13 november - fredag!

Fredag i kollektivet! Idag blir det filmmys för att imorgon ska vi iväg på utflykt. 
Dagen började med att jag, Sara och Camilla gick till gymmet och gymmade faktiskt! Gött var det! Sen efter gymmet åt jag gröt med äpplen, banan och kanel. Sofie lagar. Så himla gott. Lätt bästa målet på dagen! 

Sen gick vi till skolan. Jannike stannade hemma, för hon är lite sjuk. Halsont och så... Kan vara så att hon har det jag hade nyss. 
Skolan var ganska tråkig idag, barnen hade examinationer hela dagen. Vilket är ganska intressant, eftersom det är ganska olikt från hur vi skulle ha prov i Sverige. De har större prov i slutet av varje termin här, för att se vad de kan och sådär. De äldre gör nationella prov nu, tror inte att de yngre gör det dock. 
Men det som jag reagerade på idag:
- läraren gav ut proven och gick igenom dem muntligt för eleverna, så alla visste vad de skulle göra. Vilket kan vara bra!  
- Därefter gick hon runt och typ rättade dem under gång. När de hade svarat fel någonstans. 
- Hon slog dem även i huvudet och skrek på dem om det var något som var väldigt fel (svårt att veta, för då skrek hon på swahili). 
- När eleverna var klara fick de sitta still och vänta. När ungefär hälften av eleverna skrivit färdigt började hon rätta proven ett efter ett där hon satt. När hon var klar med ett sa hon "an other one" och så fick den elev som var snabbast springa fram och lämna sitt prov för rättning. Om flera sprang fram samtidigt fick de skäll för att det blev stökigt. Men ibland blev kommunikationsfel mellan eleverna som ville lämna, de bytte liksom blickar och undrade "var det du eller jag som var först"? Och de tvekade såklart, för båda kunde ju inte springa. Då tyckte hon at det tog för lång tid och skrek "what are you whaiting for!?". Mycket förvirrande för eleverna... 

Men eleverna verkade nöjda ändå. Och det var ju bara så det gick till i mitt klassrum, antagligen går det inte till så överallt. Det var i alla fall intressant att se. På rasten spelade vi i alla fall fotboll. Alla elever i alla åldrar springer efter bollen. Så himla fint! 




(Nej, ingen fick en boll i ansiktet idag) 

Här ber eleverna innan provet: 


På skolgården ligger det lite olika hus som vi har förstått att det bor lite olika lärare och så i.
I några av husen, som är gamla klassrum så bor det elever som går på skolan. Elever som är hemlösa alltså. Det var flera gamla klassrum som det såg ut såhär i. I varje klassrum bor det även en lärare. Barnen har varsin koffert och var sin säng. De vaknar alltså på skolan och går i skolan... 






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback