30 Mars - “Unless he knew you wouldn't believe the truth even if he told it to you.”

Allmänt  /  7  Kommentarer
Vad har jag att säga om livet?
Är det en förkylning som kryper sig på? Det är frågan, men jag känner mig lite täppt. Håll tummarna att det inte blir någon sjukdom av det. För nästa vecka åker jag till Miami!

Imorgon kommer min VP hem. Sköönt. Och han har fått tydliga instruktioner på att han ska komma hem och ta hand om barnen. punkt. 
Så jag ska få eftermiddagen ledig... Och hör och häpna! Hela fredagen ledig med! Är inte det imponerande?
Det känns rätt skönt. Jag har dock inte bett om det, och jag sa att jag kunde jobba om dom ville... Så då käns det lite jobbigt. För då tar dom en dag ifrån mig som jag hade kunnat ta i sommar. Om man ska tänka som dom gör. Men dom kanske är generösa sen? Kanske.

Annars är det rätt bra. Alltså jag vet att jag "klagar" här. Men det är bara för att jag sätter mig på kvällen när någon har kommit hem sent, eller jag ska börja tidigt eller bara känner mig så himla trött. 
Tjejerna är himla goa! För det meste. Speciellt när dom är med mig... Ibland blir jag förvånad över hur annurlunda dom är med sina föräldrar. 
Ikväll åt jag middag med dom själv, dom satt på sina platser hela tiden och åt duktigt. Vi pratade och jag gjorde mina små trick för att dom skulle äta mera och sådär. Inga sura miner. En Zoe som ställer sig upp på stolen då och då, hon gör det väldigt ofta. Men jag ber henne bara sätta sig ner lugnt. Och efter maten var det inget skrik och panik. Jag fick kramar och sen skulle dom gömma sig för att mamma är påväg upp för trapporna.
Ingen middag har någonsin varit sådan när föräldrarna är hemma. Då är barnen galna. Blir sura, Skriker, Uppe på bordet, försöker överrösta varandra, säger att maten inte är god, ska springa och leka, ha efterrätt.... jaa allt!
Jag undar varför det är så.
Nu låter det som att dom är små änglar med mig. Men det är dom inte! Och jag kämpar verkligen ihäl mig för att det ska bli så bra som möjligt. Och ibland blri jag sur på mig själv för att jag inte orkar ha det där lilla extra knepet jämt, inte orkar vara super pedagogisk eller så säger jag till dom för småsaker. Som jag ibland kan tänka till " det är inte helt rätt det dom gör, men det känns som jag bara tjatar" Vart ska man dra gränsen?
men hur som helst så har jag märkt att dom är mycket lugnare med mig vid middagen. Vilket jag tycker är skönt!

Det här är en video på oss efter frukosten. Ibland är frukosten med tjejerna mysiga. För dom kan vara så kramgoa och lugna. Ibland är dom galna.
Och vi sjunger rätt ofta efter maten. L älskar att sjunga, nu hörs hon inte så mycket i videon. Hon blir överröstad av sin syster som också älskar sjunga. Men L har något speciellt, hon brukar få beröm för att hon ligger i rätt tornart (eller vad det heter) på musik klasserna. Inte för att jag hör det, men läraren gör det. Och det är väl ändå ganksa unikt för ett barn? Hon sjunger dessutom orden innan hon lär sig säga dom. Och hon sjunger i sömnen! Men vad vet jag, hon kanske bara har tur?
Men hur som helst brukar jag sjunga med dom. Och i den här videon "testar" jag dom genom att säga en sång och dom ska sjunga. 
Tyvärr så sjunger ju jag med, så om ni irriterar er på folk som sjunger falskt behöver ni inte se den här videon. Dessutom är det inte så mycket att se. För jag får ju inte filma tjejerna. Men dom sjunger sött ändå! 
Och dom sjunger framför allt kom igen lena. Men där måste jag tyvär hjälpa till...
Aaajaa, det är upp till er.





28 Mars - Rather die in your arms, than die lonesome.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Grattis till Per på födelsedagen!
Grattis till Joss på födelsedagen! 
Grattis till Tvillingkusinerna Malin och sandra på födelsedagen!
Grattis Lady gaga på födelsedagen!
Min kära mamma undrade vad jag gör med mina tjejer på dagarna... Ja. Vad gör jag...? 

tex. idag så började jag kl 06.30 Min Vm är som vanligt inte klar. (sånt gör mig lite galen ibland, att säga en tid till mig. men hon kommer inte iväg för en 30 min senare.... varför kunde hon bara inte säga 7 då?) 
Men iaf. Idag så vaknade L tidigare än vanlig, kl 7. Hon brukar vakna mellan 9-10. Men det var för att mamman var hemma och hon vaknade av det.
sen ville hon inte somna om, vilket hade varit bra eftersom hon har börjat med drop off klass på måndagar mellan 9-11.30. 
Och det är jättekul! Men ett väldans bök. För Z brukar inte heller vakna tidigare än 9.30. Så först brukar jag få väcka L, mata henne klä henne och sådär. Sen bära ner Z i barnvagnen och sen ge sig iväg till klassen. Väldigt jobbigt. För Z vaknar alltid och blir sur. Och hela dagen kan vara körd då. 
Så förra veckan looooovade min Vm dyrt och heligt att hon skulle vara hemma och ta samtal tills jag kom tillbaka från att släppt av L på klassen. Det tar typ 15 minuter. Men så blev det ju inte förståss. Men det blir ju lättare när pappan är hemma. 
Så iaf. Vi kommer tillbaka från att lämnat av L och äter frukost tillsammans.
Och sen sätter jag på TVn till Z (det är bara på måndagar hon får kolla på Tv sådär. Eftersom hon blir väckt. Och enligt mamman så är TV minst lika bra som sömn. ) 
Så då får hon kolla på två shower 30 min styck. Och sen gör vi iordning oss. Hämtar L. Börjar gå mot skolan. Jag försöker dra ut på det. Idag stannade vi vid lekplatsen på vägen. För jag hämtar L 11.30 på hennes klass och Z ska bli avsläppt på skolan kl 12.15 och det tar bara 15-20 minuter att gå dit. Onödigt att gå hem i mellan (var värre förra veckan då det ösregnade)
Men tar oss till skolan. Lämnar Z.
L sov redan på vägen till skolan nu. Annars brukar jag säga att det är nap time när vi är påväg hem. Och för hoppningsvis så somnar hon. Inte alltid. Jag bär upp henne. Håller tummarna att hon ska fortsätta sova. Sen kan hon sova olika länge... 
jag får väcka henne innan kl 15 om hon inte vaknat av sig själv. Gå och hämta Z. 
ibland har Z dansklass eller playdate efter skolan. Och då får man springa fram och tillbaka från det. 
annars går vi hem. En sväng förbi lekplatsen kanske. 
Äter lite mellanmål hemma. 
målar, leker bebis, badar dom, har danspartyn, leker monster, har teaparty, gör frisyrer, målar naglar, pysslar med något, spelar spel.
Jag försöker uppmuntra dom mycket att leka själva. Även om det är tråkigt för mig. Men när jag kom hit kunde dom knappt leka själva! Men dom är bättre på det nu.
Har ni något bra tips på pyssel eller lek man kan göra med dom?

Nehe, vad mer kan jag säga. Jag försöker bättra på mitt CV. Har inte förnyat det sen 2008... tydligen. Man behövde inte direkt något CV för au pair jobbet. Men fyllde i 100 andra lappar. Och till mina andra jobb har jag inte heller behövt något speciellt CV... Så nu sk jag förnya det. Och det känns som det blir så rörigt... Jag har ändå gjort en del saker som är värda att nämna. Men var drar man gränsen? 
danslärare, barngymnastik, trampolinbarn, cirkusbarn, cirkusskola, cirkusdirektör, skriver i tidning, olika kurser allt ifrån trampolin till ledarutbildning, hållt i kurser, anordnat läger, ungdomsträffar, personlig assistent, dansföreställninger, musikalprojekt, stadium sports camp, jobbat på parfymeri.... Ja. Det är en väldig röra! 
Och det mesta av dom sakerna har jag ju gjort för att det bara är kul! 
Men hur sjutton förklarar man tex alla frisksportsaker bra i ett CV? känns som ingen riktigt förstår sig på frisksport om man inte är med själv...? 
Men men, jag får fixa det. Har lite svårt för att inte få allt att bli som en historia med. Haha. Vi får väl se hur det blir.

Men nu sömn!





27 Mars - Whenever I start feeling sick, I just stop being sick and be awesome instead. True story.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Oj vilken lugn helg. Men jag tror jag behövde det.
Fredagskväll var lugn... Min värdfamilj hade beställt pizza och bara hade det mysigt. Jag var som en zombie... 
Skypeade med mamma, nils och per på lördagsmorgon. Sen tog jag mig in för att träffa nathalie. Vi lunchade och sen kollade på bio. För att inte spendera massa pengar i storstan är bio bästa sättet! Vi såg the lincon lawyer och sucker punch. Den första var riktigt spännande! Och sucker punch som jag sett fram emot var bra! Väldigt konstig, vilket jag visste att den skulle vara. Men jag gillade den ändå.
Sen skulle nathalie jobba och jag åkte hem för att göra iordning mig och träffa upp Elin och hennes kompis. Men när jag kom hem kände jag mig för trött och det verkade bli så sent. Så jag stannade hemma... Kände mig lite tråkig, men bättre vila än att bli sjuk eller något. Tänkte jag... Men jag fick en så himla ont i magen så jag låg vaken halva natten och bad för att min magkatarr inte kommit tillbaka. 
Sen idag så har jag bara mött upp Madde och Nathalie. Vi gick på stan och lunchade på ett jättemysigt ställe. Jättebra mat men förmodligen världens trögaste parsonal som fick allt vi beställde fel, flera gånger om.
Jag höll mig ifrån shoppingen förutom att jag köpte ett par solglasögon. Bra gjort. 
Och nu är jag hemma. Med en ond mage och ett väldigt trött huvud... 
Börjar alldeles för tidigt imorgon! 
Men snart är min värdpappa hemma och då blir det lite lugnare igen. Men också ett minus, för ibland kan han vara lite som ett extra barn....... Eller, nästan iaf.

Nu försöker jag fixa lite med CV, hitta rätt kurser jag måste gå här innan jag åker hem. Måste maila min värdpappa... Ja jag har lite smågrejer jag måste göra. Sen hoppas jag på att jag kan somna gott inatt!







25 mars - There is no way to peace, peace is the way.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Hej min mjuka gosiga säng... 
Jag känner mig inte helt 100% just nu. Kroppen, magen och huvudet värker. Tack och lov att det är helg! 
Så till slut blev det nästan 65 timmar jobbade denna veckan. Är inte det rätt mycket? 
Och jag är så dum med, eller jaa ni vet. Ska vara så himla trevlig.
Typ idag skulle mamman komma hem kl 17. Hör inget från henne, lite efter 17 så får jag ett sms att hon åker från jobbet. Det tar kanske 45 min att komma hem. Jag blir jätteirriterad! Och jag har verkligen ställt upp hela veckan. Hon kan väl åtminstonde säga till tidigare? Men sen när hon kommer hem. Så säger hon "jag var tvungen att göra det och det...blablabla" och jag säger som vanligt. "ingen fara, jag förstår" eller något liknande. Alltid. Typ som i onsdag som jag jobbade 15 timmar. Säger jag "nää men det var inte så farligt" haha. Varför? det var ju jättejobbigt!

Och ni som tycker att jag ska prata med dom. Jag har försökt prata med Pappan. men han lekte typ dum och fattade inte alls vad jag menade. Jag blev faktiskt riktigt sur! För han tyckte det jämnade ut sig när dom åkte iväg och han trodde inte alls på mig att mina kompisar som jobbar övertid får betalt. Jag kollade till och med med Lindsey vad hon fick i timmen när hon jobbade över. Och sa det till honom. Men det var ju orimligt. Han lekte typ dum och låtsades inte fatta vad jag egentligen menade. Oerhört frustrerande. 
Och sen vill jag liksom inte säga att jag vill ha ett exakt 45 timmars schema som det ska vara egentligen. För då är jag 100% på att dom kommer bli sura och inte ge mig ledigt när jag vill. För när mamma och familjen ska komma hit så vill jag ha lite extra. Samma när jeanette och familjen kommer hit vill jag med ha någon dag. Men om jag skulle be om ett exakt schema så skulle dom inte ge mig dom dagarna för att dom inte "är skyldiga" mig det... 
Men sammtidigt så känner jag mig utnyttjad, för jag har jobbat gärnet av mig denna veckan! Och jobbat in ca 20 timmar mer än vad jag får jobba. Det är bara två dagar jag har jobbat in då... Men sen om jag råkar jobba 40 timmar en vecka så åker ju två bort timmar bort. och sådär. Det är så dom tänker... 
Och sen vill jag inte heller börja bråka med dom, jag vill ju inte byta familj...

Men så ligger det till. Är det någon som förstår? Eller inte? har någon fråga? 
Nu är det iaf helg och det ska jag fira med att sova.
Sen blir det att träffa Nathalie imorgon och bio. Sen på kvällen får vi se vad det blir för roligheter!

Även om jag jobbar massor och barnen gör mig galna. Så tycker jag om dom väääldigt mycket. Speciellt när dom sover, skrattar, lyssnar, gör som jag säger och sjunger kom igen lena.

Jag och Z


Jag och L.



24 Mars - Have I gone mad? I'm afraid so. You're entirely bonkers. But I'll tell you a secret, all the best people are.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Förlåt för dålig uppdatering, men jag har faktiskt något att skylla på! Jag har jobbat som en galning. Måndag och tisdag jobbade jag 12,5 timmar och onsdag jobbade jag 15 timmar. Idag jobbade jag 12,5 timmar igen. Så jag är helt slut! HELT SLUT. Denna helgen kommer jag bara ligga klubbad och inte göra någonting känns det som. Eftersom Måndag-onsdag nästa vecka kommer bli galet med. Som det ser ut just nu. Det värsta är att jag inte får något för det. Visst dom säger att jag ska få extra ledigt... Men jag får bara ledigt när dom åker iväg. Men när min familj kommer hit så ska jag se till att få ut lite extra dagar. Det förtjänar jag! 

Sååå vad hände för mig i helgen?
Fredag var det ingen skola för Z så vi hade hela dagen utan någon planerad aktivitet. Men tur för oss så blev det strålande solsken och 21 grader varmt. Temperaturen var faktiskt uppe i 22 också! Härligt. Så vi var praktiskt taget ute hela dagen. Träffade massa kompisar till Z och sen när L ville ha en nap på gick jag en runda med henne när en kompis och hennes Nanny tog hand om Z. Och sen satt jag i solen och väntade. Skönt! 
Senare på kvällen så träffade jag Emma och vi hade en liten picknick. Men lite besvikna blev vi, för temperaturen sjönk drastiskt där på kvällen. Men mysigt var det. Sen blev det en tidig kväll för mig. Jag kollade på en film och bara tog det lugnt. 
Lördag så skypeade jag med Mamma och Nils. Dom skickade lite sommarkläder. Så snällt så! Tack! 
Sen bar jag av för att träffa Elin, vi möttes upp och satte oss i solen ett tag. Sen åkte vi till IKEA! Så värt. Vi ät kötbullar, kollade på alla svenska grejer och namn. Spanade på alla svenskar som är där. Och framför allt så köpte vi lite svenska delikatesser! Mums! 
Efter det tog vi oss hem till mig där vi fikade lite, myste, gjorde iordning oss och lite senare stack vi ut och dansade. Åter igen så hade jag en toppenkväll i Hoboken! Längtar till sommaren, tror det blir ännu bättre så.
Sen på söndagen så åkte vi in till stan och åt frukost/brunch på Max Brenner. Så himla gott!
Efter det gick vi runt och fönstershoppade lite. Båda behöver spara till Miami! Satte oss i solen innan Elin behövde åka till sitt au pair möte. 
Sen åkte jag hem för att ta ytterligare lite lugnt. Satte mig på våran balkong och skypeade lite, fixade med lite småsaker. 
Sen gjorde jag en väldigt svensk kvällsmat och kollade på ytterligare en film. För himla bra! 
Så helgen var verkligen kanon!

Och nu är det redan torsdag och det har inte hänt ett dugg i veckan. Jag har bara jobbat. Slutat sent och sen sovit. jobbat... Ja ni vet.
Som jag sa innan så hade vi ju sommarvarme, mer eller mindre förra veckan och helgen. Men både igår och idag har det snöat!?!? här! Helt otroligt. Verkligen deppigt! Jag trodde ju vi skulle få vår nu! 

Idag är jag så himla körd i huvudet... Så jag har aktiverat barnen med saker och jag har mer eller mindre bara suttit och glott... Men vad ska jag göra? Inte mitt fel att jag är så trött! 
Sen imorgon ska vi ha en kompis med hem... Och min VM hade lovat att vi skulle ha henne lite längre in på kvällen. För att mamman till kompisen behöver ha avlastning. Jag behöver väl med det? Jag har en känsla av att jag får vara lektant ganska länge imorgon. Men vi får se :) håll tummarna!

Helgen då? Jaa. Jag har inget planat. Får se vad mina vänner gör, vad jag orkar... Ibland bävar jag lite för helgen. För alla har planer och jag har jobbat så mycket i veckan så jag inte hunnit vara med och smida planerna. Och jag är så ofta ensam på veckorna för att jag jobbar så mycket och hinner inte träffa någon. Så min stora skräck är att vara ensam på helgen. Det är skönt att vara ensam med, verkligen. Men man vill inte bli tvingad till att vara ensam, man vill välja det. Speciellt den här helgen när många av mina underbara vänner är i Branäs och har en av dom där bästa helgerna på året! Lite avis är jag allt. Jag får väl helt enkelt hitta på något kul i NY. Haha.



Det fina vädret i fredags.



Ikea, Mums!




Jag troooor dom bygger om, men är inte säker.





Max brenner!



Bästa kvällsmaten på länge! Kaviaren jag köpte är redan halvtom! 


Mina nya lakan, som jag nu ska somna i. Godnatt!


17 mars - Spring is when you feel like whistling even with a shoe full of slush.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Ytterligare en 13 timmars dag. Inatt kan jag nog somna gott iaf.
Men dagen har gått rätt snabbt ändå, med 17 grader varmt så blir det lätt så. Imorgon är det ingen skoldag och mamman ska jobba hemifrån. Det gäller att vara på topp då. För 1. så vill barnen springa till henne hela tiden. och 2. så känner man sig mer övervakad... Men ja. Det blir nog en kortare dag hur som helst. 
Sen är det helg! Skönt! 

En av Z kompisars nanny som vi hängde med i parken idag var så söt. L låg och sov och Z och kompisen lekte. Och jag och Nannyn satt och pratade. Hon är en äldre dam i 50 års äldern, spanskt ursprung skulle jag tro. Hon är snäll och pratar gärna. Och hon är så orolig för att min värdfamilj utnyttjar mig. Hon tycker att det är skandal att jag inte får mer än 200$ i veckan och sådär. 
Men hur som helst så pratade vi fram och tillbaka och så frågade hon när jag fyller år. Och när jag sa den 24 september blev hon helt till sig! Och typ sa"men det är ju därför! Jag fyller år den 28 sept!" och hon berättade att hon alltid kännde en "connection" till sånna som fyller år i närheten av henne. Och hon berättar hur hon har varit orolig för mig och tyckt synd om mig. Och liksom känt sig ledsen och känt med mig när jag har haft det "svårt". Haha så himla söt är hon. Och nu låter det väl som att jag har klagat massa inför henne, men det har jag verkligen inte. Tvärt om, men det är ju klart. Jag är ju ärlig med. Haha så himla söt. En annan gång så sa hon att hon tyckte jag var så söt så jag borde kunna bli fotomodell. Haha!
Och nu sa hon att vi MÅSTE, MÅSTE träffas och göra något innan jag åker hem. Så hon får säga hej då. Haha Det är ju 7 månader kvar. 
Men hon vill bara väl. Det är ju snällt av henne.

Seeen gjorde jag en videoblogg i brist på annat.
Ser lite knasig ut. Lite trög för jag inte vet vad jag ska säga. Låter lite konstig. Ser kanske inte så glad ut. Men det bjuder jag på!

16 mars - Välkommen, välkommen hit. Vem du än är, var du än är.

Allmänt  /  5  Kommentarer
13 timmar. Betyder inte tur. 
Det är antalet timmar jag har jobbat idag. Och det är antal timmar jag kommer få jobba imorgon.
Jag vill bara stupa i sängen. Men först ska jag kolla på nya GLEE. 
Det var ju något så fruktansvärt tjat om att jag har klippt mig. Så en bild på det. Och mina nya skor. Men tänker inte lägga upp på ett par vita converse, för jag hoppas ni vet hur dom ser ut ändå. Och träningsskorna tycker jag inte behövs visas heller. 

Hur som helst så bokade jag en resa till Miami igår! 7-10 april. Bara tre veckor kvar! Spännande! 
Har inte bokat boende ännu. Men ska väl kolla på det innan jag ska lägga mig nu. Men jag ser fram emot det... Fast jag kunde typ inte sova inatt. Hade en liten jobbig känsla i magen... Inte för att jag inte vill åka till Miami utan mer för att där är man mer utsatt för naturkattastrofer. Det var väl bara för att det blixtrade lite för mycket igår. Och för Japan...
Efter sommaren så var det tre tjejer från Värnamo frisksportklubb som skulle åka utomländs en längre tid. Kajsa åkte till Nya Zealand, Joss till Japan och jag åkte ju hit.
Först jordbävning i Nya Zealand. Och nu Japan... Det får mig att... Bli orolig. Jag vet att jag är en tönt! Och jag är väl lite paranoid... Ganska ofta. Men som sagt, jag är nog bara löjlig!
Ser ändå fram emot Miami hur mycket som helst!!

Dom där förbaskade bilderna då, haha!
Skorna:


Min "frisyr"
nyduschad och osminkad... Så det är nog aningen mörkare här än vad det är. 



Så spännande var det! Haha. Godnatt på er.


15 mars - Happy birthday to you

Allmänt  /  3  Kommentarer
Grattis till min Morfar Eije! Han fyller år idag!

Mer orkar jag inte blogga idag. Imorgon börjar jag kl 7 eftersom min VP åkt till Kina.
Plus att det är världens åskväder ute! Det blixtrar och dundrar hela tiden..... Och ni som känner mig så vet ni hur jag känner för blixter och dunder... 
Jag saknar sverige! Där blixtrar det inte speciellt mycket.

Men ha det så bra!






14 mars - Know it's not in my head, I can't awake and forget day after day.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Efter en helg med middag hos Nanny, skoshopping, klippning, en kort utekväll, au pair möte och bio är jag rätt nöjd ändå. Och på köpet så har min förkylning näst intill försvunnit! Härligt!
Det jobbigaste med att ha förkylning då näsan rinner är nästan att man får så ont runt näsan när man snyter sig så mycket... Usch! 
Men nu är jag tillbaka och känner mig riktigt pigg. Eller klart man blir trött efter en dag med två vilda barn i 10 timmar plus en extra vild unge i någon timme med. Z hade playdate nämligen playdate idag.
Men annars har det gått bra idag. Alla är iof lite sega för att vi ställde om klockorna till sommartid inatt. Så nu skiljer det bara 5 timmar mellan oss och sverige! 
Varför ställer man om klockan egentligen? Jag hade för mig att det var för att man skulle använda den ljusa tiden på dagen till att typ skörda. Och att det skulle bli lättare att jobba. Eller något? Men vad vet jag?
Bion i söndags var superbra! Vi såg först Red riding hood. Och den var bra, lite spännande. Men jag hade trott att den skulle vara läskigare och sådär. 
Sen såg vi Beastly. Som är en vuxenveriation av skönheten och odjuret typ. Och den var jättemysig! Jättebra. Neil Patrick Harris var med i den med (han som är Barney i How I met your mother) och han höjde filmen jättemycket! 
På tal om det, kommer det något nytt HIMYM avsnitt idag? Och såg ni förra veckans GLEE? Så bra!

Tre par skor fick jag köpta i helgen med. Ett par vita höga converse, ett par kängliknande med nitar och ett par träningskor. 
Och jag klippte ju mig som sagt! Färgade utväxten och la i lite ljusbruna slingor typ. Klippte väl av lite mer än 5 cm också. Det behövdes! Men det är inte så stor skillnad kan jag inte påstå.

Jaha... Vad mer kan jag säga? Kanske godnatt och sov så gott! 


Jag bara längtar tills det blir varmare. Just nu är det lite sådär varmt. Temperaturen ligger på allt ifrån 5 grader ibland och 15 ibland. Jag vill ha lite varme. Så man kan slippa den där tjocka vinterjackan! Men jag har ju lärt mig av mig mamma "svettas in våren och frys in hösten" 
Men hur som helst. En sommar i Central park?











10 mars - So why can't you stay just long enough to explain?

Allmänt  /  4  Kommentarer
Både idag och igår var rätt bra dagar. Vanliga dagar. 
Det är konstigt hur snabbt man vänjer sig vid en vardag egentligen... Okej nu har ju jag varit här i 5 månader och det är väldigt länge. Men man kommer ju snabbt in i en rutin. Man går samma väg till skolan, skojar om samma saker (tjejerna gör det iaf) och det är skönt med rutiner! Och jag tror väl barnen mår bra av det också. 
I just det här huset har man inte så mycket rutiner. Middagen står på bordet allt mellan 6-9... Tjejerna går och lägger sig allt mellan 21.30-23. Alltså vaknar dom alltid upp allt mellan 8-11... Inte så mycket rutin. Men jag har fått in "bra" rutiner. Borsta tänker, klä på sig och göra håret kl 11. Och om alla är snabba och snälla så kollar vi på en morgon show och sen tar vi på oss och drar till skolan. 
Men det jag egentligen tänkte säga är att man blir så van! 
Det kommer vara jättekonstigt att åka hem igen. Men man kommer vänja sig så snabbt ändå. Visst jag kommer säkert ha spår från USA kvar...
Och frågan är hur man gör en vanlig dag lite bättre? Lite roligare? 
Och det är så jag tänker när jag tänker på vad jag ska göra när "jag blir stor" vill inte plugga något och bli något tråkigt... Jag vill ha lite nytt vare dag. Stöta på nya saker...
Någon som har ett tips på vad jag kan bli?
Äh jag vet knappt vad jag håller på att tjata om.

Igår trodde min VM att hon hade blindtarmsinflammation, hon var hemma och sov hela dagen. Och min VP sa att dom kanske skulle till sjukhuset. 
Och allt jag tänke var "är det inte farligt med blintarmen? Kan inte den brista och så?"
Men idag var hon på jobbet... Så jag anatar att det inte var någon blintarmsinflammation...

Det var en tjej som heter Emelie som frågade vad jag åkte med för organisation när jag kom hit och det är Cultural Care. Och dom är helt okej! Dom hjälpte mig mycket hemma i sveirge och sådär. Men min LCC är inte så mycket att hänga i granen (personen som ska hjälpa en och ha kontakt med en här) Och jag har hört måna bra saker om andra organisationer med som tex Au pair Care! Så innan du åker kolla runt på internet och fråga olika männikor vad dom har för erfarenheter.

Helg imorgon! Jag har lite saker jag ska hinna med och göra. Men jag hoppas att jag hinner vila lite med eftersom jag har världens tungaste förkylning. Och när jag är förkyld får jag lock för öronen, och jag hatar det! hör ingenting... Så förhoppningsvis så blir jag av med den efter helgen.

Ooooch nu! 
Nägot som jag inte lagt upp på länge, Paulines visa ord :)
Mina små lappar som får mig att må lite bättre ibland! Så idag bjuder jag på 5 st. Visst är hon vis den där pauline?














8 mars - Even if we're far apart, we are always joined in the heart.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Vad är det för en dag? Det är ingen vanlig dag för det är Internationella kvinnodagen! 
Eller så fyller min lilla Mamma år. Grattis på födelsedagen Mamma! 
Hoppas du hade en bra dag?

Jag har haft en hyfsad dag. Fortfarande halsont och känner mig lite hängig. Men det är bara att bita i det sura äpplet (eller hur man säger) Och jobba på. 
Tjejerna har skött sig hyfsat bra. 
Jag tappade bort Zoe för första gången idag. När vi skulle hem från skolan så gick jag med L i barnvagnen och Z åkte på sin kickboard. Vi kom ifatt Hennes kompis från klassen och började ta sällskap med dom hemåt. Z och hennes kompis blev så uppe i varv av att åka kickboard tillsammans (hennes kompis hade sin kickboard med) så dom åkte längre och längre ifrån oss. Vi ökade takten och när vi var inne i parken måste man runda ett hus. Och sen vet jag att Z vet rätt väg egentligen. Men på något sätt när jag kom runt huset så var Z borta! Så långt framför mig var hon ju inte.... Och hennes kompis mamma blev också orolig. Vi delade upp och och började leta. Och efter ungefär 2 minuter får jag ett samtal av ytterligare en annan Nanny som hade mött en störtgråtande Z. Bara 50 meter från mig... Så tjejerna hade tagit fel väg och med alla buskar och så. så såg vi inte dom. Men tillslut kom dom tillrätta. Hon var väl borta 3 min... Men jag hann få panik. Och hon var jätterädd! Hon grät smått för sig själv hela vägen hem sen. 
Jag vet att jag brukade komma bort när vi var i ullared och sådär när jag var liten. Oj vad jag hatade det och rädd blev jag med. Men Robin, min storebror var alltid skitlugn... 
Eller hur var det mamma?

L då? jo som jag sa igår har hon börjat fråga "why" om allt. idag frågade hon "why poop Dtisa?" Jaha..... Ehm... för att maten du äter måste komma ut igen? Är det normalt att vara två år och fråga varför man bajsar?

För övringt var jag SÅ arg på min VP idag på morgonen... Eller irriterad. I måndags kväll bestämde vi kl 11 prick att jag skulle börja. Och jag blir jätteglad! Inte bara för att jag fick sovmorgon (behövdes nu när jag är så förkyld) Utan för att för en gång skull veta när jag börjar. Jag var så nöjd när jag gick och lade mig för att få veta när jag behövde gå upp utan att stressa. 
Men nepp. Jag fick ett sms kl 10 (ja jag var vaken) att han ville ha mig kl 10.15 för att han var tvungen att åka till jobbet. Jaha..... visst. går ner. Tar hand om ungarna. Åker pappan till jobbet? Nej. han ligger och snarkar. i typ två timmar till... han var bara lite för trött för att ha hand om sina egna barn.
Och precis innan han somnade om bad han mig att hitta brandlarmet som tjöt (slut på batteri) han sa att det skulle ligga i ett av fönsrerna. Men jag hittar det inte (dessutom kom inte pipet där ifrån) och han blir skitsur för att jag inte kan fixa det. Sen när han vaknar så frågar han varför jag inte fixat det... Va? sen när behöver jag fixa deras brandlarm?
Jaja. Jag kanske bara är känslig. Men eftersom jag redan jobbar utan schema och udda tider och är flexibel och inte får så mycket uppskattning jämt så blir det bara för mycket ibland. Men men. Nog om det! 

Imorgon blir en lite hårdare dag. L har också klass, vilket betyder att hom inte får sova hela sin nap som hon behöver. Och då kan det bli lite trixigare.... 
Men det ska nog bli bra! 

Åter igen Grattis Mamma!
Kram!
Och nu när jag hittade denna bliden så fick jag lite nostaligkänslor. 
Kolla på alla dom här fina bilderna på awesome folk! 








































7 mars - Twice as much aint twice as good.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Dagen har gått bra . Vaknade med halsont bara... Så himla tråkigt. Vill verkligen inte bli sjuk.
Men annars gick dagen bra. Z var på playdate efter skolan så jag slapp hämta henne och L sov i lite mer än 3 timmar. Skööönt!
Sen var det bada tjejerna och sådär som stod på schemat.
För övrigt är L nästan helt blöjfri... eller hon har blöja på sig men hon säger nästan alltid till när hon behöver gå på toa! Så himla duktig tjej. När brukar man bli blöjfri? Hon kissar liksom inte ens på natten. 
Men hur som helst så efter hon hade varit på toa idag så när vi spolar så slänger hon sig på toaletten och skriker "Byeee, Byeee pee pee. Byeeeeeeeeeeeeee!!!" Jättedramatiskt och med liksom gråten i halsen. Haha jag förstod inte var det kom ifrån. Efter vattnet hade spolat så stod hon bara där och sa. "bye, bye" hahah jag kunde inte hålla mig för skratt. Dom är för roliga ibland. 
Speciellt L som hittar nya ord och sätt att uttrycka sig på hela tiden. "L, happy" kan hon säga när hon är glad. Och om jag lotsas att vara ledsen när vi leker ger hon mig en kram och säger "Huuuuug. Lisa happy now?" Hon har alla möjliga roligheter för sig. Precis dom här veckorna har hon börjat säga "Why lisa, why?" om allt. Det bådar inte gott! Och säger "alright" och "yes way" när jag säger "no way"
Men man måste veta vad hon pratar om för annars vet man inte vad hon säger. Hon har ju liksom fortfarande bebis språk. Typ Lisa låter mer som "tdisa" (jag kan inte ens härma det) och typ daddy, pottey och sorry låter precis lika dant!

Igår var det massa som läste min blogg men ingen skrev någon kommentar. Kom igen!? Varför inte? Jag vet att det kanske är mycket begärt att alla ska kommentera. Men det blir lite roligare då. Så om ni vill (jag tvingar er inte) så får ni jättegärna skriva vilka det är som kollar in och fråga vaaaaad ni vill! Någonting måste ni väl undra?
Eller så kan ni skriva hur ni mår?
Haha nu kanske jag kräver för mycket men om ni har tid och ork så!

Imorgon börjar jag inte förrens kl 11! Sensation! Men det är för att jag kommer få jobba sent imorgon med, till 22-23 någonting. Men det ska nog gå bra. Skönt att få sova ut lite... Måste dock täcka för mitt fönster i taket på någotvis. För det blir bara ljusare tidigare och tidigare... Men fönstret sitter ju så högt upp (nehe i taket!) kanske får be min värdpappa om hjälp.







6 mars - There is a crack in everything, that's how the light gets in.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Uppdatering? Ja men visst.
1. Montana. Det var så sjukt bra! 
Bra skidåknig, Sophies värdfamilj var bra, huset var underbart (med hot tub och allt!). Det var lite kallt några dagar dock (-27 C...) Brrr. 
En dag åkte vi inte skidor utan vi åkte till ett sånt bad som man badar ute. Det var fint det med. 
Dock! Så var vårat flyg inställt när vi skulle dit. Pga snöstorm i Minneapolis. Jag och sophie kollade på varandra och visste inte om vi skulle skratta eller gråta. Typiskt våran tur... Men eftersom Sophies värdmamma är sjukt bra så fixade hon att vi kunde åka till salt lake city senare på måndagen och sova där för att sen åka vidare. 
Så det löste sig tack och lov. 
Och när vi var i salt lake city så såg jag en av Z kompisar, eller en som går i hennes paralellklass. Tyckte det var lite roligt. Men det bästa var när hon sprang fram till dom som mötte henne så var det Sarah Jayne Jensen som är en grym dansare som vunnit flera national dance titles och är en av huvudrollerna i Center stage 2 - turn it up och med i Hairspray. Coolt? Ja! Så det var alltså Z kompis moster. 
Och när vi ändå pratar om kändisar så är det tydligen så att Justin Timberlake alltid brukar semestra i Big Sky där vi åkte skidor. Men han såg vi tyvärr inte...
Något mer ni vill veta om Montana?

2. Veckan har varit bra. Väldigt intensiv dock. kom hem på måndag kvällen och får reda på att L är sjuk. Så det har varit att ta hand om henne väldigt mycket plus att hon fylde år i torsdags. Så det var att fira det med. Kom ner på morgonen och det enda hon fått då var ett kort på boret från mamma och pappa. Sen gick hela dagen och jag firade henne lite själv med Z också. Så hon fick ett paket och svenska pannkakor av mig. Sen vid 6 snåret så åkte vi in till stan för att äta på en restaurang där servitriserna och servitörerna sjöng. Ett hyfsat känt ställe som ligger vid Times sq. Mysigt! Sen gick vi till M&M world store och L fick välja sina egna presenter och liksa så på disney store... En ganska konstig tradition tycker jag. Så hon fick liksom bara ett inslaget paket på sin födelsedag och det var från mig.
Plus att Z inte kan hantera att det är någon annan än henne som fick uppmärksamhet och presenter... Ojoj. hon var så arg och svartsjuk. skriker att det är henens födelsedag. tar sakerna från L och slår henne med dom... Hon är nog inte van vid att andra får presenter eller hur man ska säga... 

3. Helgen har också varit bra. Jag var helt inställd på att jag inte skulle ha något att göra denna helgen... Men i fredags efter jobbet så åkte jag in till manhattan och kollade på Bio med Nathalie, Madeleine och Nanny. Vi såg the fighter, den var bra! Sen blev det hem och sova för att skypea med Mamma, Per och Nils på morgonen på lördagen. Sen skulle jag faktiskt jobba på lördagen. Andra gången sen jag kom hit jag jobbar på en lördag. Men jag hade lovat ställa upp så att dom kunde ställa igordning för kalaset som vi har idag. Så jag jobbade från 12.30-17.30. Sen kom Elin till mig! Och det har varit St.Patricks day firande här i Hoboken hela helgen så det har varit sådan folkfest! Helt sjukt. Flera tusentals med människor i grönt som är glada. Plus att vi hade 14 grader varmt på lördagen. Så jag och Elin gjorde en kickass utgång i Hoboken igår. Så himla bra var det! 
Elin sov hos mig och när vi vaknade hade min värdmamma städat bort Elins kontacklinser.... :S hahah så dåligt samvete fick hon! Men det var tack och lov bara endagars. Men hon hade inga extra med sig... 
Vi tog en frukost på starbucks innan hon åkte hem och sen var det kalas som stog på schemat. Himla massa kalas. Askungen kom hit. Och massa barn! Och massa presenter, så det har hon fått massa av nu. Från kl 13 till jaaaa nu så är det kalas. Full Rulle! Och skungen ser ut som en man i klänning och peruk... Stackars barn som tror att askungen ser ut så på riktigt nu. Haha nej då :) 

Bilder? Jo men visst.



























Födelsedags pannkakor.


Restaurangen. 


M&M World store.


Cinderella.


Ls födelsedagstårta. 


3 mars - and the feeling of being unloved

Allmänt  /  2  Kommentarer
någon som saknar det här? 
jag saknar dig.

Det har bara varit lite mycket. Ska hinna imorgon hade jag tänkt... 
Men jag sätter mig inte när jag nyss kommit hem från mitt värdbarns födelsedagsfirande kl 22.20 och skriver om mantana och veckan.
Men det jag ville säga var att jag lever iaf. 



5 månader i staterna imorgon. Det ni.