Första dagen på skola och barnhem!

Första dagen på skolan och barnhemmet är gjort. Det kommer vara så att vi jobbar på skolan på förmiddagen och på barnhemmet på eftermiddagen. 

Vi fick bara gå in i ett klassrum på morgonen och börja hjälpa till. Vi satt med och rättade elevernas böcker typ. Lite olikt från praktiken hemma. På rasterna ville eleverna bara låna våra telefoner typ, de tog bilder på oss och varandra. Efter rasten försvann nästan alla lärare utan förvarning. De skulle på en minnesgrej för en förälder till en elev som hade gått bort. Så där stod vi i klassrummen själva. Det är tur att det är andra volontärer här! Då var det kaos i klassrummet. Vi försökte leka lite och sådär. Men de lyssnar inte riktigt på oss eftersom vi bland annat inte slår dem, så vi får inte riktigt samma auktoritet. 

Sen gick vi hem och åt lunch, sov lite middag. Och drog till barnhemmet för att ta med barnen och bada i floden. Det är inte så många barn på barnhemmet men det kom med massa barn på vägen till floden. Väl i vattnet så badade vi och så började der ösregna (tydligen första gången på flera månader!) men det var bara skönt i den 31gradiga värmen! 

Sen gick vi hem. Duschade i kallduschen och fick middag. Jag och Jannike har pluggat lite nu på kvällen med.  

Vägen till skolan:

Såhär ser skolan ut:


Skolgården:


Klassrummet:


Såhär ser materialet i klassrummet ut:

Under lektionen: (notera hålen i golvet)


Lektion: 

På rasten: 

Hur coolt är det inte att solen nästan sår i zenit? 


(Det här skulle upp igårkväll, men efter att försökt i typ 1h så gav jag upp. Kommer aldrig klaga på teckningen i Sverige!) 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback