20 december - det var dags nu!

Det var dags nu! 

Internet i Moshi var så extremt dåligt, så blev tråkigt att blogga när det aldrig fungerade att ladda upp bilder eller hela inlägg. 

Just nu är vi i bagamoyo och internet verkar funka ganska bra för första gången! Så jag gör ett nytt försök. 

Den sista tiden i Moshi hände det mycket på. 
Vi umgicks mycket med barnen och njöt av den vardagen vi hade där, en vardag som känns avlägsen nu! 
Med bara en vecka kvar i Moshi fick vi träffa en familj som levde under hemska förhållanden och startade en insamling för att hjälpa dem. Vi fick in massor med pengar som hjälpte dem både med hyra, skolgång, skoluniformer och annat! Vi fick även hjälpa värdfamiljen som vi bort hos att flytta in i deras nya barnhem som äntligen blev klart också delvis med hjälp av oss och donationerna vi fick in eftersom vi skänkte en summa till dem så att de äntligen kunde ha råd med fönster och dörrar och bli klara för inflytt. 
Det hände som sagt mycket! 

Nu är vi på resande fot, vilket har både sina för och nackdelar. Vi saknar såklart Moshi och alla fina kids där. Vi har alldeles för mycket packning och bussresorna är allt annat än bekväma. De senaste dagarna har Jannike dessutom varit sjuk, stackaren. Jag lider med henne. Men vi har i alla fall kollat ifall hon har malaria på en avlägsen vårdcentral mitt ute i ingenstans. Och det hade hon inte! Men fördelarna är att vi äntligen är vid havet och kan njuta av det fina vädret! Vi får även se mycket mer av landet och de olika städerna. 

Vi har varit i Arusha, där vi bland annat testade på matlagning hos en afrikans familj. Möjligtvis den godaste middagen vi avnjutit här hittills! 
Vi har varit i tanga där vi brände oss på vår stadspromenad, men också där vi för första gången fick doppa fötterna i havet.
Vi åkte i det hemskaste regnovädret till Peponi, med en buss som det regnade in i... Men väl Peponi bodde vi i en mysig liten bungalow med havet precis utanför. Pluggade, njöt av solen och fick äta fisk och skaldjur som var helt underbart. Dock var det här som Jannike blev sjuk... Och sen dess har det gått fram och tillbaka för henne. Så skicka lite extra kärlek till Jannike, det kan hon behöva! 
Nu är vi i bagamoyo, som vi kom fram till efter en lång resa med många motgångar. Till exempel så gick taxin vi hyrt sönder! Hotellet vi bor på ligger precis vid en vit strand. Dock har vi hittills varit tvungna att plugga en del. Men lite sol blir det också! (Inte för Jannike dock). 

Ja, det där är långt ifrån allt som hänt här i Tanzania, men det är alltid något!

Något som jag aldrig upplevt innan är så varmt havet är. Det är inte ens lite svalkande. Jag är ändå lite av EB badkruka (innan jag kommit i). Men det är inte ens lite jobbigt att gå i vattnet här! Helt sjukt!

Jag kan inte förstå att det är fjärde advent hemma och här har vi 30 grader varmt! 

Vi och barnen på det nya barnhemmet:

Soluppgång

Middag

Nu i bagamoyo



Louise

Fin blogg du har Lisa :)

2015-12-20 / 14:53:46
URL: http://nouw.com/roseabakfantasi
CarroH

Har väntat på ditt inlägg!!
Kärlek till dig o Jannike <3

2015-12-20 / 19:47:52
Morfar o mormor

Jambo .
Vilka fantastiska upplevelser du skriver om.vi känner igen mycket, både om natur och levnadsförhållanden. Insamlingen var ett typiskt Lisaprojekt. Som vanligt-bra jobbat. Det där med skal tror jag vi nämnt. Gott men mycket vanskligt på varma breddgrader.
Idag fick vi ett väldigt fint julkort med en massa innehållsrik text. Tack fina Lisa.
Här är regnigt men ljuvligt milt. Jag har jullov och det är skönt.
Vi önskar Jannicke god bättring och rekommenderar avslagen Cola och fasta tills kroppen hämtat sig.
God Jul.
KramarMormor o morfar

2015-12-21 / 17:46:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback