åriga son tycker om mig. Vilket jag redan visste för så fort vi träffas börjar han fnittra och busa.
Mina värdbarn träffade sina kusiner och jag har inte träffat dom sen jul men dom pratar fortfarande om mig! 
Så en kärriär som baby Whisperer känns aktuellt. Haha. 
Eller kanske inte! men det är ju alltid kul att få höra positiva saker!

Här är lite pyssel vi gjort i veckan.





Vi gjorde kaniner av toalett rullar. Succé! 


Jag försökte måla Rapunzel, gick sådär... Barnen älskar när jag målar en karaktär och dom får färglägga sen.


Vi gjorde inte bara svenska pannkakor, vi gjorde lila svenska pannkakor!


En gammal cirkusskole bild.
Barnviskare? Hitta ett fel.



20 juni - Lost like some forgotten dream

Allmänt  /  5  Kommentarer
Alldeles för länge sen jag gjorde det här! Förstår att ni vill ha en uppdatering. 
Tiden går bara fort och jag jobbar mycket och sådär. Blogggen kommer lite i kläm.

Men hur som helst! Vart ska jag börja... 
Förra helgen var bra. Vi hade en kul fredag med utgång. Sen jobbade jag på lördagen... För Z hade dansföreställning. Och mamman var med på det hela dagen och hjälpte till backstage. Så jag hadde L medans min värdpappa sov. Sen gick vi på dansföreställnigen! Det var jättekul! Dom hade gjort alice i underlandet. Och fick mig att få massa minnen från när jag var så liten och hade föreställning. Så små och söta var dom! 
Måste säga att lilla värnamo har bättre småbarns grupper. Då vi gör lite mer DANS, medans dom här barnen mest stog på ett ställe och gjorde lite rörelser. 
Men dom lite äldre var helt galet duktiga! Sådan diciplin, riktig balett. Jättehäftig streetdance och hiphop. 
Etfer det så åkte jag och sophie för att köpa lite svenskt godis och sushi. Sen kröp vi up i hennes säng och somnade alldeles för tidigt. 
Söndag var powerwalk i Prospect park och skype med mamma. Sen åkte vi och mötte nathalie. Shoppade lite bebiskläder tilll Paulines Astrid. Och strosade runt nere i Soho lite. 

Sen var det ny vecka igen... Hade playdate med min tysk och hans hostkids. Z slutade skolan. Så mamman var hemma lite. Vilket gör det svårt att jobba. Men onsdagen fick jag sluta tidigare för Markus och gänget hade kommit till Stan! Vi gick på utomhus bio i Hoboken. Så himla mysigt faktiskt! 
Min värdpappa åkte till Kina med, så nu är det ChinaBootcamp som dom kallar det. 
Men än så länge har jag inte jobbat över, över mycket. Men det är en vecka kvar!

I helgen så blev det en fredag med lite shopping på kvällen, skulle mött upp Markus och gänget. Men dom bestämde sig för att åka vilse. Så jag och Sophie hade det lugnt. Sen lördagen så hade jag världens huvudvärk på förmiddagen. Så jag bara låg och slappade och mötte up Nathalie lite senare i stan. vi gick runt lite och sen tog vi oss till brooklyn där vi hade lite middag och sen vart det utgång i stan. 
Söndag så skypeade jag med mamma, nils och per. Och sen mötte jag upp Markus. Vi hade en liten rundtur med frihetsgudinnan, charging bull, ground zero, high line och glass och chill i central park. 
Sen tog jag mig hem och softade med lite vänner avsnitt och somnade tidigt. 

för idag var det en kämpig dag. Mina värdbarn som alltid sover till mellan kl 9-10 skulle upp kl 07.30 för att idag började Zs summercamp. Oj vad trötta dom var. Och vilken lång dag det blev för dom... Men det funkar liksom inte att låta dom gå och lägga dom så sent! Efter sommaren ska Z börja skolan tidigt. typ 8.30... Hur ska det gå? Föräldrarna vill att dom ska vara uppe sent för att dom ska hinna umgås med dom. Men det är ju lite själviskt... För tjejerna mår ju kanske inte bra av det... 
Men jag förstår ju att dom vill spendera tid med barnen.

Jag har också pratat med en tjej som heter Lina som kanske ska bli våran nya au pair. Får se. Hon verkade väldigt trevlig iaf! 
Ska göra ett inlägg i veckan hur det känns nu med allt... Snart ska jag ju hem! 
Och om bara två veckor kommer familjen. BARA TVÅ VECKOR! 

Lite bilder från förra helgen som jag snodde från Madeleine och Nathalie:









Bebiskläder till Paulines lilla Astrid






Utomhusbio! (Ja det blev mörkare ute!)








Här står du med snart och kollar lilla mamma! 



High line






9 juni - Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

Allmänt  /  5  Kommentarer
klockan är 21 och det är 32 grader varmt ute... När är det okej att klaga på att det är för varmt? Idag var det över 35 grader och imorgon ska det bli varmare! Galet!

Niagarafalls helgen:

Vi åkte från Penn station i NY kl 07.30 och ca 7 timmar senare så stannade vid Kanadensiska gränsen. För att komma in i Kanada. Det gick faktiskt bra! Alla kom in :) 
Sen var vi framme! Såg rdan då dom mäktiga fallen. Gjorde oss hemmastadda på hotellet så gick vi en promenad i stan som är en turistfälla! Dom har liksom byggt upp ett mini las vegas där. Mitt utte i ingenstans! Typiskt amerikanare. Om niagarafallen hade varit i Sveirge så hade det varit ett neturresarvat med camping.
Vi åt lite mat och kolllade på ljusshowen och fyverkerierna vid fallen. Sen gick vi till en Kareokebar och satt och pratade.
Sen kände vi oss för en god natts sömn. 

Lördagen gick vi upp tidigt för att åka båt med dom andra. Vi gick på maid of the mist och fick kolla på fallen på nära håll! Det var faktiskt riktigt häftigt! Dyngura blev man av allt vatten som svätte från fallen. 
Och precis när vi är påväg tillbaka med båten började det åska och ösregna. Förståss! 
Vi var genomblöta och bättre blev det inte... Vi ville se något mer. Så vi gick på en 4D bio där man stog på en plattform som rörde sig, fick mer regn och snö på sig... Lite häftigt men också den en turistfälla...
Vi kollade lite i butiker. Men sen drog vi oss tillbaka till hotellet och hoppade i bbubbelpoolen för att varma upp oss lite. 
Efter lite vilan så tog vi oss ut för middag och senare satte vi oss på kareoke baren igen. Träffade några trevliga kanadensare och pratade ett tag. Sen drog vi oss tillbaka till hotellet. 

Söndagen så var det hemfärd... Och inte så mycket mer. Jag kom tillbaka in i landet utan problem... Tog mig hem till hoboken och var helt, helt slut!
Men det var kul att ha sett Niagarafallen! plus varit i Kanada :D

I måndags så var jag också ledig och träffade Jeanette, Pontus och Charlie. Så himla kul att träffa dom! Och vad stor charlie har blivit! 
Dagen bestod av shopping med jeanette i Soho, bio, resturangmys och prat. 
Imorgon ska jag åka in igen för att träffa dom :)

Annars är det ju varmt som sagt. Dagarna spenderas med att Z går i skolan och allt är som vanligt. Med klasser och sådär. Men efteråt så går vi till vattenparker och svalkar oss. 
Idag var vi vid den bästa vattenparken hittils! Massa vatten och jättekul hade vi. Min tysk och hand hostkid hängde med också. Vi hade vattenkrig allihopa. L var lite mindre nöjd... Lite rädd för vattnet. Men svalkas ner behövdes hon med! 
imorgon ska det bli över 37 grader varmt! 37 grader!!! Ärligt talat tror jag att vi håller oss inne då efter skolan...

Bilder? 
Några är tagna från Sophie som har en liiiite (läs Mycket) Bättre kamera!

























Fina Jeanette och Charlie!



Vattenparken från idag.





1 juni - Det verkar lättare då.

Allmänt  /  3  Kommentarer
En arbetsdag kvar, sen åker jag till Niagarafallen. Lite nervös är jag allt. Men hoppas verkligen att det ska bli kul! 
Dagarna går bra. Det är varmt, sådär 32 grader varmt var det idag. 
Det är svårt med barn i varmen alltså. Det är dricka, solkyddsfaktor, solhatt, solglasögon, barn som klagar på att det är för varmt... 
Men något som är bra här är att många av parkerna har liksom vattendelar. Så det är liksom fontäner och vattenspridare och sådär. Jätteskönt! Vi var i en park igår och hade det kul.
Sen träffade jag faktiskt den tyska aupairen på kvällen. Det var trevligt! 

Idag har det varit dödsvarmt... Och det är tornadovarning! Och thunderstormvarning. Det skulle börjat för 30 minuter sen. Men ännu har jag inte märkt något.

Nu ska jag packa och sådär. 

Tänkte lägga upp lite bilder från siesta förra året. Några är ju faktiskt där just nu. Hoppas ni inte fryser ihjäl!





Och såhär såg parken ut vi var igår. Massa vatten. Mysigt!